Valikko
Kauhaa ja rakkautta

Toiveuusinta: Suorastaan syntinen suklaakakku

Jotkut saattavat muistaa, että vuosia sitten pidin Blogspotissa ruokablogia. Julkaisin suorastaan syntiseksi ristityn suklaakakun ohjeen, joka olikin yksi blogin historian suosituimpia ohjeita. Saan edelleen maileja, joissa kysellään reseptin perään, nyt kun vanhan blogin arkistot on haudattu.

Tein (taas) vähän aikaa sitten kakkua eräisiin kemuihin ja päätinpä samalla postata ohjeen täällä, vähän niinkuin toiveuusintana.

Älkää antako vaatimattoman ulkonäön hämätä - tämä kakku on maultaan kaikkea muuta kuin vaatimaton. Jauhottomuus takaa pehmeän ja täyteläisen koostumuksen, tumma suklaa taas intensiivisen maun.

Aikoinaan kuulin paljon palautetta ihmisiltä, jotka halusivat kokeilla kakkua, mutta eivät kuulemma pidä tummasta suklaasta. Kannattaa silti testata, sillä kakkuun tulee sen verran sokeria, että tumman suklaan luontainen karvaus kyllä tasoittuu. En siis missään nimessä suosittele tekemään kakkua maitosuklaasta, vaikka yleensä olisitkin sen ystävä - kakku on varmasti maitosuklaaseen tehtynä äklömakea.

Ja mitä ikinä teetkin, älä missään nimessä, koskaan, missään olosuhteissa korvaa voita leivontamargariinilla. Yleensä olen aika joustava tyyppi, mutta tästä en neuvottele.

Kakkua voi soveltaa paljon - olen itse esimerkiksi maustanut kakun pikakahvijauheella sekä (eri kerralla!) chilillä ja muilla mausteilla.

Tämä on takuuvarma joka tilanteen suklaakakku, toimii aina, ja niin helppo tehdäkin. Kakku on myös luotettava ohje kaikenlaisiin isompiin juhliin, koska se on todella helppo tehdä gluteenittomana ja laktoosittomana.

Suorastaan syntinen suklaakakku

200 g tummaa suklaata (ei maitosuklaata)

200 g voita (ei leivontamargariinia)

3 dl sokeria

5 kananmunaa

1 rkl vehnäjauhoja (tai käytännössä mitä vain gluteenitonta jauhoa)

Pilko voi ja suklaa ja sulata ne erittäin miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi. Poista liedeltä ja sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi jauho.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia, hieman vuoan koosta riippuen. (Pienessä vuoassa kannattaa paistaa kauemmin, koska kakusta tulee paksumpi.)

Kakku saa hölskyä vielä kevyesti keskeltä, kun otat sen pois uunista. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli. Kakun voi hyvin tehdä jo 2-3 päivää etukäteen.

47 vastausta artikkeliin "Toiveuusinta: Suorastaan syntinen suklaakakku"

Johanna 21.07.2013 12:37

Tämä kuulostaa ihan täydelliseltä. Suklaata, voita ja sokeria, kaikki mun lemppari leivonta-aineet samassa reseptissä!

Oletko tarjoillut kakun kanssa jotain lisuketta, kuten vaahdotettua kermaa tms?

Anne S 21.07.2013 13:48

Luuletko, että perunajauho kävisi jauhoksi?

Riitta 21.07.2013 14:15

Wow, jo reseptistä pystyy päättelemään, että hyvää on! Kiitos ohjeesta, laitan varmaan talteen.

Linni 21.07.2013 18:02

Hei,tiedustelen vielä, kun et ole vastannut tähän edellisessä kakkupostauksessa: mikä oli se kakku,jota teit väitösjuhliin?

Onko sen reseptiä mahdollista saada?

Maija 21.07.2013 22:08

Ei hitsi mikä sattuma, just kaivoin arkiston kätköistä tän kakun ohjeen ja laitoin uuniin paistumaan. Sit rupesin selaileen lukemattomia blogipostauksia ja täällähän tää sama ohje nyt nököttää :D

rinkku 22.07.2013 0:57

meillä kun tehtiin niin kakku maistui tosi paljon kananmunalta? voiko syynä olla että käytin 2 normaalikokoista ja 3 isoa kananmunaa? oletin oikeen ihanaa suklaapommia:(

semppu 22.07.2013 9:39

Linni, eikös se väitösjuhlakakun resepti ole tuossa vähän alempana: New Yorkin -serkun juustokakku. Ainakin näyttää samalta ja tuli pian sen jälkeen, kun Eeva oli luvannut reseptin laittaa! :)

Palla 22.07.2013 15:09

Jauhojen asemesta voi käyttää kookos- tai mantelijauhoa. Lisukkeena vadelmarahka on ihana.

katja bloigu 22.07.2013 16:55

Päinvastoin, aina kun ohjeessa lukee leivontamargariini, käytän vain ja ainoastaan voita. En tajua kuka haluaa pilata leivonnaiset margariinilla.

Ilari 22.07.2013 17:09

Aika hyvä resepti, mutta eikös tämä ole aikalailla sama kuin Mud cake?

Anna 22.07.2013 19:02

Niinpä. Tämä ei eroa mitenkään oleellisesti ihan tavallisesta mudcakesta. Joka toki on hyvää, mutta ei mitään uutta ja ihmeellistä, niin kuin tästä jutusta voisi päätellä.

Puumala 22.07.2013 21:19

Onko Mud Cakesta kysymys, ihan samanlainen, ei mitään uutta auringon alla.

Daisy 22.07.2013 21:45

katja bloigu: Eikös Eeva niin sanonutkin? Vai kuinka tulkitset tämän: "Ja mitä ikinä teetkin, älä missään nimessä, koskaan, missään olosuhteissa korvaa voita leivontamargariinilla."

Ilari, Anna ja Puumala: Ainakin omasta mutakakkuohjeestani tämä eroaa siten, että jauhojen määrä on hyvin pieni, kun taas mutakakkuun niitä tulee 2,5 dl.

Anniina 22.07.2013 22:45

Olisiko vinkkejä, miten kakusta saisi edustavamman näköisen? On tosi vaatimattoman näköinen, miten tämän kehtaa juhliin laittaa tarjolle... Kävisikö esim. marjat päälle vai miten laitatte tämän esille?

tapsa 22.07.2013 23:08

Anteeksi mutta miten tavallinen suklakakku tehdään jos tämä on jokin erikoisuus

M-K 23.07.2013 8:29

Hyvänen aika, mitäs ilopillereitä täällä on liikenteessä? Toisilla ihmisillä on tapana sanoa "ihanaa" tai kenties "syntisen hyvää", silloin kuin toiset sanovat vain "ihan kiva" ja säästelevät ylisanat hautaan.

Assi 23.07.2013 11:21

Miten kakku voi olla syntinen? Syntiä kai tekee ihmiset, ei kakut. Olen tosin aika onneton teologiassa :( br assi

anna-elina 23.07.2013 17:35

Eihän tässä julistettukaan mitään uutta ja mullistavaa vaan kerrottiin vain syntisen hyvän suklaakakun resepti. Ja sitä se myös oli, hakkasi täysin kaikki aikaisemmin leipomani kakut! Tällaiset tavalliset herkutkin voi tehdä niin monella eri tavalla ja usein se on kiinni aivan pienistä eroista resepteissä että tuleeko kakusta mehevä ja herkullinen vai jauhoinen ja mauton. Joten kiitos, Eeva, meidän perhe ja Amerikan sukulaiset nautti tästä ainakin täysin sydämin!

Marsi 23.07.2013 22:08

Onko totta, että jauhoja on ruokalusikallinen?

Hennuli 23.07.2013 22:54

Toimii myös ilman jauhoja. Kakusta tulee kuohkeampi ja paksumpi kun vatkaa valkuaisista vaahtoa ja keltuaiset sokerin kanssa ja sekoittaa hitaasti suklaavoimössöön.

Kaati 24.07.2013 8:31

Ihanaa että sinäkään et arvosta margariiniä! Joskus luulin, että siinä on oikeasti joku pointti käyttää margariiniä, kun ohjeissa niin sanotaan (no okei, sen käyttö pehmeänä on helpompaa), mutta maussa mikään ei vedä vertoja voille. Ihanalta ohjeelta näyttää, ja kai se on uskottava, että jauhoja vain 1 rkl, kun muutkin ovat ilmeisesti menestyksekkäästi tehneet!

Ulla 24.07.2013 9:54

Tällaisen suklaakakun kanssa kermavaahto+suolapähkinät on aivan älyttömän herkullinen lisuke! Kiitos vinkistä, Kaisu, opiskelukaverini vuosien takaa!

Hilkka 24.07.2013 10:25

Hih, kiitos Ulla suolapähkinä+kermavaahto vinkistä! Juuri mietin miten kohentaa kakun ulkonäköä ja samalla lisätä makuvivahteita - itse ajattelin kermavaahto+vadelma tai joku muu marja -yhdistelmää tai jonkin sortin mietoa rahkaa, esim. sitruunarahkaa? Onko muilla muita vinkkejä/kokemuksia?

iLu 24.07.2013 10:46

Eli ei meille täysin maitovammaisille, jos voita ei voi korvata? Kokeilen silti, kaiken leivontamargariinin uhallakin :D

Daisy 24.07.2013 11:18

Tupsaus tomusokeria kakun päällä tekee ihmeitä. Jos käyttää kakkupaperia sabluunana, saa kauniin pitsikuvion. Lisäksi voi vielä laittaa ison keon tuoreita mansikoita tai vadelmia.

maiu 24.07.2013 16:48

En tiedä keskimääräistä suklaakakunvalmistusaikaa, mutta totean siitä huolimatta, että olipa pikainen tehdä! :D Kuumeisena odotan nyt paistoajan kulumista sekä tuskallisen hitaalta tuntuvaa jäähtymistä. :)

Olin villillä päällä ja korvasin puolet tavallisesta tummasta suklaasta Maraboun minttukrokanttisella tummalla. Taikina ainakin maistui taivaalliselle, hih.. Kiitos ohjeesta ihanin Eeva!

Ton 24.07.2013 17:37

Leivontamargariinia käyttävät ainakin maitoallergikot, niin kuin meillä. Harmi, että kananmunatkin ovat kiellettyjen listalla, mutta pitänee korvata kakku pelkällä suklaalla ;)

Harri 25.07.2013 10:46

Eilen illalla tuli pyöräytettyä tämä "syntinen". Maistoin taikinaa ja hyvä etten syönyt samantien :)

Äsken sain kotoa kuulla vaimolta että hyvää oli. Pitää vielä odottaa työpäivän päättymistä ja sitten vasta itse pääsee herkuttelemaan.

Kakku oli todella helppo ja nopea tehdä. Hiukan huolestuin kun katselin sen kohoamista, kunnon fudis siitä tuli. Vaikuttikohan vehnäjauhon tilalla käyttämäni speltti asiaan?

Onneksi se sitten laskeutui jonkin ajan kuluttua uunista pois otettuani. Ja tosiaan, kuten ohjeessa mainittiin, kakku hölskyi keskeltä :)

Kiitos tosi hyvästä ohjeesta.

Naki 25.07.2013 21:39

Mikähän meni pieleen, kun uunista tuli pihalle suurille railoille halkeillut suklaakakku? Oliko liian pitkään uunissa?

kertsi 26.07.2013 8:34

@Naki

Voi olla, että paistoit kakkua liian pitkään. Jos se kuitenkin oli edelleen keskeltä hölskyvä eikä siis läpikypsä, paistoit kakkua luultavasti liian ylhäällä, jolloin sen pinta on kypsynyt liian nopeasti. Kakku kannattaa paistaa uunin alemmilla tasoilla, ja jos silti vaikuttaa siltä, että pinta kypsyy liikaa, sen voi peittää leivinpaperilla. Lisäksi minulla on ollut kiertoilmauunien kanssa usein ongelmia pinnan halkeilemisen suhteen. Ehkä se kiertoilma vielä jotenkin kuivattaa sitä pintaa entisestään, jolloin se halkeaa helpommin tai jotain?

Tämä kommentti siis ihan yleisen kakkukokemukseni pohjalta. Tätä reseptiä en vielä ole ehtinyt kokeilla.

Tuulikki 27.07.2013 13:54

Kaupasta saa nykyään laktoositonta voita, eli helpotusta laktoosivammaisille, jollainen itsekin olen.

tm 29.07.2013 12:55

Oijoi, kuulostaa herkulliselta! Eeva, oletko tehnyt kakun kasvirasvaan? Pohdin maidottomia herkkuja juhliin. Epäonnistuuko kakku kasvirasvalla vai onko se vain makukysymys? :)

MinnaS 22.08.2013 17:53

Itse korvasin n. 1/4 suklaasta appelsiinicrispisuklaalla (sekin tummaa), kun kotona ei ollut riittävästi leivontasuklaata. Toimi enemmän kuin hyvin! Ja vaikka tarvetta gluteenittomuuteen ei ole, käytin jauhoina mantelijauhetta. Ai niin, käytin myös kookossokeria (1 dl sitä ja loput tavallista) ja rasvana oivariinia. Näillä "muutoksilla" tuli niin sairaan hyvää mutakakkua, etten parempaa ole aiemmin syönyt. Kiitos helposta reseptistä! Ja kiitos kaverilleni Ellulle, joka minut tämän syntisen herkun lähteille opasti! :-)

kaur 29.08.2013 20:23

Kai voin voi korvata ihan ruokaöljyllä, makuahan sekään ei tuo, mutta

itse olen välillä suklaakakussa käyttänyt. Oikein vahvalla oliiviöljyllä saa tosi hyvän ja tumman vivahteen kakun makuun:)

Marja 02.09.2013 10:18

Nyt kahteen kertaan tehneenä kiitän isosti reseptistä, joka ei petä ja toimii fantastisesti. Korvasin puolet tavallisesta sokerista muscovadosokerilla ja maistui i-ha-nal-le.

Paras suklaakakku.

Kakkunoviisi 07.09.2013 12:12

Tyhmä kysymys: kun sokerin sekoittaa joukkoon niin se jää tuntumaan rakeisena. Onko tämä ok, voiko munat siinä vaiheessa sekoittaa joukkoon? Kokeillessani kakkua jatkoin kattilassa voi-suklaa-sokeri-seoksen keittelyä ihmetellen rakeisuutta, ja pilallehan se meni :(

kertsi 08.09.2013 14:30

@Kakkunoviisi

joo, ei haittaa, vaikka on vähän rakeista, kunhan ei ole mitään kokkareita. "Sekoitetaan tasaiseksi" tarkoittaa siis sitä, että koostumus on kauttaaltaan samanlaista.

Sekoita hyvin, kun lisäät munat yksi kerrallaan. Jos suklaamassa on liian kuumaa etkä sekoita kunnolla, munat voi kokkeloitua kuumuudesta ja homma alkaa maistua lopulta enemmän kananmunalta kuin herkulliselta suklaakakulta. :)

Kirsikka 17.09.2013 9:24

Tää on kyllä ihan paras suklaakakku! Itse olen laittanut kakun pinnalle vielä murskattuja, sekalaisia pähkinöitä ja pieneksi pilkottuja vaahtokarkkeja. Tällä kertaa ajattelin kokeilla lisätä taikinaan myös kuivattuja marjoja.

marissa 20.09.2013 23:32

@kakkunoviisi

lisäsitkö sokeria hiljalleen lisää suklaan ja voin joukkoon? joskus rakeisuus johtuu yksinkertaisesti siitä että läsäyttää kaiken (tässä tapauksessa sokerin) kerralla joukkoon, jonka jälkeen siitä on vaikeampaa saada tasaista :( ja sanot myös jatkaneesi "keittelyä", ei kai kattila enää tässä sokerin ja munien lisäys vaiheessa ollut liedellä? :)

kille 30.10.2013 10:26

Vehnäjauho ei oo kyl todellakaan gluteenitonta :D

kertsi 03.11.2013 20:26

@kille

Ohjeessa sanotaankin, että vehnäjauhoa (tai mitä tahansa gluteenitonta jauhoa). Gluteenitonta ruokavaliota noudattavat osaavat varmasti tehdä tämän muutoksen, varsinkin kun siitä vielä mainitaan ohjeessa.

kerttu 13.11.2013 19:38

Tein niin,että vatkasin sokerin ja munat,sitten sotkin suklaavoisulan,ei tullut niin tiivis ja tuhti kuin ohjeen mukaan tehtynä.

Mutta todella hyvää....tyydyttää imelän kaipuun ja endoformiinihimot jo pienellä palasella....

chica 22.11.2013 15:32

Millainen tumma suklaa olisi tähän hyvä? Käykö esim Fazerin tumma suklaa vai tarviiko olla tummemmpaa?

rinsuli 05.12.2013 10:30

Mä laitoin tän kylkeen kermavaahdon, johon sekoitin rasian appelsiinituorejuustoa. Kyllä siveli makuhermoja!

Eliisa14 01.01.2014 19:21

Tein eilen ja syötiin tänään. Syntistä! Kiitos reseptistä! Käytin tummaa suklaata 70%. Valkuaiset vaahdotin erikseen, keltuaiset sokerin kanssa. Lisäsin ripauksen kanelia. Hienosokeria ei ollut kuin 1dl, joten loppu sokerista oli tomusokeria. Kuorrutukseksi Fazerin sinistä 100g, Reilun kaupan tummaa suklaata 70% 100g, nokare voita ja kermaa n. 1,2dl. VOi kattilassa sulaksi, kerma lisätään ja kuumennetaan - ei kiehuvaksi. Suklaa sulatettu mikrossa ja sitten sekoitetaan kattilassa voi-kermaan. Hetki jäähtymään ja sitten nuolijalla kakun päälle. Koristella voi mielensä mukaan. Itse tein valkoisesta suklaasta juustohöylällä kiharaisia lastuja. Jos tykkää puhtaasta suklaan mausta, menee ihan näin, mutta mieltymysten mukaan voi tarjota jotakin lisuketta. Uskoisin, että vaniliajäätelö olisi nannaa tämän kanssa.

Empu 27.01.2014 18:11

Miksi pitää tekeytyä, eikö voi vain syödä suorilta?

marsalkka 23.04.2014 15:36

Oooh, pakko testata! Käy ihmeessä ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan :)

http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/

Tilaa Ruokatorstain uutiskirje

Ruokatorstain uutiskirje tarjoaa viikonvaihdetta varten parhaat reseptit sekä ruokamaailman puheenaiheet ilmaiseksi.

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Luetuimmat
    1. 1

      Köyhät, rikkaat ja maahanmuuttajat asuvat yhä useammin omilla alueillaan – asuinalueet eriarvoistuvat erityisesti Turussa

    2. 2

      Sydänsairaudesta, aivokasvaimesta, keuhkosyövästä ja murtuneesta lonkasta kärsivälle yli 90-vuotiaalle toitotetaan, että ”kotona on paras”

    3. 3

      Ranskan vaaleissa toiselle kierrokselle menevät EU-myönteinen Macron ja oikeistopopulisti Le Pen – perinteisille puolueille rökäletappio

    4. 4

      Suomi maksaa naapureihin verrattuna asiantuntijoille pientä palkkaa – ”Tukholmassa maksetaan joistain tehtävistä Suomeen verrattuna tuplasti”

    5. 5

      Tieteelliset tosiasiat hylätään humpuukina, jos ne horjuttavat omaa maailmankuvaa – ”Ihmiset kyseenalaistavat tutkijoiden motiivit ja sitoumukset”

    6. 6

      Sunnuntaina lyötiin murskaksi Ranskan vanha valta – murtuuko tässä myös brexitin ja Trumpin käynnistämä hyökyaalto?

    7. 7

      ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

    8. 8

      Kristityiksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita ei pidä palauttaa

    9. 9

      Onko Emmanuel Macron Ranskan tuleva presidentti? 39-vuotias vaalien outolintu on naimisissa lukioaikaisen ranskanopettajansa kanssa ja kertoo hyviä asioita Euroopasta

    10. 10

      Edessä hulppea nousu vai joko se päättyi? Nämä kuusi tekijää keikuttavat Suomenkin taloutta

    11. Näytä lisää
    1. 1

      ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

    2. 2

      Kieltäytyikö isoisä puhumasta sodasta? Vanhemman sukulaisen vaiheista talvi- ja jatkosodassa saa selville yllättävän paljon netissä

    3. 3

      Ranskan vaaleissa toiselle kierrokselle menevät EU-myönteinen Macron ja oikeistopopulisti Le Pen – perinteisille puolueille rökäletappio

    4. 4

      Köyhät, rikkaat ja maahanmuuttajat asuvat yhä useammin omilla alueillaan – asuinalueet eriarvoistuvat erityisesti Turussa

    5. 5

      Lapsitähden jäähyväiset – ”Oli pakko antaa periksi, jouduin tekemään kuntoliikkujan treenejä”

    6. 6

      Facebook valtasi Suomen 10 vuotta sitten ja muutti meitä ihmisinä – vaikutus on tutkijan mukaan ”järisyttävän iso”

    7. 7

      Onnen päivät -sarjan ”pikkuriiviö” kuoli – Erin Moran oli lapsitähti, jonka tragediaksi koitui rooleitta jääminen aikuisena

    8. 8

      Kela ja VR noudattivat Antti Tuiskun ohjetta – mutta jokin tässä tökkii

    9. 9

      Sekä kuljettaja että matkustaja simahtivat ”Haagan jättiläiseen” – sekavat miehet oli Helsingin poliisin mukaan pakko pitää sidottuina vielä sairaalassakin

    10. 10

      Munkkiniemessä odotettiin postia kaksi viikkoa, tärkeä lasku maksamatta – jakeluongelmat jatkuvat Helsingissä

    11. Näytä lisää
    1. 1

      Nämä tuotteet katoavat kauppojen hyllyistä varkaiden taskuun – kauppa päätyi piilottamaan jopa 1,30 euron kurkumapurkit palvelutiskin taakse

    2. 2

      Maailman vaarallisin tulivuori oireilee uhkaavasti – Kun Campi Flegrei taas räjähtää, vaarassa on miljoonia ihmisiä

    3. 3

      Ammattikoulutuksen tila on kelvoton – poikani lukujärjestys on tyhjä ja hän joutuu lorvimaan kotona

    4. 4

      Oudot tuntemukset juoksulenkillä paljastuivat syöväksi – Entinen huippu-urheilija Kirsi Valasti uskoo, että liikunnan tuoma kehotietoisuus pelasti hänet

    5. 5

      Bostonin maratonin voittajan uurteiset reisilihakset hämmästyttävät: ”En ole nähnyt koskaan mitään vastaavaa”

    6. 6

      Gynekologian ohittaminen on kultakaivos työterveyshuollon palveluita tuottavalle yritykselle

    7. 7

      Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset

    8. 8

      ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

    9. 9

      Selvitys: Lähes kolmannes pohjoiskorealaisista käyttää huumeita – metamfetamiini on monille jo arkipäiväistä

    10. 10

      Ravitsemusterapeutti kärsi vuosia kipeästä vatsasta ja ilmavaivoista – Sitten ystävä kertoi ruokavaliosta, joka toi helpotuksen

    11. Näytä lisää