Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tämä konseptiauto on hyperluksustuotteiden uusi standardi – Mercedes-Maybach vihjailee lähes limusiinin mittaisesta coupésta

Mercedes-Maybachin uusi konseptiauto on hyvä esimerkki siitä, kuinka autoteollisuudessa erilaiset autosegmentit pirstaloituvat yhä useammiksi, pienille kohderyhmille tarkoitetuiksi autoluokiksi.

Auto
 
Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybach aikoo esitellä uuden luksusauton tässä kuussa.
Mercedes-Maybach aikoo esitellä uuden luksusauton tässä kuussa. Kuva: Mercedes-Maybach

Jos sattuu olemaan miljardööri ja autoihminen, sitä saattaa olla visaisen pulman äärellä.

Tallissa on ympärivuotiseen käyttöön jo kallis maasturi, ehkäpä Bentley-merkkinen. Sunnuntai- sekä rata-ajoa varten on Ferrari, ehkä kaksikin.

Mutta ne ovat lopulta niin tavallisia. Mistä löytyisi auto, joka totisesti kääntäisi päät? Mikä jättäisi ylitsevuotavassa luksusturhanpäiväisyydessään taakseen vaikkapa avomallisen Rolls-Royce Phantom Drophead Coupén?

Ehkä sellainen coupé, joka on metrin verran pidempi kuin Mercedeksen isoin S-sarjan auto.

Sellainen saattaa olla tulossa, sillä Mercedes-Maybach on julkaissut vihjailevia kuvia autosta, joka saattaa olla tulevaisuudessa mittatikku kaikelle superluksukselle.

Viime viikolla Mercedes-Maybach julkaisi kuvia uudesta konseptimallistaan.

Autosta ei tiedetä oikein mitään muuta kuin se, että se olisi kuutisen metriä pitkä. Vertailun vuoksi: auto olisi näillä luvuilla pidempi kuin esimerkiksi Rolls-Royce Phantom -auton pidennetty versio – ja se on aika helkkarin iso auto.

Nimeä tai teknisiä tietoja ei vielä ole, mutta pian niistäkin saataneen lisätietoa. Auto on nimittäin tarkoitus esitellä Pebble Beach Concours d'Elegance -tapahtumassa Kaliforniassa elokuun 21. päivä.

Kyseessä ei ole itse asiassa ensimmäinen kerta, kun Maybach tekisi kaksiovisen auton.

Vuonna 2004 Maybach esitteli persoonallisen näköisen, lähes 20-metrisen Exelero-nimisen autonsa. Se painoi 2 660 kiloa ja siinä oli 700 hevosvoimaa.

Autoja rakennettiin vain yksi. Top Gearin mukaan räppäri Birdman osti auton vuonna 2011 8 miljoonalla punnalla.

Jos yli kymmenen vuoden takaisessa oli jo noin monta hevosta pellin alla, voitaneen olla varmoja, että uudessa niitä on vieläkin enemmän.

Mercedes-Maybachin uusi konseptiauto on hyvä esimerkki siitä, kuinka autoteollisuudessa erilaiset autosegmentit pirstaloituvat yhä useammiksi, pienille kohderyhmille tarkoitetuiksi autoluokiksi.

Jokaiselle pitää olla jotain – olkoonkin, että esimerkiksi tämä tuleva jättiurheiluauto ei varmasti ole tuote, jota kukaan erityisesti tarvitsee. Samaa filosofiaa on nähty jo verrattain suosituissa coupé-katumaastureissa (kuten BMW X6 ja X4). Puhumattakaan Land Roverin avomaasturista.

Etenkin Kiinassa ollaan niin innoissaan isoista, näyttävistä autoista, että varmasti tällekin autolle tule olemaan jonkin sortin markkinarako, sikäli kun se jossain vaiheessa tulee suurin piirtein luvatunlaisena kauppoihin.

Mercedes-Maybach
Mercedes-Maybachin uusi auto on lähes limusiinin mitoissa.
Mercedes-Maybachin uusi auto on lähes limusiinin mitoissa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit