Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Röstiperunat vievät kielen mennessään

Heikin herkut
 

Yksi herkullisimmista perunaruoista on raa’asta perunaraasteesta tehdyt röstiperunat. Kun raasteena käyttää jauhoisia perunoita, perunan tärkkelys toimii liimana ja paistettaessa raakana hajoava massa muuttuu juuri sopivan kiinteäksi.

Monet luulevat, että röstiin on laitettava kananmunaa, jotta niistä tulee kakkuja, mutta kananmunaa ei tarvita, kunhan käytetään jauhoisia perunoita.

Lisäsin perunoiden joukkoon raakaa sipulia ja yhden sitruunan mehun. Sitruunan happo estää raasteen tummumisen ja antaa juuri sopivaa raikkautta.

Rösti on erinomainen grillatun ruoan lisäke niin makkaralle kuin lihallekin. Se toimii erinomaisesi myös osana englantilaista aamiaista.

Tarvitset:

2 jauhoista perunaa syöjää kohti
12 sipulia
1 sitruunan mehu
suolaa

Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman hienoiksi.

Kuori ja raasta perunat. Purista raaste käsin mahdollisimman kuivaksi. Purista sitruunan mehu ja sekoita saman tien, jotta mehu pääsee vaikuttamaan koko massaan. Lisää sipulit ja hieman suolaa. Ole varovainen suolan kanssa, sillä tässä riittää hyvin pieni määrä etenkin, jos paistat röstit suolatussa voissa.

Sulata voi pannulla. Sitä saa olla reilusti. Nosta raastetta lusikalla pannulle ja paina massa perunasurvimella pannua vasten. Näin muodostuu kaunis, tasainen kakku. Paista noin viisi minuuttia puoleltaan miedolla lämmöllä, jotta pinta ei pala. Kun käännät röstin, paina jälleen kevyesti perunasurvimella.

Voit sekoittaa röstin joukkoon myös esimerkiksi hienonnettua pekonia ja valmistaa ne muutoin samalla tavalla. Silloin kyse on jo täydestä ateriasta.

Rösti on lisäke, joten juoma määräytyy tarjottavan pääruoan mukaan. Jos söisin perunapekoniröstejä, valitsisin oluen.

Heikki Hakala

Ruokaa ja kulttuuria raavaan miehen näkökulmasta.

Hae reseptejä

Reseptit