Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maaret Kallion vieraana HSTV:ssä Jani Toivola: ”Vihapuhe on pelottavaa eikä sitä pidä vähätellä”

Maaret Kallion uudessa keskusteluohjelmassa HSTV:ssä keskustellaan siitä, miten julkista työtä tekevä voi suojella itseään muiden mielipiteiltä ja vihapuheelta.

Lujasti lempeä
 
Helsingin Sanomat
Lujasti lempeä -keskusteluohjelma: Miten vihapuhe vaikuttaa sen kohteeseen?
Lujasti lempeä -keskusteluohjelma: Miten vihapuhe vaikuttaa sen kohteeseen?
Kun mielipiteitä, kehuja, kommentteja tai haukkuja sataa kaatamalla, on vaarassa kadota itsekin itseltään. Erityisesti julkista työtä tekevä on jatkuvan palautesuman ja jopa vihapuheen kohde. Siksi kansanedustaja Jani Toivola tarkistaa suuntaansa tasaisin väliajoin ja ankkuroi itseään omiin arvoihinsa. Maaret Kallio ja Jani Toivola etsivät julkisen ja yksityisen minän rajoja sekä pohtivat oman näkökulman säilyttämisen merkitystä.

Suosittua Lujasti lempeä -blogia kirjoittavan Maaret Kallion vieraana HSTV:n uudessa keskusteluohjelmassa on kansanedustaja Jani Toivola. Kallio ja Toivola keskustelevat siitä, miten julkista työtä tekevä voi suojella itseään muiden mielipiteiltä, palauteryöpyltä ja vihapuheelta.

Miten varmistaa, etteivät sen enempää kehut kuin haukut ala vaikuttaa virheellisesti käsityksiin omasta itsestään? Miten yksityisen ja julkisen minän oppii erottamaan toisistaan?

”Jani Toivola kuvaa ohjelmassa hienosti sitä, miten monien mielipiteiden sumassa irtoaa itsestään ja miten usein on hetken vaikea hahmottaa, mitä itse todella ajattelee ja mitä arvoja ajaa. Ja kuinka hänen on sitten aina uudelleen ankkuroitava itsensä takaisin miettimään sitä, minkä vuoksi hän työtään tekee ja mitä siinä haluaa määrittää tärkeimmäksi”, Maaret Kallio sanoo.

Kalliolle ja Toivolalle on tuttua se, miten julkista työtä tekevä saattaa joutua myös vihapuheen kohteeksi.

”Valtava vihapuheen vyöry kertoo mielestäni sekä pahoinvoinnista että tilattomuudesta. Vihapuheen määrä ja jyrkkyys ovat pelottavia ja niihin on suhtauduttava erittäin vakavasti. Kuten Janinkin kanssa puhumme: siitä ei saa vaieta eikä sitä saa vähätellä. Usein mietin myös, että jos negatiivisten tunteiden ja pahan olon ilmaiseminen olisi meillä avoimempaa, niin kytisikö vihapuhe noin voimakkaasti netissä”, Kallio pohtii.

Maaret Kallion ohjelma alkoi helmikuussa jaksolla, jossa vieraana oli Kallion veli Jarno Limnéll. Limnéll toimi sotilastarkkailijatehtävissä Lähi-idässä, missä hänen ystävänsä ja virkaveljensä saivat väkivaltaisesti surmansa. Ohjelmassa pohdittiin traumaattisen kokemuksen vaikutuksesta elämään.

”Sekä Jarno että minä saimme ohjelmasta todella runsaasti myönteistä palautetta. Aihe kosketti ihmisiä syvästi, ja he arvostivat sitä, ettemme peitelleet ohjelmassa liikutusta. Katsojat arvostivat myös sitä, että ohjelmassa oli kunnolla tilaa puheelle”, Kallio kertoo.

Maaret Kallio

Maaret Kallio pyrkii ensisijaisesti olemaan ihminen ja vasta sitten ihmisiksi. Lisäksi hän on psykoterapeutti, kouluttaja ja tietokirjailija, joka ei lakkaa ihmettelemästä ihmismieltä.

Kysy Maaretilta

Psykoterapeutti Maaret Kallio vastaa lukijakysymyksiin Lujasti lempeä -blogin video-osuudessa. Mitä sinä haluaisit kysyä rakkaudesta ja parisuhteesta?

Kysymyslomakkeeseen

Lujasti lempeä

Ulkopuolelta on helppo antaa neuvoja – älä anna muiden määritellä itseäsi

Julkaistu: 17.3. 9:31

Maaret Kallion vieraana HSTV:ssä Jani Toivola: ”Vihapuhe on pelottavaa eikä sitä pidä vähätellä”

Julkaistu: 16.3. 10:32

Omat virheet vainoavat jokaista – mitä tapahtuisi, jos uskaltaisimme puhua niistä ääneen?

Julkaistu: 2.3. 12:25

Lapsuuden ”Syömään!”-huutoa kuulee yhä harvemmin – pitäisikö huomion siirtyä kaloreista ja ruoka­hifistelystä kohtaamiseen?

Päivitetty: 24.2. 14:35

Se, mikä ei tapa, voi rikkoa rajusti

Julkaistu: 12.2. 6:07

Lujasti lempeä -blogin Maaret Kallio aloittaa uuden keskustelu­ohjelman HSTV:ssä

Julkaistu: 10.2. 14:40

Ehkä nalkuttava vaimo onkin ennen kaikkea yksinäinen puoliso?

Julkaistu: 1.2. 9:15

Yllätystieto: Kaikkea ei voi saada

Julkaistu: 21.1. 8:27

Varo pikatyydytyksen houkuttelevaa ansaa

Julkaistu: 31.12.2015

Mikään ei ole nyt arvokkaampaa kuin aika

Julkaistu: 21.12.2015

Mitä sinä sanot, kun kuulet seksuaalisesta väkivallasta?

Julkaistu: 10.12.2015

Herkkyys ei ole valuvika

Julkaistu: 30.11.2015

Vanhempi, älä katoa kännykkään

Julkaistu: 18.11.2015

Jokaiseen suomalaiseen sukutarinaan kuuluu alkoholi

Julkaistu: 9.11.2015