Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitääkö maailman parhaan jalkapalloilijan olla myös hyvä jätkä?

Kynämies vs. Pelimies
 
MARCELO DEL POZO / reuters
Estääkö epämiellyttävä luonne Cristiano Ronaldoa nousemasta kaikkien aikojen suurimpien pelaajien joukkoon?
Estääkö epämiellyttävä luonne Cristiano Ronaldoa nousemasta kaikkien aikojen suurimpien pelaajien joukkoon? Kuva: MARCELO DEL POZO / reuters

Keskiviikon AS Roman ja Real Madridin Mestarien liigan ottelun alla haastateltu Cristiano Ronaldo kimpaantui jälleen kerran toimittajien kyselyihin. Portugalilainen kiukutteli toimittajan kysyessä häneltä kommenttia Leo Messin ja Luis Suarezin rangaistuspotkuun. Myös kysymys Ronaldon pitkästä maalittomasta kaudesta vierasotteluissa (edellinen vierasottelussa tehty maali on marraskuulta) sai tähtipelaajalta uhmakkaan vastauksen.

Hyvin menneen AS Roma -ottelun televisiokuvissa nähtiin iloinen ja hymyilevä Ronaldo – heti upean ylänurkkalaukauksen jälkeen. Ennen sitä Ronaldo oli toki pirteä ja yritteliäs, mutta suupielet kääntyivät ylöspäin henkilökohtaisen onnistumisen myötä. Eilinen ottelu oli hyvä esimerkki Ronaldon luonteesta: peli-ilme ja -huumori kääntyivät iloksi oman onnistumisen jälkeen.

Ronaldo on fyysisiltä ominaisuuksiltaan täydellisin jalkapalloilija, jonka tämä maailma on toistaiseksi nähnyt. Nopeus, laukaus, pallon hallinta kovassa vauhdissa sekä kaksinkamppailuvoima hakevat vertaansa. Ronaldon tehokkuus puhkesi toden teolla kukkaansa Real Madridissa ja jälki on ollut tuhoisaa. Hän on saavuttanut henkilökohtaisella tasolla lähes kaikki mahdolliset palkinnot ja pitää hallussaan monia maalintekoon liittyviä ennätyksiä. Manchester Unitedissa ja Real Madridissa on tullut menestystä niin kansallisissa kilpailuissa kuin Mestarien liigassa.

Poikkeuksellisista fyysisistä ominaisuuksista sekä kilpailullisesta menestyksestä huolimatta Ronaldo on jäänyt saman aikakauden toisen huippuyksilön Messin varjoon. Tämä kaksikko on jo useamman vuoden ajan tehnyt kilvan maaleja niin La Ligassa kuin Mestarien liigassa. Ronaldon ja Messin saavutukset ovat isossa kuvassa lähes yhtä kovat, mutta silti pääasiassa vain Messiä vertaillaan historian futislegendoihin Peléen sekä Diego Maradonaan.

Suurimmat erot Ronaldon ja Messin välillä ovat luonteessa ja julkisuuskuvassa. Ronaldon äksyily lehdistön edessä ei ole harvinaisuus, kun vastaavasti Messi pysyy hävitynkin pelin jälkeen asialinjalla. Messi jaksaa nauttia hymyssä suin joukkuekavereidensa maaleista. Ronaldo puolestaan kiukuttelee kentällä täysin avoimesti, jos hän ei esimerkiksi saa syöttöä sitä pyytäessään. Myös parrasvalojen kohdistuminen muihin joukkuekavereihin näkyy herkästi Ronaldon kasvoilla.

Toki Ronaldon luonne on myös hänen vahvuutensa, mutta nousisiko hän samaan kastiin Messin, Pelén ja Maradonan kanssa, jos hän olisi edes vähän mukavampi jätkä. Todennäköisesti.

-Kynämies

PS. Tämän viikon jaksossa Pelimies väittää tietävänsä syyn Pep Guardiolan siirrolle Manchester Cityyn. Keskustelua myös Sami Hyypiän tilanteesta Sveitsissä sekä käsillä olevasta otteluruuhkasta ja sen suurimmista voittajista sekä häviäjistä.

Kottilat: Manchester on ainoa oikea paikka Guardiolalle
Kottilat: Manchester on ainoa oikea paikka Guardiolalle
HSTV:n Kottilat –ohjelmassa puidaan tällä viikolla Sami Hyypiän tilanne Zürichissa ja Bayern Münchenin valmentajavelho Pep Guardiola valinta Manchester Cityn valmentajaksi. Viikon väitteessä Mika Kottila väittää tietävänsä syyn siihen, miksi Guardiola valitsi juuri Manchester Cityn uudeksi seurakseen.

Kynämies vs. Pelimies

Ajankohtaisia ajatuksia ja mielipiteitä futiksesta.

Kottilat nostavat esiin ilmiöitä jalkapallosta ja tekevät tarkkasilmäisiä havaintoja futiksesta sekä muusta elämästä silloin harvoin, kun elämällä on tekemistä jalkapallon kanssa.

Mika "Hirvi" Kottila on ex-maajoukkuefutaaja ja monivuotinen suomifutiksen väriläiskä niin pelivuosinaan kuin sen jälkeenkin. Mielipide löytyy yleensä joka asiaan, mutta perustelut joskus ontuvat – ainakin pikkuveli Santun mielestä.

Santtu Kottila on veljeksistä nuorempi ja omasta mielestään älykkäämpi. Isoveljensä pelivuosien suurin fani on seurannut futista tiiviisti ja monipuolisesti koko elämänsä – ja syyttää tästä Mikaa.

Kynämies vs. Pelimies

Pitääkö maailman parhaan jalkapalloilijan olla myös hyvä jätkä?

Julkaistu: 18.2. 14:00

Ihana, ihana jalkapallodata – mitä se kertoo sunnuntain kärkikamppailusta Arsenal - Leicester?

Julkaistu: 11.2. 14:37

Siirtoikkunan kolme surullisinta siirtoa

Julkaistu: 3.2. 12:56

Maailmanmestari Zidane on Real Madridille täysin oikea valmentaja

Julkaistu: 29.1. 12:10

Mielenkiintoinen siirtoikkunan huipennus luvassa – tässä Kynämies vs. Pelimies -blogin tärpit!

Julkaistu: 22.1. 15:25

Yksittäisen pelaajan merkitys joukkueelle on todella merkittävä – tapaus Dimitri Payet ja West Ham

Julkaistu: 15.1. 9:54

Lopetetaan jo vihdoin lajikateus – nämä pikkuleijonien parhaat opit on otettava myös jalkapallon käyttöön

Julkaistu: 8.1. 12:45

Mahdoton skenaario – joka toteutui alle neljässä vuodessa

Julkaistu: 2.1. 17:51

Perinteet ja raha vastaan järki – talvitauon puuttuminen Valioliigasta on sulaa hulluutta!

Julkaistu: 25.12.2015

Ensi kesästä on tulossa kaikkien aikojen siirtokesä valmentajamarkkinoilla

Julkaistu: 17.12.2015

Suomalaisten lähettämät futismuistot ovat rakkausrunoja jalkapallolle – tässä helmet ja hauskimmat!

Päivitetty: 10.12.2015

Bayern Münchenin musertava ylivoima tukahduttaa Saksan futista – näiden syiden takia se on haitallista myös sille itselleen

Päivitetty: 3.12.2015

Mitä futiksen ystävälle joululahjaksi? 8 vinkkiä pukinkonttiin!

Päivitetty: 26.11.2015

El Clasicon lyhyt oppimäärä

Päivitetty: 19.11.2015

Alkukauden suuryllättäjät ovat Celta Vigo ja Leicester – kuinka kauan niiden lento kestää?

Päivitetty: 13.11.2015

Tässä Kottiloiden valinnat Veikkausliigan kauden 2015 onnistujiksi ja yllättäjiksi

Julkaistu: 3.11.2015

Valakari vihdoin voittajaksi – Mutta millainen on tämän miehen tarina?

Julkaistu: 30.10.2015