Valikko

HS koeajoi: 7-paikkainen Espace palaa keventyneenä Suomeen

Tila-autojen markkinat eivät ole koskaan olleet Suomessa kovin suuret, mutta ison auton etsijälle uusi Renault Espace on harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Renaultilla on menossa vilkas vuosi. Ranskalaismerkin tärkein tuore tulokas on Mégane ja etenkin sen Sport Tourer -farmariversio. Lisäksi upouudet Talisman ja Scénic tulevat tänä vuonna Suomeen.

Renaultin maahantuoja saa valikoimiinsa myös tutun Espace-tila-auton, joka on ollut jonkin aikaa poissa tuontiohjelmasta.

Espace on yksi eurooppalaisten tila-autojen veteraaneista. Autosta esiteltiin nykyinen, viides sukupolvi vajaat pari vuotta sitten.

Onko se dinosaurus?

Tila-autojen markkinat eivät ole koskaan olleet kovin suuret Suomessa, mutta seitsemänpaikkaisille autoille on silti aina ollut oma ostajakuntansa.

Ison auton etsijälle uusi Espace on harkinnan arvoinen vaihtoehto. Renault on saanut hiottua siitä tiloiltaan toimivan tuotteen.

Mallilla on ikää jo 32 vuotta, mutta pitkästä iästään huolimatta Espace on pysynyt mukana kehityksessä.

Uusimman sukupolven perusrakenteessa yhdistellään kevyitä materiaaleja, kuten alumiinia, Noryl-muovia ja Thermoplastic-lämpömuovia ovissa ja luukuissa. Uudistusten ansiosta Espace painaa nyt peräti 250 kiloa vähemmän kuin edeltäjänsä. Myös auton muu tekniikka on päivitetty, joten kyseessä on selkeästi edeltäjästään eroava malli.

Riittävätkö tilat?

Espace tarjoaa leppoisaa kyytiä viidelle hengelle. Jos matkustajia on seitsemän, joutuvat liukuvalla keskirivillä istuvat tinkimään tiloistaan, jotta takimmaisin penkkirivi olisi käytännöllinen.

Kun takimmaiset istuimet eivät ole käytössä, keskirivillä on mukavasti tilaa. Istuimille käynti on vaivatonta laajasti avautuvien takaovien ansiosta.

Voit katsoa Espacen muotoja liukuria liikuttamalla:

Viisipaikkaisena tavaratila on kookas, mutta kutistuu seitsemänpaikkaisena noin 250-litraiseksi. Toisessa ääripäässä kontti vetää yli kaksi kuutiota.

Kuinka se kulkee?

Suomessa on aluksi saatavana kaksi malliversiota, joista kummankin voimanlähteenä puurtaa 1,6-litrainen, 160 hevosvoiman tuplaturbodiesel ja vaihteistona kuusiportainen EDC-kaksoiskytkinautomaatti. Sama yhdistelmä on tuttu Talismanista.

Versioiden erona on Renaultin uusi 4Control-nelipyöräohjausjärjestelmä. Järjestelmä kääntää auton takapyöriä tilanteen mukaan joko samaan tai eri suuntaan kuin etupyöriä. Näin auton ohjautuvuudesta saadaan kaupungissa tavallista ketterämpää ja suurissa nopeuksissa vakaampaa.

Espace on kookas ja korkea auto, joka vaatii suorilla tieosuuksilla pientä ja jatkuvaa ohjailua. Kori reagoi selkeästi myös sivutuuleen. Auton jousitus on säädetty suorastaan mukavan letkeäksi.

Suurissa nopeuksissa, kuten moottoritiellä, auto keinahtelee hieman pituussuunnassa, mutta se ei ole tämäntyyppisessä ja -kokoisessa tila-autossa huono asia.

Vakiovarusteisiin kuuluu Renaultin ajotilajärjestelmä Multi-Sense, jonka viiden eri ajo-ohjelman asetuksia muuttamalla kuljettajan on helppo määritellä itseään eniten miellyttävä ajotuntuma. Aktiivinen tasanopeudensäädin pitää automaattisesti yllä valittua nopeutta ja etäisyyttä edellä ajavaan, mikä helpottaa ajamista etenkin pitkillä matkoilla.

Renault Espace dCi 160 Twin Turbo EDC6

 Espace henkii uudentyyppistä avaruuden tuntua. Laihdutuskuuri ja futuristiseksikin luonnehdittavat muodot raikastavat auton yleisilmettä.

 Ahdettu dieselmoottori jaksaa liikutella Espacea arkiajossa riittävän rivakasti, sillä vääntöä on tarjolla 380 newtonmetriä. Automaattivaihteisto helpottaa ajamista.

 Kolmannen penkkirivin käytettävyyttä on pyritty helpottamaan keskirivin liikutettavuudella. Takimmaiset penkit soveltuvat silti käytännössä vain lapsille, ja siihen ne on suunniteltukin.

 Tavaratila on viisipaikkaisena suuri, 680-litrainen, ja laajenee tarvittaessa.

 Perusvarustelu on varsin kattava. Lisävarusteista mielenkiintoinen on 4Control-nelipyöräohjaus.

 Kiihtyvyys nollasta sataseen 9,7 sekuntia, huippunopeus 202 kilometriä tunnissa.

Hinta: 47 990 euroa.

Kulutus (ilmoitettu): EU-yhdistetty 4,6 litraa / 100 km diesel.

Hiilidioksidipäästöt: 120 g/km.

Kilpailijoita: Kilpailijat ovat harvassa. Lähimmäksi asettuvat Ford Galaxy ja Volkswagen Sharan.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  2. 2

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  3. 3

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  4. 4

   Tv-kanavat: Viranomaiset estivät terrori-iskun maailman suurimpaan moskeijaan Mekassa

  5. 5

   Viranomaiset selvittävät Suomessa trendilelu fidget spinnerin turvallisuutta – sormihyrriä markkinoidaan aikuisille mutta myydään lapsille

  6. 6

   Viisi kuoli sähköiskuun uima-altaassa vesipuistossa Turkissa – kolme kuolleista lapsia

  7. 7

   HSTV:n suora lähetys Enontekiön yöttömästä yöstä käynnissä: ”Kyllähän siellä luontoa näkyy. Ei juurikaan trafiikkia”

  8. 8

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  9. 9

   Presidentinvaalit hävinnyt Mannerheim pakeni kahvilayrittäjäksi Hankoon – Tällainen pikkutarkan omistajan kahvila oli ja on

  10. 10

   Martin Kantola rakentaa yksin mikrofoneja pienessä pohjalaiskylässä – Nyt niihin ovat laulaneet jo Björk ja Jennifer Lopez

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? – Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Miksi amerikkalaiset pelkäävät alastomuutta, mutta suomalaiset eivät? ”Tässä suhteessa emme ole kauhean kaukana muslimimaista”

  3. 3

   Lauri Markkasen suuri ilta kääntyi draamaksi – Minnesota Timberwolves varasi, kaupattiin kuitenkin heti Chicago Bullsiin

  4. 4

   Sitä Timo Soinia, jonka olemme tunteneet, ei enää ole

  5. 5

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  6. 6

   Suomi on alkoholipolitiikaltaan jo nyt ”varoittava esimerkki” Pohjoismaissa – ruotsalaisasiantuntijan on mahdoton ymmärtää hallituksen lakiuudistus­kaavailua

  7. 7

   Presidentinvaalit hävinnyt Mannerheim pakeni kahvilayrittäjäksi Hankoon – Tällainen pikkutarkan omistajan kahvila oli ja on

  8. 8

   Vietätkö juhannusta Helsingissä? Tässä kattava lista menovinkkejä

  9. 9

   Teemu Selänne korotettiin Suomessa sankariksi, jota ei voi kritisoida ja joka voi sanoa olevansa ”hauskalla tavalla sovinisti”

  10. 10

   Oikeus kielsi naisia syrjineen käytännön israelilaisen lentoyhtiön lennoilla – naisia ei saa enää pyytää vaihtamaan paikkaa ääriuskovaisten miesten vaatimuksesta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kullervo Hynysen keksintö saattaa mullistaa syövän, Alzheimerin ja Parkinsonin taudin hoidon – fyysikon löytöjä on verrattu penisilliinin ja röntgenkuvauksen keksimiseen

  2. 2

   Moni mies kärsii tietämättään testosteronin puutteesta, mutta saa vääriä lääkkeitä – Tunnista nämä oireet

  3. 3

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  4. 4

   Masennus ei ole vain sitä, että maataan sängyssä – me masentuneet koemme syyllisyyttä

  5. 5

   Joonas Tolvanen opiskeli Shaolin-soturimunkkien koulussa – nyt hän on lääkäri Kuopiossa, eikä suosittele Kiinan kung-fu-opintoja kenellekään

  6. 6

   Näin kasvatat hyväkäytöksisen lapsen – Ranskassa jokainen lapsi osaa tervehtiä kohteliaasti

  7. 7

   Kerrostalotyömaan tulipalo työllisti palokuntaa myöhään yöhön Pohjois-Helsingissä – poliisi teki kaasupulloja vaarattomiksi ampumalla

  8. 8

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää