Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lopetetaan jo vihdoin lajikateus – nämä pikkuleijonien parhaat opit on otettava myös jalkapallon käyttöön

Kynämies vs. Pelimies
 
Kottilat: Siirtomarkkinoilla kulutusjuhlat ovat nyt ohi
Kottilat: Siirtomarkkinoilla kulutusjuhlat ovat nyt ohi
HSTV:n Kottilat puivat tällä kertaa jalkapallon siirtomarkkinoita. Mika Kottila väittää, että kulutusjuhlat ovat nyt ohi. Mikan mukaan esimerkiksi Serie A, La Liga ja Valioliiga ovat osoittaneet, että mahdollisimman monen ja mahdollisimman kalliin pelaajien haaliminen ei takaa menestystä. Lisäksi katsaus La Ligan tämän viikon huippuotteluihin, FA Cupiin ja Serie A:han

Mietin pitkän tovin voiko futisblogissa käsitellä Suomen U20-jääkiekkojoukkueen maailmanmestaruutta, mutta pakkohan se on. Jalkapalloihmisille on tyypillistä kritisoida jääkiekon pienuutta lajina, ja monella paikkakunnalla jääkiekko ja jalkapallo kilpailevat keskenään tiukasti sekä harrastajista että rahasta. Jätetään nuo asiat sivuun ja käytetään energiaamme mieluummin siihen, miten pikkuleijonien menestyksen taustalla olevat tekijät saataisiin osaksi kaikkien lajien valmennusta.

Oli suuri ilo seurata pikkuleijonien otteita. Se innokkuus ja aktiivisuus osallistua peliin olivat upeaa katseltavaa. Ilman kiekkoa tehtiin kaikkensa kiekon saamiseksi, ja toisaalta kiekollisena painettiin päättäväisesti kohti vastustajan maalia. Finaalissa korostuivat pelaajien rohkeus ja uskallus sekä kyltymätön halu ja usko voittaa ottelu. Tämän huipentumana voidaan pitää suomalaisten antamia haastatteluja 3. erän ja jatkoajan väliseltä tauolta, vaikka Venäjä oli hiljentänyt koko hallin vain sekunteja ennen 3. erän päättymistä: nyt mennään jatkoajalle, mutta hoidetaan tämä silti.

Joukkueurheilussa on yksinkertaistettuna kahdenlaista johtajuutta: valmennuksen suunnalta tulevaa sekä pelaajista itsestään kumpuavaa johtajuutta. Tässä joukkueessa molemmat toimivat hyvin, mutta tämän kaksivaiheisen johtajuuden kopiointi on täysin mahdotonta, koska olosuhteet ja henkilöt ovat jokaisessa joukkueessa aina uniikit. Siitä huolimatta varsinkin joukkueen valmennusjohdon pitäisi Jukka Jalosen johdolla jakaa tämän joukkueen kehitysprosessi valmennuksellisesta näkökulmasta koko suomalaisen lajikentän käyttöön. Miten nuorten miesten rohkeus ja aktiivisuus saatiin valjastettua nähdynlaiseksi esitykseksi? Mitä konkreettisia asioita, pieniäkin, joukkueen valmennusjohto teki tuon rohkeuden ruokkimiseksi ja itsensä ylittämiseen kannustamiseksi?

Jäin pohtimaan näiden nuorten, ja muidenkin läpimurtonsa kynnyksellä olevien nuorten joukkueurheilijoiden, tilannetta omissa seurajoukkueissaan: nuoria yritetään liikaa ajaa samaan muottiin vanhempien pelaajien kanssa. Nuorten vahvuuksia ovat usein hirveä halu näyttää ja sitä seuraava jatkuva aktiivisuus sekä röyhkeys ja loputon usko itseensä. Miten nämä vahvuudet sitten monesti nähdään aikuisjoukkueiden sisällä kokeneempien pelaajien ja valmentajien näkökulmasta? Näyttämisen halu kääntyy hirveäksi kohkaamiseksi ja päättömäksi ryntäilyksi. Röyhkeys ja itseluottamus muuttuvat ylimielisyydeksi ja kunnioituksen puutteeksi. Miksi nuorten vahvuuksia halutaan muuttaa, mutta vanhempien pelaajien hyvä pelisilmä tai kyky rytmittää peliä ovat kaikille ihan ok?

Tämän vuoden aikana on ollut ilo katsoa sekä pikkuleijonien että -huuhkajien otteita. Niistä on välittynyt tuulahdus uudenlaista suomalaista asennetta, joka tuoksuu rohkeudelle yrittää jotain poikkeuksellista. Pidetään sitä liekkiä yllä ja heitetään myös lisää bensaa liekkeihin.

-Kynämies

Kynämies vs. Pelimies

Ajankohtaisia ajatuksia ja mielipiteitä futiksesta.

Kottilat nostavat esiin ilmiöitä jalkapallosta ja tekevät tarkkasilmäisiä havaintoja futiksesta sekä muusta elämästä silloin harvoin, kun elämällä on tekemistä jalkapallon kanssa.

Mika "Hirvi" Kottila on ex-maajoukkuefutaaja ja monivuotinen suomifutiksen väriläiskä niin pelivuosinaan kuin sen jälkeenkin. Mielipide löytyy yleensä joka asiaan, mutta perustelut joskus ontuvat – ainakin pikkuveli Santun mielestä.

Santtu Kottila on veljeksistä nuorempi ja omasta mielestään älykkäämpi. Isoveljensä pelivuosien suurin fani on seurannut futista tiiviisti ja monipuolisesti koko elämänsä – ja syyttää tästä Mikaa.

Kynämies vs. Pelimies

Lopetetaan jo vihdoin lajikateus – nämä pikkuleijonien parhaat opit on otettava myös jalkapallon käyttöön

Julkaistu: 8.1. 12:45

Mahdoton skenaario – joka toteutui alle neljässä vuodessa

Julkaistu: 2.1. 17:51

Perinteet ja raha vastaan järki – talvitauon puuttuminen Valioliigasta on sulaa hulluutta!

Julkaistu: 25.12.2015

Ensi kesästä on tulossa kaikkien aikojen siirtokesä valmentajamarkkinoilla

Julkaistu: 17.12.2015

Suomalaisten lähettämät futismuistot ovat rakkausrunoja jalkapallolle – tässä helmet ja hauskimmat!

Päivitetty: 10.12.2015

Bayern Münchenin musertava ylivoima tukahduttaa Saksan futista – näiden syiden takia se on haitallista myös sille itselleen

Päivitetty: 3.12.2015

Mitä futiksen ystävälle joululahjaksi? 8 vinkkiä pukinkonttiin!

Päivitetty: 26.11.2015

El Clasicon lyhyt oppimäärä

Päivitetty: 19.11.2015

Alkukauden suuryllättäjät ovat Celta Vigo ja Leicester – kuinka kauan niiden lento kestää?

Päivitetty: 13.11.2015

Tässä Kottiloiden valinnat Veikkausliigan kauden 2015 onnistujiksi ja yllättäjiksi

Julkaistu: 3.11.2015