Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terveellinen aamiaismuffini pitää nälän pitkään loitolla

Vain aavistuksen makeissa kuningatarmuffineissa on samoja aineita kuin perinteisessä aamupalassa.

Kiusauksessa
 
Laura Kaapro
Kuva: Laura Kaapro

Makea herkku heti aamutuimaan tuskin kuuluu monenkaan suomalaisen arkirutiineihin, toisin kuin etelänmailla. Minäkin olen vierastanut leivonnaisia aamupalalla. Kunnes törmäsin aamiaismuffinivillitykseen.

Terveelliset muffinit kelpuutan aamukahvipöytääni milloin tahansa. Ne ovat vain aavistuksen makeita ja sisältävät ainoastaan sellaisia aineksia, joita perusaamiaisessa – puurossa, leivässä tai smoothiessa – saattaisi muutenkin olla.

Mieleiset muffinit kehittelin Green Kitchen Stories -blogin kurkumamuffinien ohjeen pohjalta. Olen paistanut niitä nyt muutaman satsin. Muffinit ovat maistuneet brunssivieraille, ja kiireisinä aamuina olen sulattanut niitä pakastimesta nälkää karkottamaan.

Yksi muhkea muffini pitää aamupäivänälkää hyvin loitolla, ja tällaisen herkkupalan voi yhtä hyvin myös napata mukaan töihin iltapäivän välipalaksi.

Muffineihin saa helposti vaihtelua tekemällä pieniä raaka-ainemuutoksia. Pähkinöistä suosikkejani ovat pekaani- ja saksanpähkinät, joten käytän aamiaismuffineihini vuoronperään niitä. Vadelmat ja mustikat tekevät näistä leivonnaisista erityisen meheviä, kun taas granola- tai mysliseos pinnalla on ihanan rapea lisä.

Kuningattaren aamiaismuffinit

12 kpl

valmistusaika 30 min

Kuivat aineet:
  • 2 dl pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä
  • 2½ dl kaurahiutaleita
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
Kosteat aineet:
  • 2 (yli)kypsää banaania
  • 6 pehmeää taatelia
  • 1¾ dl piimää
  • ¾ dl neitsytkookosöljyä
  • 3 rkl hunajaa
  • 3 kananmunaa
  • yhteensä noin 2 dl pakastettuja mustikoita ja vadelmia
Päällys:
  • 1¼ dl granolaa tai mysliä
  • 2 rkl neitsytkookosöljyä
  • 1 rkl hunajaa

 Mittaa pähkinät ja kaurahiutaleet monitoimikoneen kulhoon. Aja jauhoksi. Siirrä kulhoon ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita.

 Kuori (yli)kypsät banaanit ja laita ne monitoimikoneen kulhoon. Poista taateleista kivet ja lisää ne banaanien joukkoon. Aja tasaiseksi seokseksi.

 Siirrä banaani-taateliseos erilliseen kulhoon (ei kuivien aineiden joukkoon). Sekoita banaani-taateliseokseen loput kosteat aineet (kananmunat vatkaten), pakastemarjoja lukuun ottamatta.

 Vuoraa muffinipellin kolot paperisilla muffinimuoteilla. Vaihtoehtoisesti voit sipaista kolot öljyllä tai voilla.

 Yhdistä kuivat ja kosteat aineet. Sekoita huolellisesti nuolijalla.

 Jaa taikina muffinivuokiin. Ripottele pinnalle pakastemarjat ja painele niitä varovasti taikinaan kiinni.

 Sekoita kulhossa granola tai mysli, neitsytkookosöljy ja hunaja. Jaa seos muffinien pinnalle.

 Paista muffineja 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä. Pakasta ylimääräiset muffinit.

Laura Kaapro

Laura Kaapro

Kokkikoulun käynyt ruokatoimittaja joutuu usein kiusaukseen ja panee tässä blogissa vahingon kiertämään.

Kiusauksessa kokataan arkiruokaa ja viikonloppuherkkuja sekä omalle perheelle että sekalaisille suille.

Innoitusta piisissä postailuun saan matkoilta, ravintoloista, ruokakirjoista ja -blogeista sekä tämänhetkisestä asuinpaikastani, Abu Dhabista.

Hae reseptejä

Reseptit