Kauhaa ja rakkautta

Valikko
Kauhaa ja rakkautta

Paahdetut paprikat: Paljon enemmän kuin osiensa summa

Eilen illallisellä pohdiskelimme, että kesällä saa kyllä olla aika onneton kokki, jotta epäonnistuu ruuanlaitossa. Kun kaikki tuore on kasvanut auringon alla, se on niin täynnä makua, ettei ruuasta oikeastaan voi saada mautonta. (Siis olettaen, että käyttää niitä tuoreita raaka-aineita, jotka juuri nyt ovat parhaimmillaan.)

Keskustelun kimmokkeena toimivat juurikin nämä tomaatilla täytetyt paahdetut paprikat. Voisi kuvitella, että yhdistämällä paprikan, tomaatin ja oliiviöljyn saisi paprikan, tomaatin ja oliiviöljyn, mutta tämä ruoka oli niin paljon enemmän kuin osiensa summa!

Kun käyttää herkullisia kesävihanneksia ja hyvää oliiviöljyä ja antaa koko setin muhia pitkään uunissa, saa aikaiseksi jotakin, jonka maku on paitsi tietysti herkullinen, myös yllättävän intensiivinen.

Ohje on alunperin Delia Smithin, tosin alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen laitetaan myös sardelleja. Meillä ei niitä ollut, joten teimme ilman, mutta voisin kuvitella, että liemestä tulee vielä maukkaampi sardelleilla (jätä silloin suola pois). Lisäksi alkuperäisessä ohjeessa tomaatit kaltattiin, mutta (nyt saa huutaa) en ikinä, koskaan, milloinkaan jaksa kaltata tomaatteja. Olen mutkat suoriksi -kokki, ja totta puhuen en ole vielä ikinä elämässäni joutunut tilanteeseen, jossa tomaatinkuoret olisivat häirinneet.

Kokeile kummin vain, mutta kokeile!

Tomaatilla ja valkosipulilla täytetyt paahdetut paprikat (2-4 annosta)

2 punaista paprikaa

2 tomaattia

2 kynttä valkosipulia

muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

kourallinen basilikanlehtiä

Halkaise paprikat kahtia pituussuunnassa. Poista siemenet, mutta jätä kannat - ne auttavat pitämään paprikan kasassa (ja näyttävät näteiltä). Sipaise hieman oliiviöljyä matalaan paistovuokaan - käyttämällä matalaa vuokaa paprikat paahtuvat kauniimmin.

Leikkaa tomaatit neljään osaan ja leikkaa valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Jaa tomaatit ja valkosipulit paprikanpuolikkaisiin ja lorauta jokaiseen vajaa ruokalusikallinen oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahda paprikoita 175-asteisen uunin ylätasolla n. 45 minuuttia. Ota pois uunista ja revi päälle basilikanlehtiä. Tarjoillessasi paprikat muista hyödyntää paistoastian pohjalle ja paprikanpuolikkaiden sisälle kertynyt liemi - se on koko jutun paras osa!

8 vastausta artikkeliin "Paahdetut paprikat: Paljon enemmän kuin osiensa summa"

Pipsa 22.06.2012 15:39

Tässä voisi varmaan todeta, että simply the best (vaikka eihän kyseinen lausahdus taida ihan tarkoittaakaan, että yksinkertainen on parasta, mikä on siis viestini). Minäkään en ole monimutkaisen ystävä, joten tällaiset yksinkertaiset ja mutkat suoriksi -reseptit kelpaavat kyllä. Hyvää juhannusta!

albiceleste 22.06.2012 15:59

Loistava resepti. Tätä täytyy kokeilla. :)

Maija 22.06.2012 17:53

Terveiset Englannista. Olen seurannut blogiasi muutaman kuukauden ja kokeillut paria ohjetta. Mysliäsi teen joka viikko hieman muuntaen, se sopii niin maidon kuin jugurtin kanssa nautittavaksi ja on todella hyvää. Kokeilisin enempikin (ne vietnamilaiset kevätrullat) mutta ei tunnu olevan aikaa! Kiitos mielenkiintoisista ohjeista ja ihanista kuvista.

Tämä ohje on niiiiiin hyvä, on ilman muuta yksi lemmikkiruoistamme. Mieheni, joka söis lihaa joka päivä syö tätä mukisematta ja nauttien. Lisäämme joskus chorizoa pieninä palasina josta sitten lähtee ihania makuja sinne oliiviöljyn sekaan. Ja se liemi on parasta, leipää pitää ehdottomasti olla ja paljon. Ja kun olemme ahneita, joskus laitamme 3 paprikaa kahdelle. Vihreät paprika eivät käy ollenkaan, punaiset on parhaita. Enjoy!

Laura 24.06.2012 17:00

Ihan mahtavaa! Juuri kokeilin, ja kokeilen takuulla uudelleen. Samaan uunivuokaan heitin mukaan myös parsakaalia, sipulia, tofua ja uusia perunoita. Mmm-mm.

Tusla 24.06.2012 23:24

Voi että tällaiset ihanat, simppelit reseptit sykähdyttävät. Enpä olisi itse hoksannut laittaa tomaatteja paprikan sisälle. Mutta nyt sen teen! :)

Tommi 26.06.2012 17:33

Mustapippuri oli yllättäen loppu, joten käytin suolaa ja persiljaa mausteena, mutta hiukan potkua olisi saanut olla enemmän ainakin omaan makuun. Ensi kerralla musta- ja valkopippuria. Todella hyvä resepti kyllä, tämä muistetaan!

Emilia 24.07.2012 23:43

Illalliseksi näitä ihania täytettyjä paprikoita, mustekalarenkaita, itse tehtyä hummusta. Järjettömän hyvää! Suosittelen!

Leena 23.08.2012 17:44

Aluksi; upea blogi, kiitos hyvistä ideoista Eeva!

Olen tehnyt Delian reseptiä jo monet vuodet. Jos sardelleja ei ole ollut, olen lorauttanut tilkan balsamicoa mikä terästää kivasti lopputulosta. Ensi viikonloppuna kokeilen maailman parasta tomaattikeittoasi!

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää

    Luetuimmat

    1. 1

      HS seurasi pikkujoulujen viettoa Tallinnan-laivalla: ”Mennään hyttiin pussailemaan?” – ”Mennään vaan”

    2. 2

      Satavuotiaan Suomen juhlalikööriksi valittiin virolainen Vana Tallinn – Alkon hallintoneuvoston johto parahti: ”Ei voi olla totta”

    3. 3

      Viisikymppinen mies ryhtyi kasvissyöjäksi – hän huomasi olevansa hyvin trendikäs ja alkoi myös lihoa

    4. 4

      Ylen päätoimittajan mukaan ohjaaja Susanna Kuparinen loukkasi Sipilän vaimoa – Kuparinen: ”Järkytyin ihan hirveästi”

    5. 5

      Ylen päätoimittaja Jääskeläinen unohti, että hänen lafkastaan tuli hallituksen äänitorvi jo vuosi sitten

    6. 6

      Toimittaja Ilkka Malmberg on kuollut

    7. 7

      Nainen meni kauneusklinikalle Helsingissä – päätyi öisen autokyydin jälkeen leikattavaksi omakotitaloon Viron Pärnussa

    8. 8

      Lapsiperheen arki kuihdutti seksielämän ja vei läheisyyden – pelkään parisuhteeni puolesta

    9. 9

      Teillä kulkee kymmeniätuhansia kolariautoja – näin tunnistat kolarikorjatun auton

    10. 10

      Espoolaisvaltuutettu Kurt Byman haki muistitikkua suljetusta vahtimestarin kopista – ”Tässä ei ole tapahtunut murtoa”

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Ylen päätoimittajan mukaan ohjaaja Susanna Kuparinen loukkasi Sipilän vaimoa – Kuparinen: ”Järkytyin ihan hirveästi”

    2. 2

      Nainen meni kauneusklinikalle Helsingissä – päätyi öisen autokyydin jälkeen leikattavaksi omakotitaloon Viron Pärnussa

    3. 3

      Viisikymppinen mies ryhtyi kasvissyöjäksi – hän huomasi olevansa hyvin trendikäs ja alkoi myös lihoa

    4. 4

      Ylen päätoimittaja Atte Jääskeläinen myönsi tehneensä virheen Sipilä-asiassa – Ruben Stiller: ”Ylessä on paljon pelkoa”

    5. 5

      Toimittaja Ilkka Malmberg on kuollut

    6. 6

      Kymmenien suomalaisten kauneusleikkaukset ovat menneet pieleen – Cheyenne Järvisen rintoihin jäi rujot jäljet

    7. 7

      Teillä kulkee kymmeniätuhansia kolariautoja – näin tunnistat kolarikorjatun auton

    8. 8

      Satavuotiaan Suomen juhlalikööriksi valittiin virolainen Vana Tallinn – Alkon hallintoneuvoston johto parahti: ”Ei voi olla totta”

    9. 9

      Lapsiperheen arki kuihdutti seksielämän ja vei läheisyyden – pelkään parisuhteeni puolesta

    10. 10

      Lewis Hamilton vinoili Nico Rosbergin lopettamisesta

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Nainen meni kauneusklinikalle Helsingissä – päätyi öisen autokyydin jälkeen leikattavaksi omakotitaloon Viron Pärnussa

    2. 2

      Susanne Päivärinta ja Jan Andersson kiistävät päätoimittaja Atte Jääskeläisen väitteet: Ylen linjausta perusteltiin ”muilla syillä”, juontajat sanovat

    3. 3

      Kymmenien suomalaisten kauneusleikkaukset ovat menneet pieleen – Cheyenne Järvisen rintoihin jäi rujot jäljet

    4. 4

      Sanna-Mari Paakki aloitti kampanjan tissien puolesta ja joutui Ylilaudalta nousseen vihakampanjan kohteeksi – ja se kertoo siitä, mikä internetiä nyt riivaa kaikkialla

    5. 5

      Ruben Stiller kertoo HS:lle saamastaan varoituksesta ja Ylen kovista vaatimuksista Sipilä-asiassa: ”Olen hiiri ja minua pelotti”

    6. 6

      Ylen juontaja tenttasi päätoimittajaa suorassa lähetyksessä – ja hukkuu nyt kiittävään palautteeseen

    7. 7

      Miten elämäsi sujuu muihin verrattuna? Lue sinulle räätälöity juttu perheestä, terveydestä, työstä ja onnesta

    8. 8

      Pidimme kaksi viikkoa uutta päiväkirjamaista kalenteria, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

    9. 9

      Ylen päätoimittajan mukaan ohjaaja Susanna Kuparinen loukkasi Sipilän vaimoa – Kuparinen: ”Järkytyin ihan hirveästi”

    10. 10

      Helsingin kaupunginvaltuusto hylkäsi Guggenheimin taidemuseon äänin 53–32

    11. Näytä lisää