Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Googlen uusi keksintö liimaa jalankulkijat kiinni autoon törmäyksen yhteydessä

Jos jalankulkija liimautuu autoon, hän ei lennä puskurin ja konepellin kautta tuulilasiin, katolle ja katuun.

Auto
 
U.S. Patent and Trademark Office
Googlen keksinnön idea on, että törmäystilanteessa jalankulkija liimautuu kiinni auton puskuriin ja konepeltiin erityisen liimamaisen tökötin avulla.
Googlen keksinnön idea on, että törmäystilanteessa jalankulkija liimautuu kiinni auton puskuriin ja konepeltiin erityisen liimamaisen tökötin avulla. Kuva: U.S. Patent and Trademark Office

Autonvalmistajat pohtivat auton turvallisuutta törmäystilanteessa pitkään vain auton ja kuljettajan kannalta.

Viime vuosina on kuitenkin ryhdytty entistä enemmän keskittymään myös jalankulkijan turvallisuuteen. Esimerkiksi Volvo on esitellyt turvatyynyn, joka laukeaa törmäyksessä jalankulkijaa suojatakseen.

Nyt myös internetyhtiö Google on patentoinut uuden keksinnön, joka suojaa jalankulkijoita.

Keksinnön idea on, että törmäystilanteessa jalankulkija liimautuu kiinni auton puskuriin ja konepeltiin erityisen liimamaisen tökötin avulla.

Miksi kukaan haluaisi, että jalankulkija liimautuu autoon, ja mitä ihmeen hyötyä siitä voisi olla?

Idea on, että kun jalankulkija liimautuu törmäyksessä autoon, tämä estää jatkorymistykset. Jalankulkija ei lennä puskurin ja konepellin kautta tuulilasiin, katolle ja katuun. Tällä tavalla vammat pysyisivät pienempinä.

Idea on ainakin jossain määrin todistettu toimivaksi, sillä Googlella on jo patentti keksinnölle.

Systeemiä on kuvailtu samantyyppiseksi kuin kananmuna: kun auto iskeytyy jalankulkijaan, kuori hajoaa ja liima purskahtaa ulos. Tökötti kuorruttaa jalankulkijan ja liimaa tämän autoon.

Washington Postin mukaan jotkut autoteollisuuden ekspertit ovat epäilleet liiman toimivuutta kaikissa mahdollisissa nopeuksissa. Googlelta ei ole saatu syvempää tietoa patentin sisällöstä.

25 vuotta autoteollisuutta seurannut autoinsinööri Bill Visnic sanoi Washington Postille, ettei ole koskaan kuullut vastaavasta ideasta.

”Se on asia, jollaisesta ei olisi osannut edes kuvitella olevan apua”, hän sanoi Washington Postille.

Toisaalta Visnic muistutti, että useat muutkin automaailman keksinnöt ovat aluksi saattaneet kuulostaa kummallisilta, mutta ovat lopulta erittäin arvokkaita.

Googlen innon kehitellä patentteja autoteollisuuteen on ymmärrettävää, sillä yhtiö on jo pitkään kehitellyt itsestään ajavaa robottiautoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit