Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielenkiintoinen siirtoikkunan huipennus luvassa – tässä Kynämies vs. Pelimies -blogin tärpit!

Kynämies vs. Pelimies
 
Kottilat: Uskaltaako Arsenal voittaa?
Kottilat: Uskaltaako Arsenal voittaa?
HSTV:n Kottilat-ohjelmassa veljekset Mika Kottila ja Santtu Kottila nostavat tällä viikolla futistutkalleen talvitauolta palaavan Bundesliigan sekä Arsenalin mahdollisuudet taistella jopa Valioliigan mestaruudesta. Viikon väitteessä Santtu iskee suoraan isoveljensä Mikan kiukkuhermoon väittämällä, että Suomi tarvitsee sisäoppilaitosmaisia futisakatemioita.

Tammikuun siirtoikkuna sulkeutuu reilun viikon päästä ja se vaikuttaa monessa mielessä erittäin kiinnostavalta. Tässä meidän poiminnat siirtokuvioista, joita itse aiomme seurata.

Pelimies:

Barcelona vapautunut siirtopannastaan. Barcelona on kärsinyt kahden siirtoikkunan pannansa ja on jo tähän mennessä rekisteröinyt kymmeniä uusia pelaajia tammikuun aikana. Hyökkäyksen supertrio on vakuuttava, mutta sen takana ei ole kirittäjiä. Celta Vigon Nolito on yksi Barcaan yhdistetyistä hyökkäyspään vahvistuksista.

Löytääkö HJK ykköshyökkääjän? Viime kaudella HJK:n hankinnat menivät isosti metsään, ja esimerkiksi kovalla kohulla seuraan saapunut sentteritorni Mike Havenaar oli Helsingissä iso pettymys. Menestyäkseen HJK:n on löydettävä 15 maaliin kykenevä kärkimies. Viime kaudella maalintekovastuu oli liiankin jakautunut onnistumiset laajalla rintamalla ovat toki hyvä asia, mutta menestyminen Euroopassa ja Veikkausliigan kärkitaistossa vaatii selkeän ykköskärjen. Hyökkäyspäästä on myös poistunut paljon tulitukea ja tarjoilua, kun Demba Savage siirtyi Ruotsiin ja Erfan Zenelikin etsii uutta seuraa.

Uusien valmentajien ensimmäinen siirtoikkuna. Kesken kauden ruoriin hypänneet valmentajat (kuten Jürgen Klopp Liverpoolissa ja Zinedine Zidane Real Madridissa) pääsevät nyt muovaamaan joukkueitaan ensimmäiseen siirtoikkunaan. Edelliseltä valmentajalta peritty joukkue harvoin vastaa uuden valmentajan vaatimuksia, joten ovet oletettavasti käyvät molempiin suuntiin.

Kynämies:

HJK:sta Barcelonaan? Gideon Baah ’n huhuttu lainasiirto Barcelonaan olisi toteutuessaan kovan luokan pommi. Ghanalaisen potentiaali on kieltämättä huima, mutta siirto espanjalaisjättiin olisi todennäköisesti liian kova harppaus. Toisaalta siirto Barcelonan B-joukkueeseen ei tässä vaiheessa uraa vaikuta järkevältä kuviolta. Jo pelkät kansainväliset spekulaatiot aiheesta parantavat Baah’n mahdollisuuksia seurasiirrosta johonkin päin Eurooppaa. HJK:sta on viime vuosina siirtynyt muutamia pelaajia Belgian pääsarjaan ja se olisi suuntana optimaalisin myös Baah’n tapauksessa.

Madridin suurseurat tuhlaavat kolmen siirtoikkunan edestä. Atletico Madridia ja Real Madridia odottaa hyvin todennäköisesti kahden seuraavan siirtoikkunan ostokielto. Tämä tulee aiheuttamaan Madridissa villiä ostomaniaa tämän siirtoikkunan aikana. Toisaalta siirtopannastaan juuri vapautunut Barcelona voitti siirtokieltonsa aikana sekä La Ligan että Mestarien liigan, joten stabiilius joukkueen pelaajistossa ei olisi varsinkaan Realin osalta välttämättä huono asia.

Pystyykö Leicester pitämään kiinni helmistään Valioliigan isojen televisiorahojen ansiosta? Leicesterin hyvä syksy on nostanut sen tähtipelaajat siirtoikkunan tavoitelluimpien pelaajien joukkoon. Toisaalta Valioliigan huimat televisiosopimukset ovat nostaneet rahalla mitattuna Englannin keskitason joukkueet Euroopan mittakaavalla ihan suurseurojen kantaan. Kysymys siis kuuluu: saako Leicester pidettyä kiinni tähdistään?

-Kynämies & Pelimies

PS. Tämän viikon Kottilat-ohjelmassa aiheina mm. talvitauolta palaava Bundesliiga sekä Lontoon derby Arsenalin ja Chelsean välillä. Viikon väitteessä Santtu iskee suoraan isoveljensä Mikan kiukkuhermoon väittämällä, että Suomi tarvitsee sisäoppilaitosmaisia futisakatemioita. Video löytyy tämän artikkelin alusta.

Kynämies vs. Pelimies

Ajankohtaisia ajatuksia ja mielipiteitä futiksesta.

Kottilat nostavat esiin ilmiöitä jalkapallosta ja tekevät tarkkasilmäisiä havaintoja futiksesta sekä muusta elämästä silloin harvoin, kun elämällä on tekemistä jalkapallon kanssa.

Mika "Hirvi" Kottila on ex-maajoukkuefutaaja ja monivuotinen suomifutiksen väriläiskä niin pelivuosinaan kuin sen jälkeenkin. Mielipide löytyy yleensä joka asiaan, mutta perustelut joskus ontuvat – ainakin pikkuveli Santun mielestä.

Santtu Kottila on veljeksistä nuorempi ja omasta mielestään älykkäämpi. Isoveljensä pelivuosien suurin fani on seurannut futista tiiviisti ja monipuolisesti koko elämänsä – ja syyttää tästä Mikaa.

Kynämies vs. Pelimies

Mielenkiintoinen siirtoikkunan huipennus luvassa – tässä Kynämies vs. Pelimies -blogin tärpit!

Julkaistu: 22.1. 15:25

Yksittäisen pelaajan merkitys joukkueelle on todella merkittävä – tapaus Dimitri Payet ja West Ham

Julkaistu: 15.1. 9:54

Lopetetaan jo vihdoin lajikateus – nämä pikkuleijonien parhaat opit on otettava myös jalkapallon käyttöön

Julkaistu: 8.1. 12:45

Mahdoton skenaario – joka toteutui alle neljässä vuodessa

Julkaistu: 2.1. 17:51

Perinteet ja raha vastaan järki – talvitauon puuttuminen Valioliigasta on sulaa hulluutta!

Julkaistu: 25.12.2015

Ensi kesästä on tulossa kaikkien aikojen siirtokesä valmentajamarkkinoilla

Julkaistu: 17.12.2015

Suomalaisten lähettämät futismuistot ovat rakkausrunoja jalkapallolle – tässä helmet ja hauskimmat!

Päivitetty: 10.12.2015

Bayern Münchenin musertava ylivoima tukahduttaa Saksan futista – näiden syiden takia se on haitallista myös sille itselleen

Päivitetty: 3.12.2015

Mitä futiksen ystävälle joululahjaksi? 8 vinkkiä pukinkonttiin!

Päivitetty: 26.11.2015

El Clasicon lyhyt oppimäärä

Päivitetty: 19.11.2015

Alkukauden suuryllättäjät ovat Celta Vigo ja Leicester – kuinka kauan niiden lento kestää?

Päivitetty: 13.11.2015

Tässä Kottiloiden valinnat Veikkausliigan kauden 2015 onnistujiksi ja yllättäjiksi

Julkaistu: 3.11.2015

Valakari vihdoin voittajaksi – Mutta millainen on tämän miehen tarina?

Julkaistu: 30.10.2015