Valikko
Kauhaa ja rakkautta

Haussa idioottivarma gnocchi-ohje

Tykkään todella paljon perunagnoccheista. Erityisesti näin syksyllä himoitsen niitä sienten kanssa, pinnalta rapeaksi paistettuna - aijaijai!

Mutta: en osaa tehdä niitä. Sen pari kertaa kun olen yrittänyt, mielestäni vieläpä oikein pätevän kuuloisilla ohjeilla, olen saanut lopputulokseksi limaisia klimppejä, jotka muistuttavat jotain, mitä saattaisi löytyä Shrekin sieraimesta.

Siispä rientäkää apuun, armaat lukijat: onko kellään takataskussa hyväksi todettua, mieluiten pomminvarmaa gnocchi-ohjetta?

Kuvassa ravintola Raflan herkulliset paistetut gnocchit joskus viime keväänä.

13 vastausta artikkeliin "Haussa idioottivarma gnocchi-ohje"

Pekka S 07.09.2012 15:05

Suomessa asuessamme kàytin usein Enkovaaran Pastatieto-kirjaa.

Peuraluoto 07.09.2012 15:12

Parasta matkata johonkin päin Friulia ja etsiä mukava agriturismo.

Juha 07.09.2012 15:22

http://fxcuisine.com/Default.asp?language=2&Display=41&resolution=high&page=2

Betoniporsas 07.09.2012 15:23

Jauhojen ja perunan suhde on erittäin tärkeä kuten myös se että sekoittaessa perunoiden pitää olla niin lämpimiä että juuri ja juuri käsin pystyy sekoittamaan. Lisäksi peruna pitää muhentaa perunapuristimella, iso valkosipulipuristimen näköinen vehje. Minulla tosin späzlepuristin, mutta periaattessa sama vehje. Vatkaamalla tulee varmasti liisteriä ja perunamuhentimella kokkareista. En ole varma onko paras resepti Dean & Delucan, River Cafen, vai jonkun muun keittokirjasta vai jostakin muualta. (tarkistan)

Itse olen tehnyt gnoccheja oljyssä kuullotetun sipulin, pinaatin ja pekonin kanssa.

Eeva 07.09.2012 15:26

Suosittelen Hesarin omaa ruisgnocchiohjetta, sopii erinomaisesti sienten seuraan!

Betoniporsas 07.09.2012 17:05

Löytyi, The Silver Spoon -keittokirja, sivu 260

1 kg perunoita (jauhoisia)

200g vehnäjauhoja + ekstraa gnocchien tekemiseen (ei durum)

1 muna kevyesty rikottuna

suolaa

(kastike maun mukaan)

Höyrytä perunat kypsiksi ja muhenna kun ovat vielä kuumia. (Suosittelen perunapuristinta) Lisää joukkooon jauhot (siivilöitynä) muna ja suola ja sekoita (käsin) taikinaksi. Peruna ja jauhojen suhde on tärkeä, liian paljon jauhoja tekee gnoccheista kovia ja liian vähän saa ne hajoamaan keitettäessä. Muotoile pitkulaisia 2 cm x 1,5 cm gnoccheja. Jauhotetun kankaan päällä paina niihin kuvio, esim haarukan lappeella pyöräyttäen.

Keitä iso kattilallinen vettä ja lisää kiehuvaan veteen gnoccheja vähän kerrallaan ja nosta pois reikäkauhalla aina kun nousevat pintaan. Anna valua ja sekoita kastike joukkoon.

***

Tällä resptillä olen onnistunut joka kerta. Rosamundasta ja Veloxista olen ainakin tehnyt. Jos yhtään italiailaisesta ruuasta pitää The Silver Spoon (Phaidon) on pakkohankinta, yli 1200 sivua pelkkää asiaa.

Jonna 07.09.2012 17:54

Gloriassa oli muinoin tällainen , se uunikypsennys tekee reseptistä ihan supervarman.

500 g perunoita (Rosamunda, van gogh)

1-1,5 dl vehnäjauhoja (durum)

1 kananmuna

suolaa

vettä, suolaa ja oliiviöljyä keittämiseen

Kypsennä perunat uunissa 200 asteessa kypsiksi (45-60 min). Kuori ja

soseuta. Sekoita sose, jauhot, suola ja munat tasaiseksi taikinaksi. Tee

taikinasta sormen paksuinen pötkö ja leikkaa siitä 0,5 cm:n paksuisia

viipaleita. Paina niihin sormella kuppi.

Pyöritä gnocchit hyvin jauhoissa etteivät ne tartu kiinni toisiinsa.

Kiehauta suuressa kattilassa runsaasti vettä. Mausta suolalla ja lisää

oliiviöljyä. Keitä 2-3 erässä. Nosta pintaan nousevat gnocchit heti pois

reikäkauhalla. Jos et tarjoa heti, jäähdytä gnocchit kylmällä vedellä.

Ja hyvää on!

Eeva 08.09.2012 17:36

Vautsi, kiitos kaikille! Ei kai tässä auta kuin ottaa härkää sarvista ja ryhtyä testailemaan :)

Riikka/ Vatsasekaisin Kilinkolin 08.09.2012 17:42

Mä olen tehnyt hurjan hyviä gnoccheja puikulaperunasta, jauhojen ja munien suhdetta en kyllä alkuunkaan muista, mutta keittämisen sijaan olen paistanut ne vain rosmariinivoissa rapsakoiksi.

salla 09.09.2012 22:34

Tässä sinulle Eeva aito italialainen gnocchiresepti:

http://ricette.giallozafferano.it/Gnocchi-di-patate.html

Mieheni, joka on italialainen, tekee ihania gnoccheja sahramilla maustetussa kermakastikkeessa.... Nam!!

Kristian Perkola 13.09.2012 19:48

Tässä vielä yksi ohje:

Mascarpone Gnoccit:

650 g muusi peruna

200 g mascarpone

50 g raastettu parmesani

5 keltuaista

400 g vehnäjauho

Suolaa maun mukaan

Keitä perunat kypsäksi, valuta hyvin. Soseuta ja paseeraa siivilän läpi peruna 'lumeksi'. Lisää mascarpone, sekoita tasaiseksi. Lisää muut aineet, jauho vähitellen kunnes taikina on elastista, tasaista ja kiinteää, pastataikinan oloista mutta tarttuu hieman sormiin. Laita pursotinpussiin ja pursota

Kristian Perkola 13.09.2012 19:53

sormen paksuisia tankoja jauhotetulle leivinpaperille. Anna jäähtyä huoneenlämmössä 10-15 min. Jauhota pöytä, ja leivo tasaisia tankoja gnokkimassasta, leikkaa veitsellä haluamaasi kokoon ja keitä VÄHISSÄ ERIN kiehuvassa vedessä. Kun gnokkit nousevat pintaan ne ovat valmiita. Nosta reikakauhalla öljyttyyn vuokaan tai muuhun astiaan ja jäähdytä kylmiksi jääkaapissa. Paista pannulla öljyssä ja voissa rapeiksi. Nauti heti!

Sori eka lähti liian aikaisin. Tää on mun mielestä paras ohje mihin oon törmännyt ja oon nähnyt paljon ohjeita

Sini 16.09.2012 14:00

Ja jos haluaa vähän vaihtelua gnoccheihin niin nämä ricottagnocchit ovat kerrassaan mahtavia:

http://www.deliciousdays.com/archives/2009/05/19/15-minutes-to-fame-gnocchi-for-beginners-and-braggarts/

Tilaa Ruokatorstain uutiskirje

Ruokatorstain uutiskirje tarjoaa viikonvaihdetta varten parhaat reseptit sekä ruokamaailman puheenaiheet ilmaiseksi.

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää

    Luetuimmat

    1. 1

      Autoilijan aamujärkytys Pasilassa: omasta autosta nousi vieras mies lumiharja kädessään

    2. 2

      Sipilä: Hallitus on valmis Malmin kentän säilyttämiseen – suora lähetys eduskunnasta käynnissä

    3. 3

      Presidentin Lennu-koira trendaa juuri nyt maailmalla: ”Suomella on tosi hyvä koira!”

    4. 4

      Kenestä Helsingin pormestari? Löydä suosikkisi HS:n pormestarikoneella

    5. 5

      Arviossa näyttelijä Ville Haapasalon ravintola, jonka lihavartaat loistivat, mutta ei kaikki suinkaan auvoista ollut

    6. 6

      Nasa löysi seitsemän maankaltaista planeettaa samalta tähdeltä ja innostus elämän löytymiseksi muualta heräsi – saatamme silti olla avaruudessa lopulta aivan yksin

    7. 7

      Maailman ainoa hitunen metallista vetyä katosi tutkijoilta: ”Se ajelehtii täällä jossakin tai sitten se muuttui taas kaasuksi”

    8. 8

      Kesko lopettaa 51 Siwaa ja Valintataloa, 60 yhä uhattuna – katso lista liikkeistä

    9. 9

      Sianlihasta on löytynyt Euroopassa bakteeria, johon antibiootti ei tehoa – liha kannattaa kypsentää Suomessakin kunnolla

    10. 10

      Lännen hyödylliset idiootit Putinin apureina – Takinkääntö on ollut Suomessakin vauhdikasta

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Sianlihasta on löytynyt Euroopassa bakteeria, johon antibiootti ei tehoa – liha kannattaa kypsentää Suomessakin kunnolla

    2. 2

      Lännen hyödylliset idiootit Putinin apureina – Takinkääntö on ollut Suomessakin vauhdikasta

    3. 3

      Seitsemän maankaltaista planeettaa löytyi kääpiötähden ympäriltä 40 valovuoden päästä

    4. 4

      Presidentin Lennu-koira trendaa juuri nyt maailmalla: ”Suomella on tosi hyvä koira!”

    5. 5

      Kenestä Helsingin pormestari? Löydä suosikkisi HS:n pormestarikoneella

    6. 6

      Tätä on seksi nyt: Tinder-sukupolvi ei eläkään yltä­kylläisyydessä, parisuhteissa etenkin miehet kärsivät puutteesta – mistä se johtuu?

    7. 7

      ”Toni” vaati treffien jälkeen kumppania maksamaan puolet ja syntyi jupakka – siellä, missä nimetön keskustelu Suomessa muuten toimii

    8. 8

      ”Miksei Suomikin eroaisi EU:sta?” – Britannian pettynyt työväenluokka saattaa tarjota torstain äänestyksessä uuden yllätyksen

    9. 9

      Arviossa näyttelijä Ville Haapasalon ravintola, jonka lihavartaat loistivat, mutta ei kaikki suinkaan auvoista ollut

    10. 10

      Poliisi tarjosi Irakiin pakolla palautettavalle ”400–500 euroa” vastineeksi hyvästä käytöksestä lentomatkalla

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Suomalaiset nimet aiheuttavat hauskoja ja kiusallisia tilanteita ulkomailla – ”Vieraat ihmiset saattavat hätkähtää, kun he huomaavat, etten ole arabi”

    2. 2

      Rivitaloremontti meni järkyttävällä tavalla pieleen Järvenpäässä – löperösti toiminut valvoja joutuu maksamaan peräti miljoonan euron korvaukset

    3. 3

      Ex-toimitusjohtaja Kari Savolainen, 65, kyllästyi ahneuteen – antaa miljoona euroa, jotta Kirkkonummen korpeen saadaan halpojen asuntojen ekokylä

    4. 4

      Kansanedustaja Touko Aalto teki aidon facepalmin eduskunnan Aito avioliitto -keskustelussa

    5. 5

      Kiusattu koulupoika näki näyn ja perusti oman kirkon Kokkolaan – Patrick Tiaisella, 23, on paljon seuraajia ja outoja kokemuksia

    6. 6

      Pahoinpitelyt ja nöyryyttäminen mursivat 15-vuotiaan sipoolaispojan – Äiti kertoo, että nyt riittää: ”En anna tämän enää olla”

    7. 7

      USA:n media konservatiivista Foxia myöten päivittelee Trumpin käytöstä sekavassa lehdistö­tilaisuudessa: ”hullua”, ”häiriintynyttä”

    8. 8

      Trump viittasi terrori-iskuun Ruotsissa – Carl Bildt ihmetteli, onko presidentti poltellut jotain

    9. 9

      Jäätyneenä Vuosaaresta löytynyt koiranpentu ”lopetettiin asianmukaisesti” – tapaus herätti raivoa jopa alamaailmaa myöten

    10. 10

      Lauri Katajainen, 20, etsii rakkautta, joka näkisi autistisen kuoren sisälle – ”Tajuan, etten aiheuta suuria intohimoja tytöissä”

    11. Näytä lisää