Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

McLaren on superautojen valio, joka ei jää huomaamatta – ”Ei saa olla ujo, jos tällä ajelee"

Auto
 
McLaren on superautojen valio, joka ei jää huomaamatta – ”Ei saa olla ujo, jos tällä ajelee"
McLaren on superautojen valio, joka ei jää huomaamatta – ”Ei saa olla ujo, jos tällä ajelee"
Tero Nummenpään McLaren nähdään tien päällä heinäkuussa, kun Kumipallo 4000 -urheiluautotapahtuma pyörähtää käyntiin. Toimittaja, kuvaus ja editointi Kimmo Taskinen HS.

Brittiläinen autourheiluvaikuttaja Ron Dennis perusti McLaren Automotive -yhtiön vuonna 1990. Yhtiö valmistaa F1-autoihin perustuvia katuautoja. Dennis tunnetaankin urastaan Formula 1 -talli McLarenin tallipäällikkönä vuosilta 1981–2009.

Formulatallin historia ulottuu vuosikymmeniä kauemmaksi. Uusiseelantilaisen Bruce McLarenin perustama McLaren International -yhtiö perustettiin jo vuonna 1963.

Urheiluautoharrastus on karussa Pohjolassa melko harvojen herkkua. Yksi näyttävien ja tehokkaiden autojen lumovoiman pauloihin joutunut autoentusiasti on helsinkiläinen Tero Nummenpää. Nummenpään auto on McLaren MP4-12C.

"Tämä on paras mahdollinen superauto", Nummenpää hehkuttaa. Miehellä on kokemusta Ferrareista ja muista maantieohjuksista, mutta McLaren on tämän hetken ehdoton suosikki. "Huomiotahan tämä herättää. Ei saa olla ujo, jos tällä ajelee."

Hiilikuitukorinen auto painaa 1300 kiloa, ja siinä on 3,8-litrainen tuplaturbolla ahdettu V8-moottori. Auto kiihtyy nollasta sataan noin kolmessa sekunnissa.

Auton ajo-ominaisuuksia Nummenpää päässee testaamaan Saksan autobahneille ensi kesänä. Asia ei tosin ole täysin varma.

Nummenpää ja liuta muita urheiluautoharrastajia lähtevät Kumipallo 4000 -nimen alla seikkailemaan heinäkuun alussa jonnekin päin Eurooppaa. Kumipallo 4000 on alkuperäisestä Gumball-ajosta vaikutteita saanut autoharrastajien kokoontuminen. Ajotapahtuman ideana on, ettei reittiä eikä määränpäätä julkisteta etukäteen. Saksa on vain villi arvaus.

Nummenpään kesälomasuunnitelmat ovat siis selvät. Tai eivät ole.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit