Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ferrari alle ja menoksi – unelmien urheiluauton voi vuokrata muutamalla satasella

Monet urheiluautot ovat vuokrattavissa muutaman sadan euron päivähintaan. Ferrarilla pääsee ajamaan vuorokauden ajan 1 000 eurolla.

Auto
 
Ferrari
Suomessakin on mahdollista vuokrata urheiluautoja. Kuvassa Ferrari 458 Italia.
Suomessakin on mahdollista vuokrata urheiluautoja. Kuvassa Ferrari 458 Italia. Kuva: Ferrari

Käsi pystyyn, kuka ei olisi joskus haaveillut ajavansa Ferrarilla, Porschella, Lamborghinilla tai muulla hulppealla urheiluautolla. Talla pohjaan, kulkupeli muutamassa sekunnissa nollasta sadan kilometrin tuntinopeuteen ja matala keula ihailua herättäen kohti auringonlaskua.

Unelmat kariutuvat kuitenkin helposti siihen, että harvalla on varaa maksaa urheiluautosta – ellei päätä vuokrata sellaista lyhyemmäksi aikaa.

Urheiluautojen tarustoon kuuluvan Ferrarin voi saada tuhannella eurolla päiväksi, eikä monista urheiluautoista tarvitse pulittaa kuin muutamia satoja euroja vuorokaudessa.

Suomessa urheiluautoja ei ole tosin kovin palhon tarjolla. Maasta löytyy vain yksi suhteellisen suuri urheiluautoja vuokraava yritys, Fast Motors. Sen lisäksi on muutamia vuokraajia, joilla on valikoimaa enimmillään muutaman auton edestä.

”Ihmiset ja kysyntä eivät riitä. Maailmalla tämä on hirveän yleinen konsepti, mutta Suomessa ei ole riittävästi ihmisiä, että tänne kannattaisi Bugattia ostaa", analysoi Fast Motorsin toimitusjohtaja Henri Hiekkamies.

Tommi Lempinen
Mini Cooper Cabrioletin vuorokausihinta on jäsensopimuksella 49 euroa.
Mini Cooper Cabrioletin vuorokausihinta on jäsensopimuksella 49 euroa.

Fast Motorsilla on 17 urheiluautoksi luokiteltua menopeliä. Yrityksen jäsenet vuokraavat edullisimmillaan Mini Cooper Cabrioletin 49 eurossa vuorokaudeksi, kun taas kallein menopeli, Audi R8 kustantaa jäsenille 650 euroa päivässä.

Ne, keillä ei ole jäsenyyttä, pulittavat Mini Cooperista 195 euroa ja Audi R8:sta 2 000 euroa vuorokaudessa.

Jäsenyyden Fast Motorsilta saa edullisimmillaan vajaalla 400 eurolla vuodeksi, jolloin tehdään viiden vuoden määräaikainen sopimus.

Jäseniä Fast Motorsilla on Hiekkamiehen mukaan ”toistatuhatta”. Autoja vuokrataan hänen mukaansa viikoittain, yleensä yhdeksi–kolmeksi päiväksi kerrallaan. Pisin vuokra-aika on tänä kesänä ollut kymmenen päivää.

Fast Motors vuokraa autoja Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Kouvolasta, Lahdesta ja Jyväskylästä käsin.

Kimmo Taskinen / HS
Audi R8 V10 Geneven autonäyttelyssä 2015.
Audi R8 V10 Geneven autonäyttelyssä 2015.

Urheiluautoja vuokraavat Fast Motorsin ohella pienemmätkin yritykset, kuten viime talvena perustettu tuusulalainen Vuokraa Ferrari. Yritys tarjoaa Porscheja halvimmillaan 500 eurolla ja Lamborghineja sekä Ferrareja halvimmillaan 1 000 eurolla vuorokaudeksi.

Vuokraa Ferrarille tulee sen perustajan Markus Piirosen mukaan kyselyjä yksi päivässä -tahtia. Piironen pyrkii vuokraamaan autoja mahdollisimman riskittömästi, koska yrityksen toiminta perustuu urheiluautopiireistä saatujen kontaktihenkilöiden omistamien autojen jälleenvuokraamiseen.

”Olemme toteuttaneet meille soveltuvia vuokraustarpeita, kuten musiikkivideoita ja juhlapäiviä, jolloin ihmiset haluavat näyttäytyä. Sellaisiin ei ole lähdetty ollenkaan, joissa ihminen on sanonut, että tuo auto Ouluun kolmeksi päiväksi ja se palautetaan sitten kun ehditään”, Piironen kuvaa.

Vuokraa Ferrari toimittaa kuitenkin urheiluautoja Piirosen mukaan riskittömissä tapauksissa mihin tahansa.

”Tuusulasta käsin on helppo operoida, mutta asiakkaan ei tarvitse tulla sinne, jos hän ei halua. Auto on viety esimerkiksi Helsinkiin ylioppilasjuhliin.”

Pienehkön Vuokraa Ferrarin vinkkelistä kysyntääkin on ollut mukavasti, vaikka Fast Motorsin toimitusjohtaja Hiekkamies pitää markkinaa hankalana.

”Olen ensimmäisen kesän tunnustellut, miten paljon markkinassa on vetoa. Olen nähnyt siinä paljon potentiaalia, sillä palveluntarjoajiakaan ei ole vielä paljon. Olisi tarkoitus iskeä siihen”, Piironen sanoo.

Toistaiseksi Vuokraa Ferrari on vuokrannut autoja pisimmillään päiväksi, mutta yritys aikoo lisätä tarjontaa pidemmiksikin vuokrausajoiksi.

Urheiluautoja vuokraavat Hiekkamiehen ja Piirosen mukaan enimmäkseen tavalliset työssä käyvät ihmiset, vaikka asiakkaita onkin laidasta laitaan. Yritykset esimerkiksi vuokraavat urheiluautoja paljon myös mainoskuvauksiin.

Juhliinkin vuokraaminen on yleistä, mutta suurin osa ihmisistä vuokraa urheiluautoja Hiekkamiehen mukaan ”lähinnä fiilistelyyn”.

”Kun Suomen kesä on lyhyt, otetaan avoauto viikonlopuksi ja ajellaan ja nautitaan.”

Urheiluautojen sesonkiaika on Suomessa lämpimillä säillä toukokuusta elokuun loppuun.

Piironen korostaa, että urheiluautoja vuokrataan lähes aina eri syistä kuin tavallisia autoja. Siksi erilaisten autoejn vuokraamista ei ole hänen mielestään hedelmällistä edes verrata.

”Normaalin auton vuokraaminen on järkisyistä tehty asia. Urheiluauton vuokraaminen on sen sijaan haave, unelma tai imagon nostamistarkoituksessa tehty juttu. Punainen Ferrarihan vielä menee, mutta muut urheiluautot ovat liian järkeviä, eivätkä välttämättä täytä haavekuvia. Muut urheiluautot ovat mielikuvissa lähempänä normaalia, ja silloin hinnan perusteleminen on vaikeaa”, Piironen sanoo.

Kimmo Taskinen
Kuvassa Opel GT.
Kuvassa Opel GT.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Hae autojuttuja

”Se ei törrötä, se seisoo” – Hämeenlinna kaatoi Sunny Car Centerin mainostornin

Renkaiden nettikaupassa kannattaa olla tarkkana – saksalaiskaupan hintavirhe aiheutti valituspiikin

Auto

Penkit valaan peniksestä, ratti alligaattorista – onko tässä maailman röyhkein autonvalmistaja?

Autoilu

Leasingfirma kauppaa nyt avaimetonta autoa, jonka työntekijät jakavat keskenään – ovet avataan kännykällä

Autoilu

Oikukas Vanha leidi on arvonsa tunteva kaunotar – vuoden 1941 Cadillac on todellinen muotovalio

Autotallien aarteet

Auto käynnistyy kännykällä – autonavaimet ovat pian historiaa

Autoilu

Leasingfirma kauppaa nyt avaimetonta autoa, jonka työntekijät jakavat keskenään – ovet avataan kännykällä

Autoilu

Talvikeli on pian täällä – vertailimme kaupan halvinta ja kalleinta talvirengasta

Auto

Näistä pysäköintivirhemaksuista valitetaan eniten – ja suurin osa valituksista hylätään

Pysäköinti

HS koeajoi: Kian uusi Niro-hybridi sopii hyvin perhearkeen eikä näytä rikkaimurilta

Koeajo

Porschen ensimmäinen sähköauto oli ladossa piilossa sata vuotta, seuraava valmistuu 2019 – HS tapasi suunnittelijan

Porsche

Tämä Aston Martin osaa myös puhua – ja oli 1970-luvulla yksi maailman kalleimmista

Autotallien aarteet

Mersu, Bemari vai Audi – automuotoilijat panivat uudet perheautot järjestykseen

Mercedes-Benz

Reseptit