Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hitaan viikonloppuaamun juoma on kahden värin smoothie

Tässä smoothiessa on kaikkea hyvää: ananasta, avokadoa, kiiviä, pinaattia, marjoja, mantelimaitoa ja ruisleseitä.

Kielenvievää
 
Videoresepti: Kahden värin smoothie
Videoresepti: Kahden värin smoothie
Näin helposti valmistuu terveellinen ja maukas smoothie vaikka aamupalalle

Viikonlopun aamiaisella voi vähän liioitella. Kun aamiaiseen on paljon enemmän aikaa kuin arkena ja ajankohtakin myöhäinen, herkkuihin kannattaa panostaa. Kunnon brunssin jälkeen ruokaa tarvitsee seuraavan kerran vasta illansuussa.

Kahden värin smoothie on juuri sellaista liioittelua, jota hitaana viikonloppuna kaipaa: siinä on ”ihan kaikkea” hyvää. Ananasta, avokadoa, kiiviä, pinaattia, marjoja, mantelimaitoa, ruisleseitä. Ne tekevät hyvää sekä mielelle että kielelle.

Ainekset kannattaa jakaa kahteen eri leiriin: toisesta tulee vaalean vihreää ja toisesta marjapuuronpunaista smoothieta. Juoma on kivannäköinen, kun smoothiet kaataa lasiin väri kerrallaan. Molemmat ovat erittäin hyvän makuisia ja niistä voi halutessaan tietysti tehdä vain toisen.

Koska ruuan hinnoista puhutaan nykyään paljon, nyt on tunnustettava, että tähän juomaan kuluu aika monta euroa. Muun muassa avokado ja ananas nostavat sen hintaa. Myös marjat voivat olla kalliita, jos omassa pakastimessa ei niitä ole. Juoma on kuitenkin niin täyttävää, että siitä riittää pieni, korkeintaan puolentoista desilitran annos muun tarjottavan oheen. Ja koska reseptistä tulee monta pientä lasillista, yhden annoksen hinta ei enää olekaan niin kallis. Sitä paitsi osa voi olla ns. hävikkiruokaa: itse kuorin ja pilkon uhkaavasti mustuvat banaanit pieniin pusseihin ja nakkaan pakastimeen. Siellä ne pysyvät jopa kuukausia hyvinä ja käyttövalmiina smoothietarpeina.

Jos brunssille on kokoontumassa isompi joukko, kokeile kahden värin brunssia pieniin laseihin. Jos brunssilla on vähemmän väkeä, tee isot juomat, mutta muista, että sen jälkeen ei paljon muuta jaksa syödäkään.

Kahden värin smoothie

6–8 pientä annosta

valmistusaika 15 min

Vihersmoothie:
 • 250 g tuoretta ananasta
 • 1½–2 dl vettä
 • 1 avokado
 • 1 kiivi
 • iso kourallinen salaattipinaattia
Punainen smoothie:
 • 2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
 • 1 pieni banaani kuorittuna ja pilkottuna
 • 1½ dl vadelmia
 • 1 dl mustaherukoita
 • 2 rkl ruisleseitä
 • 1 rkl hunajaa
Koristeluun:
 • muutama vadelma sekä mintun tai sitruunamelissan oksa

 Pilko ananas tehosekoittimen kulhoon, lisää vettä (ensin vain 1½ dl, lisää myöhemmin loput, jos tarvitsee). Soseuta tasaiseksi.

 Lisää kuorittu ja pilkottu avokado ja kiivi sekä iso kourallinen huuhdottua salaattipinaattia. Surauta tasaiseksi.

 Lisää tarvittaessa vettä. Muista kuitenkin, että jos haluat smoothien pysyvän lasissa kerroksittain, vihreän smoothien pitää olla melko jämäkkää.

 Kaada vihreä smoothie johonkin muuhun astiaan (josta se on helppo kaataa lasiin) ja pese tehosekoittimen kannu. Tee punainen smoothie: lisää ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi.

 Kaada pieneen lasiin ensin vihreää smoothieta, sitten varovasti punaista. Koristele lasi parilla vadelmalla ja yrttioksalla.

Katja Bäcksbacka

Katja Bäcksbacka

Helsingin Sanomien Ruoka-sivujen tuottaja Katja Bäcksbacka arvostaa ruokia, joiden resepti on lyhyt, mutta maku hurmaa.

Kielenvievää-blogi antaa vinkkejä etenkin viikonlopun ruokiin, mutta arkeakaan ei unohdeta. Kielenvievää nostaa esiin Hesarin ruokasivujen arkiston suosikkeja ja täydentää niitä uusin ruokaohjein ja vinkein.

Uudet ruokakirjat pääsevät ruokatoimittajan keittiössä tiukkaan testiin.

Hae reseptejä

Reseptit