Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Googlen robottiauto ruhjoutui kolarissa – punaisia päin ajanut pakettiauto törmäsi kylkeen

Auto ja sen varakuljettaja jarruttivat, mutta se ei estänyt törmäystä.

Auto
 
Elijah Nouvelage / Reuters
Googlen robottiautoiksi muuntamat Lexus-katumaasturit esiteltiin medialle viime syksynä Kaliforniassa Mountain View’ssä.
Googlen robottiautoiksi muuntamat Lexus-katumaasturit esiteltiin medialle viime syksynä Kaliforniassa Mountain View’ssä. Kuva: Elijah Nouvelage / Reuters

Yhdysvaltalaisen ohjelmistoyhtiö Googlen itsestään ajava robottiauto joutui kovaan kolariin, kun punaisten valojen takaa tullut pakettiauto törmäsi sen kylkeen, kertovat viestimet.

Onnettomuus tapahtui viime perjantaina Mountain View’ssä Kaliforniassa, jossa sijaitsee Googlen pääkonttori.

Lexuksen katumaasturista muunneltu robottiauto oli ylittämässä risteystä, kun sille paloivat vihreät valot. Silloin sivusta karauttanut auto osui robottiautoon pelkääjänpaikan kohdalle, brittilehti The Guardian kertoo.

Turvatyynyt laukesivat, ja robottiauto romuttui niin pahasti, että se piti kuljettaa pois lavettiautolla. Kukaan ei loukkaantunut kolarissa.

Google painotti, että syy onnettomuuteen ei ollut robottiautossa, kirjoittaa yhdysvaltalainen verkkolehti The Verge.

Googlen auton saapuessa risteykseen sille oli palanut vihreä valo ainakin kuusi sekuntia, Googlen tiedottaja kertoi Vergelle. Lehden mukaan punaisia päin ajanut, robottiautoon törmännyt ajoneuvo oli liikekäytössä oleva pakettiauto.

The Guardian kertoo, että Googlen mukaan robottiauto oli kytketty automaattiohjaukselle. Ohjauspyörän takana istui kuitenkin kuljettaja. Robottiauto jarrutti automaattisesti, kun se havaitsi punaisten valojen takaa syöksyvän pakettiauton. Myös robottiauton kuljettaja jarrutti. Jarrutuksista huolimatta pakettiauto törmäsi robottiautoon.

Googlen itsestään ajavat autot ovat kulkeneet yli kolme miljoonaa kilometriä, ja ne ovat olleet osallisina parissakymmenessä kolarissa, joista vain yhdessä onnettomuus on ollut robottiauton vika, The Guardian kirjoittaa.

Googlen robottiauton tuoreimmasta kolarista uutisoi aiemmin Suomessa Kauppalehti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Hae autojuttuja

Reseptit