Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hot rod tuo kesän

Auto
 
Helsingin Sanomat
Hot rod tuo kesän
Hot rod tuo kesän
Helsingin katukuvassa on viime viikkoina näkynyt lukuisia varmoja kesän merkkejä. Hot rod -autot ovat kesän kulkupeleistä kiinnostavimpia. Toimittaja, kuvaus ja editointi Kimmo Taskinen HS.

Hot Rodit ovat vanhoja, rakenneltuja jenkkiautoja, joissa on suuret, viritetyt moottorit. Hot rod -harrastuksen syntyaikoihin 1940-luvun Yhdysvalloissa ehostuksen kohteiksi valikoitui yleensä automalleja, jotka olivat halpoja ja kevyitä ja joita oli helppo virittää autokilpailuja varten.

Hot rod on suosittu harrastus vielä nykyäänkin sekä tyylisuunnan kotimaassa että muun muassa Pohjoismaissa. Rodiharrastuksessa tarvitaan monenlaista teknistä osaamista ja tietoa niin autojen tekniikasta kuin autoilun historiastakin. Alan asiantuntijoita löytyy Suomestakin pilvin pimein, joten harrastuksen pariin halajavien ei tarvitse ratkoa kaikkia ongelmia yksin. Myös erilaisia hot rodeihin liittyviä tapahtumia löytyy lukuisia niistä kiinnostuneille.

Vuosimallin 1937 Ford Tudor on varsin kaunis auto. Helsinkiläisen Hans Ahdin Tudor ei juurikaan muistuta alkuperäistä kulkupeliä. Autoyksilö kumartaa hot rodien historian suuntaan.

Ahti ei itse tunnustaudu aktiiviseksi rodiharrastajaksi. ”Rodikärpänen ei itse asiassa puraissut koskaan. Ajattelin vain, että kokeilen tämmöistä”, mies kertoo. Amerikanrautoja on Ahdin käsien läpi kulkenut vuosien saatossa lukuisia, mutta mies ei ole jämähtänyt yhteen tyylisuuntaan. ”En suunnittele asioita etukäteen. Asiat vain menee miten ne menee”, Ahti valottaa elämänfilosofiaansa. Nyt jenkkiautoharrastajan tallissa komeilee siis näyttävä rodi, mutta kuka tietää onko auto enää Ahdin omistuksessa ensi viikolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit