Valikko
Auto

Ferrari alle ja menoksi – unelmien urheiluauton voi vuokrata muutamalla satasella

Monet urheiluautot ovat vuokrattavissa muutaman sadan euron päivähintaan. Ferrarilla pääsee ajamaan vuorokauden ajan 1 000 eurolla.

Käsi pystyyn, kuka ei olisi joskus haaveillut ajavansa Ferrarilla, Porschella, Lamborghinilla tai muulla hulppealla urheiluautolla. Talla pohjaan, kulkupeli muutamassa sekunnissa nollasta sadan kilometrin tuntinopeuteen ja matala keula ihailua herättäen kohti auringonlaskua.

Unelmat kariutuvat kuitenkin helposti siihen, että harvalla on varaa maksaa urheiluautosta – ellei päätä vuokrata sellaista lyhyemmäksi aikaa.

Urheiluautojen tarustoon kuuluvan Ferrarin voi saada tuhannella eurolla päiväksi, eikä monista urheiluautoista tarvitse pulittaa kuin muutamia satoja euroja vuorokaudessa.

Suomessa urheiluautoja ei ole tosin kovin palhon tarjolla. Maasta löytyy vain yksi suhteellisen suuri urheiluautoja vuokraava yritys, Fast Motors. Sen lisäksi on muutamia vuokraajia, joilla on valikoimaa enimmillään muutaman auton edestä.

”Ihmiset ja kysyntä eivät riitä. Maailmalla tämä on hirveän yleinen konsepti, mutta Suomessa ei ole riittävästi ihmisiä, että tänne kannattaisi Bugattia ostaa", analysoi Fast Motorsin toimitusjohtaja Henri Hiekkamies.

Fast Motorsilla on 17 urheiluautoksi luokiteltua menopeliä. Yrityksen jäsenet vuokraavat edullisimmillaan Mini Cooper Cabrioletin 49 eurossa vuorokaudeksi, kun taas kallein menopeli, Audi R8 kustantaa jäsenille 650 euroa päivässä.

Ne, keillä ei ole jäsenyyttä, pulittavat Mini Cooperista 195 euroa ja Audi R8:sta 2 000 euroa vuorokaudessa.

Jäsenyyden Fast Motorsilta saa edullisimmillaan vajaalla 400 eurolla vuodeksi, jolloin tehdään viiden vuoden määräaikainen sopimus.

Jäseniä Fast Motorsilla on Hiekkamiehen mukaan ”toistatuhatta”. Autoja vuokrataan hänen mukaansa viikoittain, yleensä yhdeksi–kolmeksi päiväksi kerrallaan. Pisin vuokra-aika on tänä kesänä ollut kymmenen päivää.

Fast Motors vuokraa autoja Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Kouvolasta, Lahdesta ja Jyväskylästä käsin.

Urheiluautoja vuokraavat Fast Motorsin ohella pienemmätkin yritykset, kuten viime talvena perustettu tuusulalainen Vuokraa Ferrari. Yritys tarjoaa Porscheja halvimmillaan 500 eurolla ja Lamborghineja sekä Ferrareja halvimmillaan 1 000 eurolla vuorokaudeksi.

Vuokraa Ferrarille tulee sen perustajan Markus Piirosen mukaan kyselyjä yksi päivässä -tahtia. Piironen pyrkii vuokraamaan autoja mahdollisimman riskittömästi, koska yrityksen toiminta perustuu urheiluautopiireistä saatujen kontaktihenkilöiden omistamien autojen jälleenvuokraamiseen.

”Olemme toteuttaneet meille soveltuvia vuokraustarpeita, kuten musiikkivideoita ja juhlapäiviä, jolloin ihmiset haluavat näyttäytyä. Sellaisiin ei ole lähdetty ollenkaan, joissa ihminen on sanonut, että tuo auto Ouluun kolmeksi päiväksi ja se palautetaan sitten kun ehditään”, Piironen kuvaa.

Vuokraa Ferrari toimittaa kuitenkin urheiluautoja Piirosen mukaan riskittömissä tapauksissa mihin tahansa.

”Tuusulasta käsin on helppo operoida, mutta asiakkaan ei tarvitse tulla sinne, jos hän ei halua. Auto on viety esimerkiksi Helsinkiin ylioppilasjuhliin.”

Pienehkön Vuokraa Ferrarin vinkkelistä kysyntääkin on ollut mukavasti, vaikka Fast Motorsin toimitusjohtaja Hiekkamies pitää markkinaa hankalana.

”Olen ensimmäisen kesän tunnustellut, miten paljon markkinassa on vetoa. Olen nähnyt siinä paljon potentiaalia, sillä palveluntarjoajiakaan ei ole vielä paljon. Olisi tarkoitus iskeä siihen”, Piironen sanoo.

Toistaiseksi Vuokraa Ferrari on vuokrannut autoja pisimmillään päiväksi, mutta yritys aikoo lisätä tarjontaa pidemmiksikin vuokrausajoiksi.

Urheiluautoja vuokraavat Hiekkamiehen ja Piirosen mukaan enimmäkseen tavalliset työssä käyvät ihmiset, vaikka asiakkaita onkin laidasta laitaan. Yritykset esimerkiksi vuokraavat urheiluautoja paljon myös mainoskuvauksiin.

Juhliinkin vuokraaminen on yleistä, mutta suurin osa ihmisistä vuokraa urheiluautoja Hiekkamiehen mukaan ”lähinnä fiilistelyyn”.

”Kun Suomen kesä on lyhyt, otetaan avoauto viikonlopuksi ja ajellaan ja nautitaan.”

Urheiluautojen sesonkiaika on Suomessa lämpimillä säillä toukokuusta elokuun loppuun.

Piironen korostaa, että urheiluautoja vuokrataan lähes aina eri syistä kuin tavallisia autoja. Siksi erilaisten autoejn vuokraamista ei ole hänen mielestään hedelmällistä edes verrata.

”Normaalin auton vuokraaminen on järkisyistä tehty asia. Urheiluauton vuokraaminen on sen sijaan haave, unelma tai imagon nostamistarkoituksessa tehty juttu. Punainen Ferrarihan vielä menee, mutta muut urheiluautot ovat liian järkeviä, eivätkä välttämättä täytä haavekuvia. Muut urheiluautot ovat mielikuvissa lähempänä normaalia, ja silloin hinnan perusteleminen on vaikeaa”, Piironen sanoo.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Autot
 • auton vuokraus

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Henri Karvinen jätti lukion väliin, työskenteli 10 vuotta rakennuksilla ja pääsi lääkikseen – Nyt hän kertoo, mikä oli onnistumisen salaisuus

  2. 2

   Putin on valmis tapaamaan Trumpin Suomessa

  3. 3

   Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

  4. 4

   Huumevalistus vie lapsilta lelut saksalaisissa päiväkodeissa – Suomalaistutkija: ”Kannattaa kokeilla kotonakin”

  5. 5

   Futistähti Ronaldon käsittämättömästä näköispatsaasta tuli somehitti, tässä parhaat reaktiot

  6. 6

   Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

  7. 7

   Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

  8. 8

   Perheet kertovat pakkolääkittyjen ihmisoikeusjuristien kidutuksesta Kiinassa – rotat näykkivät nenää ja korvia

  9. 9

   Tampereen teknillinen yliopisto halusi tehdä etiopialaisesta tyrannista kunniatohtorin – yliopistolta vaaditaan anteeksipyyntöä

  10. 10

   Tukiopetusta jäi pitämättä Lauttasaaressa – rehtori antoi rahat opettajille joululahjaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

  2. 2

   Henri Karvinen jätti lukion väliin, työskenteli 10 vuotta rakennuksilla ja pääsi lääkikseen – Nyt hän kertoo, mikä oli onnistumisen salaisuus

  3. 3

   Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

  4. 4

   Jos et siedä inhimillistä lämpöä, kannattaa katsoa peiliin – Pehmeiden arvojen pilkkaaminen kertoo usein pelosta

  5. 5

   Poliisin mukaan moni käännytettävä uhkailee itsemurhalla – Mitä afganistanilaiselle Rezalle tapahtui sen jälkeen, kun hän oli kiivennyt köysi kädessä Rautatientorin puuhun?

  6. 6

   Euroopan vanhin laiskiainen putosi puusta Korkeasaaressa – tällainen on onnettomuuteen joutunut 43-vuotias Coco

  7. 7

   Tuulia Syvänen lopetti valehtelun kokonaan, ja se mullisti hänen elämänsä – ”Miksi feikkaamme, vaikka ihmiset tykkäävät meistä enemmän, kun uskallamme olla vajavaisia ja tyhmiä?”

  8. 8

   Huumevalistus vie lapsilta lelut saksalaisissa päiväkodeissa – Suomalaistutkija: ”Kannattaa kokeilla kotonakin”

  9. 9

   Toimitusjohtajalle potkut isosta espoolaisesta isännöinti- ja huoltoyhtiöstä – epäillään rahojen väärinkäytöstä

  10. 10

   Hille Korhosen uraan mahtuu 7 vuotta kotiäitinä – kesällä hänestä tulee ainoa suurta pörssiyhtiötä johtava nainen Suomessa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

  2. 2

   Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

  3. 3

   Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

  4. 4

   ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

  5. 5

   Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

  6. 6

   Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

  7. 7

   Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

  8. 8

   Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

  9. 9

   Amatöörin voittama Jussi-palkinto on märkä rätti ammatti­näyttelijöiden kasvoille – Yleisön suosikit on Jusseissa unohdettu

  10. 10

   Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”

  11. Näytä lisää