Valikko
Kynämies vs. Pelimies    |   Blogi

Pitääkö maailman parhaan jalkapalloilijan olla myös hyvä jätkä?

Cristiano Ronaldo on fyysisiltään ominaisuuksiltaan historian täydellisin jalkapalloilija, mutta herättää jalkapalloa seuraavien joukossa paljon negatiivisia tunteita. Nostaisiko miellyttävämpi luonne hänet historian suurimpien futaajien joukkoon?

Keskiviikon AS Roman ja Real Madridin Mestarien liigan ottelun alla haastateltu Cristiano Ronaldo kimpaantui jälleen kerran toimittajien kyselyihin. Portugalilainen kiukutteli toimittajan kysyessä häneltä kommenttia Leo Messin ja Luis Suarezin rangaistuspotkuun. Myös kysymys Ronaldon pitkästä maalittomasta kaudesta vierasotteluissa (edellinen vierasottelussa tehty maali on marraskuulta) sai tähtipelaajalta uhmakkaan vastauksen.

Hyvin menneen AS Roma -ottelun televisiokuvissa nähtiin iloinen ja hymyilevä Ronaldo – heti upean ylänurkkalaukauksen jälkeen. Ennen sitä Ronaldo oli toki pirteä ja yritteliäs, mutta suupielet kääntyivät ylöspäin henkilökohtaisen onnistumisen myötä. Eilinen ottelu oli hyvä esimerkki Ronaldon luonteesta: peli-ilme ja -huumori kääntyivät iloksi oman onnistumisen jälkeen.

Ronaldo on fyysisiltä ominaisuuksiltaan täydellisin jalkapalloilija, jonka tämä maailma on toistaiseksi nähnyt. Nopeus, laukaus, pallon hallinta kovassa vauhdissa sekä kaksinkamppailuvoima hakevat vertaansa. Ronaldon tehokkuus puhkesi toden teolla kukkaansa Real Madridissa ja jälki on ollut tuhoisaa. Hän on saavuttanut henkilökohtaisella tasolla lähes kaikki mahdolliset palkinnot ja pitää hallussaan monia maalintekoon liittyviä ennätyksiä. Manchester Unitedissa ja Real Madridissa on tullut menestystä niin kansallisissa kilpailuissa kuin Mestarien liigassa.

Poikkeuksellisista fyysisistä ominaisuuksista sekä kilpailullisesta menestyksestä huolimatta Ronaldo on jäänyt saman aikakauden toisen huippuyksilön Messin varjoon. Tämä kaksikko on jo useamman vuoden ajan tehnyt kilvan maaleja niin La Ligassa kuin Mestarien liigassa. Ronaldon ja Messin saavutukset ovat isossa kuvassa lähes yhtä kovat, mutta silti pääasiassa vain Messiä vertaillaan historian futislegendoihin Peléen sekä Diego Maradonaan.

Suurimmat erot Ronaldon ja Messin välillä ovat luonteessa ja julkisuuskuvassa. Ronaldon äksyily lehdistön edessä ei ole harvinaisuus, kun vastaavasti Messi pysyy hävitynkin pelin jälkeen asialinjalla. Messi jaksaa nauttia hymyssä suin joukkuekavereidensa maaleista. Ronaldo puolestaan kiukuttelee kentällä täysin avoimesti, jos hän ei esimerkiksi saa syöttöä sitä pyytäessään. Myös parrasvalojen kohdistuminen muihin joukkuekavereihin näkyy herkästi Ronaldon kasvoilla.

Toki Ronaldon luonne on myös hänen vahvuutensa, mutta nousisiko hän samaan kastiin Messin, Pelén ja Maradonan kanssa, jos hän olisi edes vähän mukavampi jätkä. Todennäköisesti.

-Kynämies

PS. Tämän viikon jaksossa Pelimies väittää tietävänsä syyn Pep Guardiolan siirrolle Manchester Cityyn. Keskustelua myös Sami Hyypiän tilanteesta Sveitsissä sekä käsillä olevasta otteluruuhkasta ja sen suurimmista voittajista sekä häviäjistä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kynämies vs. Pelimies
 • Jalkapallo

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Trump ei tarjonnut sovinnon eleitä – ensimmäinen puhe presidenttinä oli raju populistinen julistus, suoranainen sodanjulistus

  2. 2

   Trumpin virkaanastujaisissa soivat Sibeliuksen Finlandian sävelet

  3. 3

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  4. 4

   Emmi Salminen, 99, synnytti 20-vuotiaana aviottoman lapsen: ”Kätilö haukkui minua koko yön”

  5. 5

   Asiantuntija: Trumpin puhe oli harvinaisen jyrkkä – ”Paistoi uho, että hän on pomo, ja nyt te muut kuuntelette”

  6. 6

   Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

  7. 7

   Väljät virkaanastujaiset – Washingtoniin ei tullut Trumpin ennustamaa ”uskomatonta, ennätysmäistä yleisöä”

  8. 8

   Ministeri Bernerin pelottelutaktiikassa on eräs perin tuttu, mutta holtiton piirre

  9. 9

   Mies kuristi 12-vuotiaan tytön liki hengiltä Espoossa keskellä päivää ja soitti samalla hätäkeskukseen – passitettiin mielisairaalaan

  10. 10

   Salaisuuden pitäminen oli valtava taakka – Lapsena hyväksikäytetty Inkeri Tiitinen voitti traumansa liikunnan avulla

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  2. 2

   Juristit vaativat sarjoja ja elokuvia ladanneilta rahaa uhkauskirjeillä – ”Lakimieheltä on turha kysyä moraalista”

  3. 3

   Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

  4. 4

   Emmi Salminen, 99, synnytti 20-vuotiaana aviottoman lapsen: ”Kätilö haukkui minua koko yön”

  5. 5

   Sinisilmäiset vanhemmat uskoivat sadun koulun järjestämästä laivaristeilystä – valvojia olikin hankittu Tinderistä

  6. 6

   Ministeri Bernerin pelottelutaktiikassa on eräs perin tuttu, mutta holtiton piirre

  7. 7

   Perussuomalaiset tekevät rasismirikoksistaan vaalimainoksia

  8. 8

   Trumpin virkaanastujaisissa soivat Sibeliuksen Finlandian sävelet

  9. 9

   Trump nousi valtaan, Obama jätti hyvästit – näin virkaanastujaispäivä eteni

  10. 10

   15-vuotiaan julma joukkopahoinpitely kuohuttaa Sipoossa – kuntalaiset puuhaavat mielenosoitusta lauantaiksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”

  2. 2

   Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

  3. 3

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  4. 4

   Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

  5. 5

   Joukko Munkkiniemen yhteiskoulun lukion oppilaita karkasi bileristeilylle Ruotsiin – Rehtori: ”Viitteitä suuresta salajuonesta”

  6. 6

   Heli Kurjanen kehitti maailman myydyimmän kuukautiskupin – suorasukainen markkinointi on järkyttänyt Yhdysvalloissa

  7. 7

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  8. 8

   Muutin 41-vuotiaana vanhempieni luokse ja toivon, että oma lapseni voi keski-ikäisenä kivuta syliini itkemään

  9. 9

   Kukaan ei tunne 25-vuotiasta Axel Thesleffiä, mutta hänen biisinsä oli viime vuoden suurin Suomi-hitti, jota on kuunneltu yli 130 miljoonaa kertaa – Miten se on mahdollista?

  10. 10

   Viranomaiset hakivat espoolaispojan kesken koulupäivän – vakavasti sairas äiti ei pääse tapaamaan satojen kilometrien päähän vietyä lastaan

  11. Näytä lisää