Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saako festareilla nukkua autossa? Miksi ei, mutta mukavampiakin tapoja on

Pori Jazziin ja Ilosaarirockiin pystytetään uusi, liikuteltava, ilmatäytteinen pop-up hotelli

Auto
 
Juha Metso
Autossa nukkumista ei ole kielletty.
Autossa nukkumista ei ole kielletty. Kuva: Juha Metso

Festarikuume iskee, mutta majoituksesta ei ole tietoakaan.

Olisiko hyvä idea lähteä festareille vaikka pakettiautolla? Autonhan voi parkkeerata melkein minne vaan ja nukkuminen lukitussa autossa tuntuu turvallisemmaltakin kuin teltassa.

Mutta onko autossa nukkuminen sallittua?

On – ainakaan laki ei sitä kiellä.

Niin saa tehdä esimerkiksi Porissa, jossa alkaa lauantaina Pori Jazz ja maanantaina myös Suomi-Areena.

”Jos henkilöauto on pysäköity sääntöjen mukaan pysäköintiruutuun, ja joku siellä nukkuu, poliisi tuskin puuttuu asiaan”, kertoo komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisista.

Aivan näin yksinkertainen asia ei silti ole. Porin kaupunki on nimittäin kieltänyt leiriytymisen kaupungin omistamilla yleisillä alueilla lukuun ottamatta paikkoja, jotka on osoitettu tähän tarkoitukseen.

Porin Jazzista kerrotaan, että Kirjuriluodossa on iso parkkipaikka, joka tyhjennetään konsertin jälkeen. Sinne ei siis saa jäädä nukkumaan yöksi. Aluetta ei myöskään valvota.

”Tuskin sieltä autoja kuitenkaan pois hinataan, jos nyt joku sattuu astumaan korkin päälle”, Pori Jazzin tiedottaja Mikko Peltola sanoo.

Yksi syy yöpymiskieltoon on Peltolan mukaan turvallisuus: Muutama vuosi sitten joku oli käyttänyt autossaan lämmitintä, joka sytytti nurmikon palamaan.

Vastapäätä Kirjuriluotoa on kuitenkin paikallisen Lions-clubin hoitama maksullinen Karjarannan parkkialue.

”Alue on klubin valvonnassa, joten heidän päätösvallassaan on se, puuttuvatko he autossa nukkumiseen vai eivät, sanoo Katajisto.

Leirintäalueilla, esimerkiksi Porin Yyterissä, pätee sääntö, jonka mukaan autossa saa yöpyä vain siinä tapauksessa, että se on rekisteröity matkailuajoneuvoksi.

Porissa on tarjolla muitakin vaihtoehtoja kuin autossa nukkuminen.

Porin Seudun Matkailusta kerrotaan, että ensi viikoksi on vielä vapaana majoitusta esimerkiksi yksityiskodeissa. Hotellit ovat pääosin täynnä, mutta yksittäisiä huoneita voi kysellä suoraan hotelleista.

Poriin on myös tulossa aivan uudenlainen pop-up hotelli.

Kirjurinluodon Palvelupuistoon nousee liikuteltavista, ilmatäytteisistä hotellihuoneista koostuva mobiilihotellikylä.

Sen asiakkaille rakennetaan Kirjurinluotoon omat saniteettitilat ja alueella on myös valvoja.

Pumpattavan hotellin huoneet muistuttavat laivan hyttiä, kertoo Vesa Sytelä, joka on tuonut belgialaisia Snoozy-moduleita Suomeen.

”Huoneissa on oikeat sängyt lakanoineen, tummennettu ikkuna ja sähkölukko ovessa. Hyvin niissä nukkuu”, hän vakuuttaa.

Mobiilihotelli oli ensimmäistä kertaa käytössä viime viikonvaihteen Provinssissa Seinäjoella. Asiakkaat olivat Sytelän mukaan tyytyväisiä.

Mobiilihotellihuoneet tulevat myyntiin viimeistään torstaina, 15–20 erilliseen huoneeseen mahtuu kuhunkin kahdesta neljään henkilöä. Hinta vaihtelee ajankohdasta ja henkilömäärästä riippuen 90–220 euron välillä.

Mobiilihotelli on Sytelän mukaan tulossa myös Ilosaarirockiin, joka pidetään runsaan viikon päästä Joensuussa.

Ilosaarirockissa on leirintäalue, jonne pääsee matkailuautolla.

Lisäksi siellä on raviradan leirintäalue, jonne niin ikään pääsee autolla, mutta autoille on alueen sisällä varattu oma parkkipaikkansa raviradan hiekoille. Varsinaiselle teltta-alueelle ei pääse autolla.

”Emme halua, että sinne nurmikolle ajetaan autoilla”, kertoo Ilosaarirockin tuottaja Petri Varis.

Ymmärrettävää, koska nurmi voisi mennä huonoon kuntoon. Mutta saako siinä raviradan hiekka-alueelle parkkeeratussa autossa nukkua?

”Ei saa. Enkä tiedä, olisiko se edes kovin miellyttävää muutenkaan nukkua siellä parkkipaikalla. Emme myöskään halua, että autot olisivat käynnissä siellä leirintäalueella. Jos joku kuuntelee vaikkapa radiota, niin se ei ehkä ole muiden mielestä hauskaa”, Varis sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit