Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Astetta rajumpi lava-auto

Auto
 
Helsingin Sanomat
Astetta rajumpi lava-auto
Astetta rajumpi lava-auto
Espoolainen Kari Saarela omistaa jämerän lava-auton. Toimittaja, kuvaus ja editointi Kimmo Taskinen HS.

Chevrolet El Camino on avolavamallinen amerikanrauta. Chevrolet-yhtiö valmisti ensimmäistä mallisukupolvea vuosina 1959–1960. Pienen tauon jälkeen uusi tuleminen koettiin vuonna 1964. El Caminon ulkomuoto vaihtui moneen otteeseen, kunnes viimeisen version valmistus lopetettiin vuonna 1987.

Espoolaisen Kari Saarelan El Camino edustaa vuoden 1972 tyyliä. Auto kiiltää kuin se olisi juuri tuupattu ulos tehtaan ovista. El Camino ei suinkaan ole Saarelan ensimmäinen harrasteauto. "Jenkkejä on ollut viimeiset 30 vuotta", mies toteaa. Amerikkalainen lava-auto tuli Saarelan omistukseen viime syksynä. Monilla vanhempien autojen harrastajalla on uudempi auto käyttöautona, mutta Saarela käyttää 1970-luvun menopeliä arkiajossakin. "Tänään tuolla lavalla kulki yksi pöytä. Ja on siellä moottoripyöräkin ollut kyydissä."

Lavamallinen harrasteauto on hankittu siis tarpeeseen. Erikoisten tavaroiden kuskailuun on syynsä. Saarela kuuluu helsinkiläisen Tomahawk Town -tallin vakiomiehitykseen. Tallin uumenista löytyy muun muassa hot rod -autoja ja vanhoja moottoripyöriä. Harrastus pitää huolen, että rautaosaa liikkuu joka suuntaan.

Seuraavan kesän ajoretket alkavat pikkuhiljaa hahmottua. Yksi varmoista kesän kohokohdista on Tomahawk Townin järjestämä Do-Dads Reunion. Vielä on tosin epäselvää suuntaako Saarela seurueineen Räyskälässä järjestettävään autotapahtumaan El Caminolla vai onko menopelinä jokin muu kerhon aarteista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit