Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mercedes-Benz esittelee sähkökatumaasturin – Saksa antaa sähköauton ostajalle 4 000 euron tuen

Saksa tekee voimakkaita panostuksia sähköautoiluun. Tavoitteena on saada miljoona sähköautoa teille vuoteen 2020 mennessä.

Auto
 
Tältä näyttää liikenne sähköautoilun ykkösmaassa
Tältä näyttää liikenne sähköautoilun ykkösmaassa
HS kuvasi viime viikon torstaina vilkasta risteystä kymmenen minuutin ajan Oslon Majorstuenin kaupunginosassa. Kuvaus: Sami Kero, grafiikka: Uolevi Holmberg, toimittaja: Jussi Sippola

Kilpailu sähköautomarkkinoilla kiihtyy.

Saksalainen Mercedes-Benz kertoo esittelevänsä lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä täyssähköisen katumaasturin, jonka toimintamatka tulee olemaan 500 kilometriä.

Tällä autolla Mercedes-Benz ryhtyy kilpailuun kalifornialaisen Teslan kanssa. Tesla esitteli viime viikolla Oslossa katumaasturi Model X:ää, joka tulee Suomessa myyntiin syksyllä. HS tutustui autoon Oslossa, lue juttu tästä.

Mercedes-Benzin sähkömaasturista on Pariisissa nähtävillä prototyyppi, kertoo autoyhtiön omistavan Daimlerin kehitysjohtaja Thomas Weber Autonewsille.

Weberin mukaan auto on tulossa markkinoille lähivuosina. Mercedes-Benzin saksalaiset kilpailijat Audi (lue juttu Audin sähkömaasturista) ja Porsche (lue juttu Porschen sähköautosta) ovat myös tuomassa markkinoille pitkän toimintamatkan sähköautot.

Saksa on muutenkin panostamassa sähköautoiluun. Viime kuussa valtio käynnisti ohjelman, jonka myötä sähköauton ostaja saa 4 000 euron tuen, kertoo The Guardian.

Tuella Saksa yrittää lisätä sähköautojen määrää. Tavoitteena on, että vuonna 2020 Saksan teillä ajaisi miljoona sähköautoa. Nyt niitä on vain 50 000, kun koko maassa autoja on 45 miljoonaa.

Tukea jaetaan myös plug-in-hybrideille, joiden ostajat saavat 3 000 euron tuen. Tuki on rajoitettu alle 60 000 euron autoihin.

Saksa panostaa sähköautotukiin yhteensä miljardi euroa. Sähköautojen ostotukiin kuluu 600 miljoonaa euroa, sähköautoinfrastruktuurin kuten latausasemien rakentamiseen 300 miljoonaa euroa ja 100 miljoonaa euroa sijoitetaan julkisiin sähköautohankintoihin.

Hallitus jakaa kulut autonvalmistajien kanssa. Mukana ovat Volkswagen, Daimler ja BMW.

Tuet ovat voimassa vuoteen 2019 tai niin kauan kuin rahaa riittää.

Suomikin on panostanut sähköautoilun tukemiseen, mutta rahat ovat jo ehtineet loppua.

Työ- ja elinkeinoministeriö alkoi 2011 maksaa energiatukea yrityksille, jotka rakensivat latausjärjestelmiä tai hankkivat sähköauton työsuhdeautoksi.

Energiatuki oli 30 prosenttia leasing-auton verovapaasta hinnasta. Käytännössä valtio maksoi työsuhdeautoilijan leasingvuokria enintään 500 euroa kuukaudessa.

Valtio panosti energiatukeen noin kymmenen miljoonaa euroa, mutta raha ehti loppua viime vuoden lopulla.

Norjassa sähköautot ovat yleistyneet nopeasti tukitoimien myötä. Lue lisää Norjan ja Suomen sähköautopolitiikasta tästä jutusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit