Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Honda sanoo keksineensä hybridimoottorin, joka ei tarvitse harvinaisia maametalleja

Edistysaskel vähentäisi yhtiön riippuvuutta kalliista raaka-aineista, joita hallitsee pääosin Kiina.

Auto
 
HS–Reuters
Issei Kato / Reuters
Honda kertoi kehittäneensä yhdessä Daido Steelin kanssa maailman ensimmäisen hybridiautoihin tulevan moottorin.
Honda kertoi kehittäneensä yhdessä Daido Steelin kanssa maailman ensimmäisen hybridiautoihin tulevan moottorin. Kuva: Issei Kato / Reuters

Autovalmistaja Honda kertoi tiistaina kehittäneensä yhdessä Daido Steelin kanssa maailman ensimmäisen hybridiautoihin tulevan moottorin, joka ei käytä raskaita harvinaisia maametalleja. Edistysaskel vähentäisi yhtiön riippuvuutta kalliista raaka-aineista, joita hallitsee pääosin Kiina.

Bensiinikonetta ja sähkömoottoria hyödyntävät hybridiautot ovat yleistyneet monissa kehittyneissä maissa, mutta tasainen harvinaisten maametallien, kuten dysprosiumin ja terbiumin hankkiminen on ollut haastavaa.

Autovalmistajat ovat yrittäneet monipuolistaa raaka-ainelähteitään vähentääkseen riippuvuuttaan Kiinasta, joka asetti vuonna 2010 tilapäisen, mutta tosiasiassa kiellon harvinaisten maametallien viennille Japaniin. Syynä kiellolle olivat Japanin ja Kiinan väliset alueelliset kiistat.

Japanin kolmanneksi suurin autovalmistaja Honda kertoi tiistaina, että uutta teknologiaa käytetään seuraavassa, pienessä Freed-pakettiautossa, joka julkistetaan syksyllä.

Kehitetty moottori käyttää yhä kevyttä harvinaista maametallia neodyymiä, jota löytyy Kiinan lisäksi Pohjois-Amerikasta ja Australiasta.

Honda tähtää siihen, että vuonna 2030 sen mallistosta kaksi kolmasosaa on kulkuneuvoja, jotka ovat bensiiniä ja sähköä käyttäviä hybridejä, verkkovirralla toimivia hybridejä sekä akkusähkö- ja polttokennokulkuneuvoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit