Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Autojen päällä kulkevaa bussikonseptia testataan Kiinassa

Kiinalaisyritys esitteli aiemmin tänä vuonna villiä bussikonseptia, jossa kulkupeli kulkee autojen päällä. Nyt yritys on ryhtynyt testaamaan bussiaan.

Auto
 
Tämä bussi ei jumita ruuhkissa: Kiinalainen erikoisbussi ajaa autojen yli
Tämä bussi ei jumita ruuhkissa: Kiinalainen erikoisbussi ajaa autojen yli
Kiinalaisyritys aikoo testata uudenlaista bussia, joka ei jämähdä liikenneruuhkiin. Bussi ajaa tienpinnan yläpuolella siten, että autot jäävät sen alle. Toimittaja: Jussi Sippola

Kiinalainen yritys esitteli toukokuussa uudenlaista bussikonseptia, jossa joukkoliikenneväline kulkee muun liikenteen päällä jättäen tiellä kulkevat autot alleen.

Nyt joukkoliikennekonseptia on ryhdytty testaamaan käytännössä Qinhuangdaon kaupungissa, kertoo Telegraph.

HS kertoi TBS Chinan kehittelemästä bussikonseptista aiemmin toukokuussa.

Kyseessä on siis bussi, joka kulkisi tieliikenteen yllä.

Kulkuneuvon nimi on TEB, joka juontuu sanoista Transit Elevated Bus. Se toimii sähköllä ja kulkee noin 65 kilometriä tunnissa. Yritys kutsuu sitä bussiksi, mutta koska se kulkee raiteilla, sitä voisi ennemminkin kutsua raitiovaunuksi tai junaksi.

Se kulkee sulavasti autoliikenteen ohi kuin maan alla kulkeva metro, mutta TBS Chinan mukaan autojen yllä kulkeva bussi maksaisi vain viidenneksen metron hinnasta. Yhden bussin rakentaminen kestäisi lisäksi vain vuoden vuoden.

Kulkupelillä ajettiin tällä viikolla 300 metrin pituinen testirata, joka oli erillään tavallisesta liikenteestä. Testissä oli yksi vaunu, joka on noin 21 metriä pitkä. Yrityksen mukaan valmiissa kulkuneuvossa vaunuja voi olla neljä peräkkäin.

Näin jokaiseen bussiin mahtuisi 1 200 matkustajaa.

TEB:n pääinsinööri Song Youzhou pitää bussia ratkaisuna Kiinan pahoihin ruuhkiin. Songin mukaan hänen bussinsa korvaisi 40 tavallista bussia, ja helpottaisi näin Kiinan ruuhkia ja saasteongelmaa. Ensimmäisen kerran konseptia esiteltiin jo 2010, mutta nyt yritys pyrkii saamaan villin ideansa tien päälle.

Yllä olevalla videolla esitellään konseptin toimintaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit