Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihminen ei ole kone – silti arvostamme kylmää suorittamista ja vaihdamme uusiin ne, jotka menevät rikki

Lujasti lempeä
 
Kukaan ei ole mieleltään terve
Kukaan ei ole mieleltään terve
Ihminen ei ole mieleltään joko terve tai hullu, vaan erilaiset mielenterveyden ongelmat ja häiriöt ovat osa jokaisen elämää, sanoo psykoterapeutti Maaret Kallio. Kallio keskustelee nuorisopsykiatri ja psykoterapeutti Laura Suomalaisen kanssa suomalaisten valeterveydestä ja siitä, miksi mielen ongelmista podetaan syyllisyyttä eikä uskalleta puhua.

Herätyskello soi 6.15. Koneen perusvipu kääntyy off-asennosta on-tilaan.

Koneen aamuhuolto tapahtuu nopeasti, ennalta määrättyä varikkoaikataulua noudattaen. Ensimmäiseksi on nostettava virtatilaa kaatamalla sisuksiin puoli kannullista vahvaa kahvia. Näin saavutetaan maksimivoima mahdollisimman nopeasti. Purukalusto pestään puhtaaksi samalla, kun hankkiudutaan eroon jäteylijäämästä. Kone puetaan univormuun, jotta suorittaminen on visuaalisesti inspiroivaa. Koneen brändäys viimeistellään laukuilla, autolla ja merkkivaatteilla, jotta itsensä markkinoiminen hoituu työn ohessa.

Kotivarikolta kone siirtyy ajoradalle ja kiihdyttää maksiminopeuteen. Työpaikalla parhaimmat koneet ovat paikalla jo ennen auringonnousua, ja ne suorittavat työtehtävät toisensa jälkeen turhia taukoja pitämättä. Ylemmän erityislaadun kone kykenee yhdistämään saumattomasti luovan työn, rutiinitehtävät, aivomyrskyt ja poliittiset ajantasaistamiset.

Turhat pysähdykset ja varikkokäynnit mitoitetaan minimiin, jottei tehokasta käyttöaikaa hukata. Raportointi on tärkeä osa koneen tulostavoitteen mittaamista ja asetettujen visioiden saavuttamista. Onnistuneista verkostoitumishetkistä päivitetään status vähintään kolmeen kyberverkostoon ja mietitään, että status tukee koneen brändiä.

Koneen iltaohjelmaan kuuluu työtehtävien jatkaminen tai vahvistavia huoltotoimenpiteitä. Konevoiman ylläpitämiseksi voi tarvittaessa lisätä akkuvirtaa kymmenen minuutin teholevolla, intensiivisellä voimatreenillä tai vitamiinilisäyksillä.

Kun kone siirtyy varikolle, se jatkaa työskentelyä varikkohallia siistimällä tai pienkoneita huoltamalla. Luksusluokan koneet minimoivat off-asennon käytön ja työskentelevät tuoton maksimoimiseksi myös yöaikaan. Lomalla kone ei sammu, mutta siirtyy työtehojen tuottamisesta huoltotoimenpiteiden puolelle ja pitää pienkoneista sekä verkostoista huolta. Tätä kutsutaan laatuajaksi.

Tarvittaessa koneen tehoja voi kiihdyttää suuremmiksi ja jättää ylimääräiset varikkokäynnit, jätetoimitukset ja tankkaukset välistä. Heikompien koneiden sammuessa kesken työtehtävien ne poistetaan välittömästi verkostoista. Muiden koneiden toimintaa ei hidasteta eikä kyseenalaisteta.

Myös koneiden vioista ja vaikeuksista vaietaan, sillä reklamointi ei sisälly koneen toimintaohjeisiin. Mikäli kone viottuu, se korjataan hiljaisuudessa varikon suojissa ja palautetaan ajoradalle vasta täydellisessä ajokunnossa. Ei keskeneräisiä koneita radalle brändivaaran vuoksi, kiitos!

Voittajakoneet on helppo tunnistaa pysähtymättömyydestä, tunteettomuudesta, loputtomasta kiireestä, kaiken kestämisestä ja verkostojen ohuudesta.

Asiassa on vain yksi iso mutta. Ihminen ei ole kone.

Maaret Kallio

Maaret Kallio pyrkii ensisijaisesti olemaan ihminen ja vasta sitten ihmisiksi. Lisäksi hän on psykoterapeutti, kouluttaja ja tietokirjailija, joka ei lakkaa ihmettelemästä ihmismieltä.

Kysy Maaretilta

Psykoterapeutti Maaret Kallio vastaa lukijakysymyksiin Lujasti lempeä -blogin video-osuudessa. Mitä sinä haluaisit kysyä rakkaudesta ja parisuhteesta?

Kysymyslomakkeeseen

Lujasti lempeä

Hyvinvoiva antaa vähästäkin, pahoinvoiva ei paljostakaan

Julkaistu: 11.5. 10:26

Ihminen ei ole kone – silti arvostamme kylmää suorittamista ja vaihdamme uusiin ne, jotka menevät rikki

Julkaistu: 27.4. 12:15

Lapsettomuus tekee kipeää – silti ajattelemme, että aihetta voi kommentoida miten haluaa

Julkaistu: 6.4. 10:05

Vaalimme uhrautuvaa vanhemmuutta – vaikka se opettaa lapselle, ettei itsellä ole väliä

Julkaistu: 23.3. 6:00

Ulkopuolelta on helppo antaa neuvoja – älä anna muiden määritellä itseäsi

Julkaistu: 17.3. 9:31

Maaret Kallion vieraana HSTV:ssä Jani Toivola: ”Vihapuhe on pelottavaa eikä sitä pidä vähätellä”

Julkaistu: 16.3. 10:32

Omat virheet vainoavat jokaista – mitä tapahtuisi, jos uskaltaisimme puhua niistä ääneen?

Julkaistu: 2.3. 12:25

Lapsuuden ”Syömään!”-huutoa kuulee yhä harvemmin – pitäisikö huomion siirtyä kaloreista ja ruoka­hifistelystä kohtaamiseen?

Päivitetty: 24.2. 14:35

Se, mikä ei tapa, voi rikkoa rajusti

Julkaistu: 12.2. 6:07

Lujasti lempeä -blogin Maaret Kallio aloittaa uuden keskustelu­ohjelman HSTV:ssä

Julkaistu: 10.2. 14:40

Ehkä nalkuttava vaimo onkin ennen kaikkea yksinäinen puoliso?

Julkaistu: 1.2. 9:15

Yllätystieto: Kaikkea ei voi saada

Julkaistu: 21.1. 8:27

Varo pikatyydytyksen houkuttelevaa ansaa

Julkaistu: 31.12.2015

Mikään ei ole nyt arvokkaampaa kuin aika

Julkaistu: 21.12.2015

Mitä sinä sanot, kun kuulet seksuaalisesta väkivallasta?

Julkaistu: 10.12.2015

Herkkyys ei ole valuvika

Julkaistu: 30.11.2015

Vanhempi, älä katoa kännykkään

Julkaistu: 18.11.2015

Jokaiseen suomalaiseen sukutarinaan kuuluu alkoholi

Julkaistu: 9.11.2015