Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pyttipannun voi tehdä myös hienostelevasti

Heikin herkut
 
Heikki Hakala

Pippuripihviohjeessa totesin, että pihviä ei kannata leikata sisäfileen leveästä, nuijamaisesta osasta, vaan ruoskaosasta. Viisas lukija kysyy, mitä sitten tehdään sille tyviosalle, joka jäi käyttämättä.

Siitä tehdään Rydbergin pihvi, joka on saanut nimensä tukholmalaisen hotelli Rydbergin mukaan.

Se valmistetaan samalla lailla kuin pyttipannu, mutta makkara korvataan sisäfileellä. Se tekee tästä nerokkaalla tavalla yksinkertaisen, mutta suurenmoisen herkun.

Tarvitset:
sisäfileen pihveistä ylijääneet palat
2 perunaa syöjää kohti
2 sipulia
1 kananmunan keltuaisen/annos
smetanaa
suolakurkkua
suolaa
pippuria
voita

Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Ripota suolaa ja jauha mustapippuria ja sekoita kuutiot.

Kuori ja leikkaa perunat parin sentin kuutioiksi. Kuori ja pilko sipuli hienoksi.

Pistä pannulle voita ja lisää joukkoon perunat. Kääntele hetki niin, että ne ottavat hieman väriä. Pienennä lämpöä ja pistä kansi päälle. Anna perunoiden kypsyä parikymmentä minuuttia.

Paista sillä aikaa toisella pannulla sipulit, mutta älä anna niiden ruskistua. Pari kolme minuuttia riittää. Sipuli saa jäädä hieman kovaksi.

Nosta sipulit syrjään, lisää pannulle voita ja anna sen lämmetä todella kuumaksi. Lisää nyt pannulle lihat ja pyörittele vain minuutin verran, jotta liha saa kauniin värin. Liha saa jäädä sisältä kauniin punertavaksi. Siksi paistaminen tehdään nopeasti kuumalla pannulla.

Nosta lautaselle perunoita, sipulia ja lihaa eri ryhmiksi. Riko kananmuna ja erota keltuainen. Laita keltuainen takaisin toiseen kuorenpuolikkaaseen ja nosta annoksen päälle. Lisää lusikallinen smetanaa ja herkkukurkkua. Nosta tarjolle.

Nauti punaviinin tai oluen kanssa. Leiväksi tällä kertaa rukiista.

Heikki Hakala

Ruokaa ja kulttuuria raavaan miehen näkökulmasta.

Hae reseptejä