Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinasta tulevan sähköauton konsepti herättää innostusta – saa Teslan näyttämään arkiselta

Auto
 
LeEco
LeSeen konseptiauto esiteltiin Pekingissä 21. huhtikuuta.
LeSeen konseptiauto esiteltiin Pekingissä 21. huhtikuuta. Kuva: LeEco

Kun ajattelee termiä ”kiinalainen auto”, tulee mieleen seuraavia asioita:

Tökerö, odotettavasti huonolaatuinen kopio, jossa on aistittavissa tekijänoikeusrikkomusta lähentelevän viekkauden löyhkä.

Tällaisista kiinalaisista kopioautoista on runsaasti esimerkkejä.

Land Rover Evoque ja Landwind X7.

BMW X1 ja Brilliance V5.

Rolls-Royce Phantom ja Geely GE.

Tesla Model S ja Youxia Ranger X.

Autoja voi kuvailla selkeiksi kopioiksi, mutta nyt ”kiinalaiset valmistavat vain halpoja kopioita” -sääntöön saattaa olla tulossa poikkeus.

Ainakin BBC hehkuttaa innoissaan, kuinka uusi konseptiauto saa Teslan tuntumaan arkipäiväiseltä ja pitkästyttävältä.

Kysymys on kiinalaisen teknologiayritys LeEcon autonvalmistusosastosta. Osaston nimi on LeSee. Nimen loppuosa juontuu sanoista Super Electric Ecosystem eli suoraan käännettynä superelektroninen ekosysteemi.

LeSeen konseptiauto esiteltiin Pekingissä 21. huhtikuuta. Minkäänlaisia tuotantoaikatauluja auton suhteen ei vielä ole julkistettu, mutta ominaisuuksista LeEcon toimitusjohtaja Jia Yueting on jo kertonut.

Kokolasikatto, itse ajava ohjelmisto (ratti taittuu sisään, kun itse ajavat ominaisuudet kytketään päälle), kasvojen ilmeitä ja tunteita tunnistavia hallintalaitteita ja muuta sellaista.

Lisäksi kuvista näkee, että auto on todella hyvännäköinen.

Pontta näille lupauksille ja spekulaatioille mahdollisesta tuotannon aloittamisesta sitten joskus antaa se, että jättiyhtiö LeEco ei ole ensimmäistä kertaa puuhailemassa autoteollisuuden kimpussa.

LeEco – joka aiemmin tunnettiin nimellä LeTV, on muun muassa merkittävässä osassa USA:laisen Faraday Future -startup-yrityksen rahoittamisessa. Faraday Future tuli tietoisuuteemme, kun se pullisteli FFZERO1-autollaan ja sanoi mullistavansa autoteollisuuden.

Lisäksi LeEcolla on projekti brittiläisen Aston Martinin kanssa. Tämä verrattain pieni brittipaja haluaa muiden valmistajien muassa sähköautomarkkinoille, ja tässä sitä auttaisi LeEco.

BBC uumoilee, että Aston Martinin ja LeEcon yhteinen projekti tulee olemaan Aston Martinin sähköversio neliovisesta Rapide-autosta.

Nämä yhteistyöprojektit antavat osaltaan uskoa siihen, että LeSee-osasto saattaisi tosiaan jonain päivänä saada autonsa tuotantoon.

Aiemmin LeEco on keskittynyt viihde-elektroniikan kuten älypuhelimien ja televisioiden tuotantoon.

LeEco
Auton tulosta markkinoille ei ole vielä tietoja.
Auton tulosta markkinoille ei ole vielä tietoja.
LeEco
Auton ominaisuuksista on esitelty muun muassa kokolasikatto, itse ajava ohjelmisto (ratti taittuu sisään, kun itse ajavat ominaisuudet kytketään päälle) ja kasvojen ilmeitä tunnistavia hallintalaitteita.
Auton ominaisuuksista on esitelty muun muassa kokolasikatto, itse ajava ohjelmisto (ratti taittuu sisään, kun itse ajavat ominaisuudet kytketään päälle) ja kasvojen ilmeitä tunnistavia hallintalaitteita.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja