Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Futiksen oma yhteiskuntasopimus valmistui – tässä sen keskeinen sisältö!

Kynämies vs. Pelimies
 
Kottilat: Mika Kottilasta Palloliiton puheenjohtaja?
Kottilat: Mika Kottilasta Palloliiton puheenjohtaja?
HSTV:n futisveljekset Mika ja Santtu Kottila ovat saaneet idean. Pitäisikö Mika Kottilan haastaa Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja, kun liiton puheenjohtaja valitaan huhtikuussa Tampereella? Lisäksi Kottilat käyvät läpi viikon kuumimmat ottelut kotimaassa ja eurokentillä.

Suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden turvaamiseksi käynnistetyt jalkapalloyhteisön omat yhteiskuntaneuvottelut on saatu päätökseen. Tällä päivämäärällä Jalkapallistien liitto, Pillipiiparien yhdistys, Lähesammattilaispelaajien ammattiliitto, Huippuseurojen yhdistys sekä Ylivalmentajien kerho ovat saavuttaneet sovun. Sopimus on voimassa niin kauan kunnes Suomi selviytyy miesten jalkapallon arvokisoihin. Neuvottelut olivat lopulta varsin lyhyet eikä suuria erimielisyyksiä juuri kohdattu. Tiukoissa tilanteissa erotuomarin virkaa hoiti erinomaisesti sovitellut ja neuvotteluissa puheenjohtajan nuijaa hallinnut Pillipiiparien yhdistys.

Neuvottelut sujuivat erinomaisessa hengessä ja Pillipiipareita lukuun ottamatta kaikki puhalsivat yhteen hiileen. Pillipiiparit pyysivät muilta osapuolilta lupaa puhaltaa pilliinsä - lupa myönnettiin yksimielisesti. Neuvotteluista toimittajille tihkuneiden tietojen mukaan henki keskusteluissa oli mahtava, ja tavoitteena ollut Suomen jalkapallon kilpailukyvyn parantaminen ottaa sovittujen asioiden johdosta isoja loikkia eteenpäin.

Sopimuksen keskeiset osat on julkaistu ja ne ovat seuraavat:
-yksilöiden kehittäminen
-Veikkausliiga-joukkueiden talouden turvaaminen
-hyökkäyspelaamiseen ja –valmentamiseen panostaminen
-leikkausten kohdistaminen
-neuvottelijoiden yhteiset kannanotot koko valtiota koskevien yhteiskuntaneuvottelujen suunnasta

Pelaamalla kehittyy, ja mitä useampi pelaaja on kentällä samaan aikaan pelaamassa, sitä paremmaksi Suomessa kehitytään. Osapuolet sopivat yksimielisesti, että kenttäpelaajien määrää junioreissa kasvatetaan seitsemästä pelaajasta yhteentoista ja ison kentän peleissäyhdesttoista viiteentoista. Samassa yhteydessä esitetty huoli Valioliiga-tason maalivahtien puutteesta päätettiin korjata tuplaamalla maalivahtien määrät molemmilla maaleilla. Päätös on erinomainen ja sen seurauksena on odotettavissa lisää manttelinperijöitä Antti Niemelle, Jussi Jääskeläiselle sekä Lukas Hradeckylle.

Keskustelu Veikkausliiga-joukkueiden talouden turvaamisesta oli neuvottelujen kiivainta osaa. Ajatuksia lenteli suuntaan jos toiseen, mutta lopulta yhteisymmärrys löytyi. Jalkapallistien liittoon palkataan (HUOM! Työllistävä vaikutus) kolme vientijohtajaa, joiden tehtävänä on löytää Veikkausliiga-seuroille ulkomaisia ökyrikkaita omistajia pääosin Qatarista ja sen naapurivaltioista. Myös Kiinaa pidettiin potentiaalisena lähteenä uusille omistajille aikaisempien hyvien kokemusten perusteella.

Puolustuspeli on aina ollut Suomen vahvuus ja yksimielisesti tämän katsottiin olevan oleellinen osa suomalaista geeniperimää jo ensimmäisestä maailmansodasta lähtien. Tämän takia puolustuspelaamisen harjoittelu päätettiin yhteistuumin lopettaa ja sovittiin jatkossa kaiken ajan käytettävän hyökkäyspelaamisen harjoitteluun.

Leikkaukset aiheuttivat myös keskustelua, vaikka kaikkien osapuolten tiedossa olikin, että ainakin hetkellisesti (Huom. Panostukset vientiin voivat muuttaa tilannetta nopeastikin) jostain on pakko leikata. Pitkähkön väännön jälkeen osapuolet pääsivät yksimieliseen sopuun: jos jostain pitää leikata niin aloitetaan nurmikosta. Puolet leikkauksista toteutetaan leikkaamalla nurmikot kaksi senttiä tavallista lyhyemmiksi, jolloin leikkauskertojen määrä tippuu alle puoleen. Toinen puoli leikkauksista toteutetaan laitapelaajien toimesta sisään. Tämä tullaan toteuttamaan siten, että sijoitellaan jatkossa oikeajalkaisia pelaajia vasemmalle laidalle ja päinvastoin. Kokouksen puheenjohtajana toiminut Pillipiiparien yhdistyksen puheenjohtaja oli neuvottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa erittäin ylpeä tehdyistä leikkauksista: ”Näillä leikkauksilla tulee olemaan pitkässä juoksussa myös positiivia vaikutuksia suomalaisen jalkapallon kehittämisessä, vaikka leikkausten toteuttaminen onkin pääsääntöisesti ikävää.”

Neuvottelun osapuolet halusivat myös esittää omat huolensa koko Suomen valtiota koskevien yhteiskuntaneuvottelujen nykytilasta. Lähesammattilaispelaajien liitto pitää hallituksen kaavailemia opintotukeen kohdistuvia säästötoimenpiteitä epäreiluina. Säästöjen toteutuessa suurin häviäjä eivät ole suomalaiset opiskelijat vaan suomalainen jalkapallo. Toimenpiteiden seurauksena nuorten lupaavien 17-25-vuotiaiden jalkapalloilijoiden tulot romahtaisivat. Lähesammattilaispelaajien liitto sai kannatusta huolelleen Huippuseurojen yhdistykseltä, joka lupasi toimittaa nuorten pelaajien lisäksi jatkossa yhdet verkkarit sekä nappikset myös jokaiselle kansanedustajalle.

Asiantuntijoiden arviot saavutetusta sovusta ja sen todellisista vaikutuksista suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden suunnan kääntämiseksi vaihtelevat. Toisaalta saavutettu sopu on askel eteenpäin ja eri järjestöjen yhteistyö ongelmien ratkaisemiseksi on saanut laajalti kiitosta, mutta kriittiset arvioijat ovat kyseenalaistaneet tehtyjen päätösten todelliset vaikutukset. Nähtäväksi jää nostavatko tehdyt päätökset Suomen arvokisoihin vai tuomitseeko se meidät lopullisesti jalkapallon kehitysmaaksi.

-Kynämies

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kynämies vs. Pelimies

Ajankohtaisia ajatuksia ja mielipiteitä futiksesta.

Kottilat nostavat esiin ilmiöitä jalkapallosta ja tekevät tarkkasilmäisiä havaintoja futiksesta sekä muusta elämästä silloin harvoin, kun elämällä on tekemistä jalkapallon kanssa.

Mika "Hirvi" Kottila on ex-maajoukkuefutaaja ja monivuotinen suomifutiksen väriläiskä niin pelivuosinaan kuin sen jälkeenkin. Mielipide löytyy yleensä joka asiaan, mutta perustelut joskus ontuvat – ainakin pikkuveli Santun mielestä.

Santtu Kottila on veljeksistä nuorempi ja omasta mielestään älykkäämpi. Isoveljensä pelivuosien suurin fani on seurannut futista tiiviisti ja monipuolisesti koko elämänsä – ja syyttää tästä Mikaa.

Kynämies vs. Pelimies

Futiksen oma yhteiskuntasopimus valmistui – tässä sen keskeinen sisältö!

Julkaistu: 15.3. 8:22

Näytä meille muutosta Fifan uusi puheenjohtaja Gianni Infantino!

Julkaistu: 3.3. 8:45

Aikansa kutakin Francesco Totti

Julkaistu: 26.2. 11:57

Pitääkö maailman parhaan jalkapalloilijan olla myös hyvä jätkä?

Julkaistu: 18.2. 14:00

Ihana, ihana jalkapallodata – mitä se kertoo sunnuntain kärkikamppailusta Arsenal - Leicester?

Julkaistu: 11.2. 14:37

Siirtoikkunan kolme surullisinta siirtoa

Julkaistu: 3.2. 12:56

Maailmanmestari Zidane on Real Madridille täysin oikea valmentaja

Julkaistu: 29.1. 12:10

Mielenkiintoinen siirtoikkunan huipennus luvassa – tässä Kynämies vs. Pelimies -blogin tärpit!

Julkaistu: 22.1. 15:25

Yksittäisen pelaajan merkitys joukkueelle on todella merkittävä – tapaus Dimitri Payet ja West Ham

Julkaistu: 15.1. 9:54

Lopetetaan jo vihdoin lajikateus – nämä pikkuleijonien parhaat opit on otettava myös jalkapallon käyttöön

Julkaistu: 8.1. 12:45

Mahdoton skenaario – joka toteutui alle neljässä vuodessa

Julkaistu: 2.1. 17:51

Perinteet ja raha vastaan järki – talvitauon puuttuminen Valioliigasta on sulaa hulluutta!

Julkaistu: 25.12.2015

Ensi kesästä on tulossa kaikkien aikojen siirtokesä valmentajamarkkinoilla

Julkaistu: 17.12.2015

Suomalaisten lähettämät futismuistot ovat rakkausrunoja jalkapallolle – tässä helmet ja hauskimmat!

Päivitetty: 10.12.2015

Bayern Münchenin musertava ylivoima tukahduttaa Saksan futista – näiden syiden takia se on haitallista myös sille itselleen

Päivitetty: 3.12.2015

Mitä futiksen ystävälle joululahjaksi? 8 vinkkiä pukinkonttiin!

Päivitetty: 26.11.2015

El Clasicon lyhyt oppimäärä

Päivitetty: 19.11.2015

Alkukauden suuryllättäjät ovat Celta Vigo ja Leicester – kuinka kauan niiden lento kestää?

Päivitetty: 13.11.2015

Tässä Kottiloiden valinnat Veikkausliigan kauden 2015 onnistujiksi ja yllättäjiksi

Julkaistu: 3.11.2015