Auto

Ferrari alle ja menoksi – unelmien urheiluauton voi vuokrata muutamalla satasella

Monet urheiluautot ovat vuokrattavissa muutaman sadan euron päivähintaan. Ferrarilla pääsee ajamaan vuorokauden ajan 1 000 eurolla.

Käsi pystyyn, kuka ei olisi joskus haaveillut ajavansa Ferrarilla, Porschella, Lamborghinilla tai muulla hulppealla urheiluautolla. Talla pohjaan, kulkupeli muutamassa sekunnissa nollasta sadan kilometrin tuntinopeuteen ja matala keula ihailua herättäen kohti auringonlaskua.

Unelmat kariutuvat kuitenkin helposti siihen, että harvalla on varaa maksaa urheiluautosta – ellei päätä vuokrata sellaista lyhyemmäksi aikaa.

Urheiluautojen tarustoon kuuluvan Ferrarin voi saada tuhannella eurolla päiväksi, eikä monista urheiluautoista tarvitse pulittaa kuin muutamia satoja euroja vuorokaudessa.

Suomessa urheiluautoja ei ole tosin kovin palhon tarjolla. Maasta löytyy vain yksi suhteellisen suuri urheiluautoja vuokraava yritys, Fast Motors. Sen lisäksi on muutamia vuokraajia, joilla on valikoimaa enimmillään muutaman auton edestä.

”Ihmiset ja kysyntä eivät riitä. Maailmalla tämä on hirveän yleinen konsepti, mutta Suomessa ei ole riittävästi ihmisiä, että tänne kannattaisi Bugattia ostaa", analysoi Fast Motorsin toimitusjohtaja Henri Hiekkamies.

Fast Motorsilla on 17 urheiluautoksi luokiteltua menopeliä. Yrityksen jäsenet vuokraavat edullisimmillaan Mini Cooper Cabrioletin 49 eurossa vuorokaudeksi, kun taas kallein menopeli, Audi R8 kustantaa jäsenille 650 euroa päivässä.

Ne, keillä ei ole jäsenyyttä, pulittavat Mini Cooperista 195 euroa ja Audi R8:sta 2 000 euroa vuorokaudessa.

Jäsenyyden Fast Motorsilta saa edullisimmillaan vajaalla 400 eurolla vuodeksi, jolloin tehdään viiden vuoden määräaikainen sopimus.

Jäseniä Fast Motorsilla on Hiekkamiehen mukaan ”toistatuhatta”. Autoja vuokrataan hänen mukaansa viikoittain, yleensä yhdeksi–kolmeksi päiväksi kerrallaan. Pisin vuokra-aika on tänä kesänä ollut kymmenen päivää.

Fast Motors vuokraa autoja Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Kouvolasta, Lahdesta ja Jyväskylästä käsin.

Urheiluautoja vuokraavat Fast Motorsin ohella pienemmätkin yritykset, kuten viime talvena perustettu tuusulalainen Vuokraa Ferrari. Yritys tarjoaa Porscheja halvimmillaan 500 eurolla ja Lamborghineja sekä Ferrareja halvimmillaan 1 000 eurolla vuorokaudeksi.

Vuokraa Ferrarille tulee sen perustajan Markus Piirosen mukaan kyselyjä yksi päivässä -tahtia. Piironen pyrkii vuokraamaan autoja mahdollisimman riskittömästi, koska yrityksen toiminta perustuu urheiluautopiireistä saatujen kontaktihenkilöiden omistamien autojen jälleenvuokraamiseen.

”Olemme toteuttaneet meille soveltuvia vuokraustarpeita, kuten musiikkivideoita ja juhlapäiviä, jolloin ihmiset haluavat näyttäytyä. Sellaisiin ei ole lähdetty ollenkaan, joissa ihminen on sanonut, että tuo auto Ouluun kolmeksi päiväksi ja se palautetaan sitten kun ehditään”, Piironen kuvaa.

Vuokraa Ferrari toimittaa kuitenkin urheiluautoja Piirosen mukaan riskittömissä tapauksissa mihin tahansa.

”Tuusulasta käsin on helppo operoida, mutta asiakkaan ei tarvitse tulla sinne, jos hän ei halua. Auto on viety esimerkiksi Helsinkiin ylioppilasjuhliin.”

Pienehkön Vuokraa Ferrarin vinkkelistä kysyntääkin on ollut mukavasti, vaikka Fast Motorsin toimitusjohtaja Hiekkamies pitää markkinaa hankalana.

”Olen ensimmäisen kesän tunnustellut, miten paljon markkinassa on vetoa. Olen nähnyt siinä paljon potentiaalia, sillä palveluntarjoajiakaan ei ole vielä paljon. Olisi tarkoitus iskeä siihen”, Piironen sanoo.

Toistaiseksi Vuokraa Ferrari on vuokrannut autoja pisimmillään päiväksi, mutta yritys aikoo lisätä tarjontaa pidemmiksikin vuokrausajoiksi.

Urheiluautoja vuokraavat Hiekkamiehen ja Piirosen mukaan enimmäkseen tavalliset työssä käyvät ihmiset, vaikka asiakkaita onkin laidasta laitaan. Yritykset esimerkiksi vuokraavat urheiluautoja paljon myös mainoskuvauksiin.

Juhliinkin vuokraaminen on yleistä, mutta suurin osa ihmisistä vuokraa urheiluautoja Hiekkamiehen mukaan ”lähinnä fiilistelyyn”.

”Kun Suomen kesä on lyhyt, otetaan avoauto viikonlopuksi ja ajellaan ja nautitaan.”

Urheiluautojen sesonkiaika on Suomessa lämpimillä säillä toukokuusta elokuun loppuun.

Piironen korostaa, että urheiluautoja vuokrataan lähes aina eri syistä kuin tavallisia autoja. Siksi erilaisten autoejn vuokraamista ei ole hänen mielestään hedelmällistä edes verrata.

”Normaalin auton vuokraaminen on järkisyistä tehty asia. Urheiluauton vuokraaminen on sen sijaan haave, unelma tai imagon nostamistarkoituksessa tehty juttu. Punainen Ferrarihan vielä menee, mutta muut urheiluautot ovat liian järkeviä, eivätkä välttämättä täytä haavekuvia. Muut urheiluautot ovat mielikuvissa lähempänä normaalia, ja silloin hinnan perusteleminen on vaikeaa”, Piironen sanoo.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Autot
 • auton vuokraus

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Professori Markku Kivinen: Putin lähetti lehdistötilaisuudessa piiloviestin Suomelle

  2. 2

   23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

  3. 3

   Presidentti Niinistö esitti onnistuneesti jäyhää länsisuomalaista äijää – samalla hän viestitti Putinille, että Suomi kuuluu länteen

  4. 4

   ADN: Alaskalaissenaattori asettui Trumpin ja republikaanien tahtoa vastaan ja nyt siitä voi kärsiä koko osavaltio – sisäministeriöstä soitettu ”huolestuttavia puheluita”

  5. 5

   HS seuraa: Niinistö ja Putin ovat oopperassa – venäläisnaisten seurue kiljahteli ja heilutti Venäjän lippua, kun he näkivät vilauksen Putinista katsomossa

  6. 6

   Treffailussa on edelleen yksi kammottavan vanhanaikainen piirre: Deiteillä nainen odottaa miehen hoitavan kaiken

  7. 7

   Putin arvosteli USA:ta Punkaharjulla: ”On mahdotonta sietää loputtomiin häikäilemättömyyttä maatamme kohtaan” – Niinistö sanoi vastaan venäläistoimittajalle

  8. 8

   Liikenneturvan ehdotus: Iäkkäät pyöräilemään jalkakäytäville – ”Joidenkin pyöräilytapa on lähempänä jalankulkua kuin autoliikenteen rytmiä”

  9. 9

   Venäjän mediassa on hämmästelty Suomen ja Venäjän hyviä suhteita Putinin Savonlinnan-vierailun alla – ”Miksi välit ovat niin läheiset?”

  10. 10

   Olen nähnyt miehiä tyydyttämässä itseään metron penkillä ja uimahalleissa – ei ole Sompasaunan vika, jos lauteilla irstaillaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

  2. 2

   Treffailussa on edelleen yksi kammottavan vanhanaikainen piirre: Deiteillä nainen odottaa miehen hoitavan kaiken

  3. 3

   Huumeita myydään avoimesti Helsingin Torkkelinmäellä – HS vieraili puistossa, jossa huumekauppa asukkaiden mukaan rehottaa

  4. 4

   Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

  5. 5

   Finland, dit borde man åka – ruotsalaisten tietämättömyys Suomesta onnistuu yhä välillä hätkäyttämään

  6. 6

   Näin suomalaiset yrittävät petkuttaa Kelaa – viime vuonna kiinni jäi lähes pari tuhatta huijaria, keskimääräinen vedätys 4 200 euroa

  7. 7

   Olen nähnyt miehiä tyydyttämässä itseään metron penkillä ja uimahalleissa – ei ole Sompasaunan vika, jos lauteilla irstaillaan

  8. 8

   Professori Markku Kivinen: Putin lähetti lehdistötilaisuudessa piiloviestin Suomelle

  9. 9

   Poliisilta erikoinen kirje savonlinnalaisille – Miksi kaupunkilaisten pitäisi välttää parvekkeilla oloa Putinin vierailun aikana?

  10. 10

   Miksi ihminen pitää luomua ylivertaisena tai uskoo Jumalaan? Marjaana Lindeman tutkii työkseen ihmisten ajattelua ja uskomuksia, jotka voivat johtaa vaarallisiinkin tekoihin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  2. 2

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  3. 3

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  4. 4

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  5. 5

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  6. 6

   23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

  7. 7

   Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

  8. 8

   Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

  9. 9

   ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

  10. 10

   Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

  11. Näytä lisää