Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaismies tilasi auton, jota piti odottaa seitsemän vuotta – Morgan on taideteos neljällä pyörällä

Auto
 
Morgan on taideteos neljällä pyörällä – ja joskus jopa kolmella
Morgan on taideteos neljällä pyörällä – ja joskus jopa kolmella
Autotehdas Morgan perustettiin vuonna 1909. Yritys aloitti nelipyöräisten kulkupelien tuotannon vasta vuonna 1936. Toimittaja, kuvaus ja editointi Kimmo Taskinen HS.

Morgan on brittiläinen autonvalmistaja. Perinteitä kunnioittava yritys on valmistanut autoja käsityönä jo vuodesta 1909. Mistään jättiyrityksestä ei ole kysymys. Yhtiö työllistää parisataa henkilöä ja valmistaa nykyään 1 300 autoa vuodessa.

Aluksi autot olivat kolmipyöräisiä, mutta myöhemmin mallistoon ilmestyi myös neljällä pyörällä kulkevia autoja. Morgan-malleja ovat muun muassa Aero Coupe, 3 Wheeler, Aero 8 ja Plus 4. Myös 4/4-malli on maininnan arvoinen. Se on maailman pisimpään tuotannossa ollut ajoneuvo.

Olavi Tupamäen kesäauto on mallia Morgan +8. Autossa on nimensä mukaisesti V8-moottori. Tupamäen auto noudattaa ulkoiselta olemukseltaan vuoden 1936 tyyliä, mutta tekniikka on nykypäivää.

”Tämä on siinä mielessä erikoinen urheiluauto, että tästä tykkäävät kaikki”, ylpeä auton omistaja kertoo. Tupamäki tilasi autonsa Britannian tehtailta vuonna 1990. Auto toimitettiin hänelle vuonna 1997. Käsityönä tehdyt autot eivät päädy asiakkailleen liukuhihna-autojen nopeudella, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit