Valikko
Päätalolta Päätalolle    |   Blogi

Mihin Päätalo raidoistaan pääsisi?

Ehdin hetken epäillä, että vaari olisi tavoistaan poiketen jättänyt asioita kertomatta ja luonut sitä kautta jännitystä. Tasaisen turvallinen Päätalo ei kuitenkaan ollut muuttanut tapojaan, vaan vika oli minussa. "Huh! Päätalon tyttö on tänään todella

Ehdin hetken epäillä, että vaari olisi tavoistaan poiketen jättänyt asioita kertomatta ja luonut sitä kautta jännitystä. Tasaisen turvallinen Päätalo ei kuitenkaan ollut muuttanut tapojaan, vaan vika oli minussa.

"Huh! Päätalon tyttö on tänään todella ylpeä itsestään, sillä sain kuin sainkin siirryttyä merkittävästi eteenpäin Iijoki-urakassani. Nuorikkoa näyttämässä on nyt taakse jäänyttä elämää, sillä aloitin sarjan seuraavan osan nimeltä Ratkaisujen aika tänään."

Olin saanut edelläolevan kappaleen kirjoitettua koneelleni, kun päätin tarkistaa internetin ihmeellisestä maailmasta, monesko sarjan minulla nyt alkoikaan. Yksi, kaksi, kolme... ja ei ole totta. Olen ottanut väärän kirjan!

Se on hauskaa, koska olin juuri ajatellut tähän blogiini kehua, miten kivasti vaari Ratkaisujen ajan alussa koukuttaa lukijansa. Kirja kun alkaa tilanteesta, jossa oli selvästi kulunut hieman aikaa Nuorikkoa näyttämässä -osan lopusta. Mielenkiintoisiin asioihin, kuten Kallen ja Lainan välillä olleeseen jättiriitaan, viitattiin vain ohimennen. Näitä varmasti avataan lisää, kunhan luen eteenpäin!

No, onneksi en ehtinyt vielä lukea kovin pitkälle. Ei niitä nimittäin avattaisi. Kirjahyllyssämme tähän asti moitteettomassa järjestyksessä olleeseen Iijoki-sarjaamme on sattunut erhe, ja Nouseva maa on ollut jossain täysin muualla kuin sille osoitetulla paikalla. No, ei se mitään. Saan kyllä oikean osan käsiini, onneksi, sillä sarjan oikean järjestyksen rikkominen tuntuisi lähes pyhäinhäväistykseltä!

Ennen kuin käännän katseeni eteenpäin, summaan Nuorikkoa näyttämässä -kokemusta hieman. Tämän kirjan kohdalla jo nimi antoi viitteitä tapahtumista, joten osasin arvata, että tässä osassa päästään jälleen ihanalle Taivalkoskelle. Enkä onneksi ollut väärässä! En ole ikinä ollut lukijana kovinkaan suuri luontokuvausten ystävä, mutta minulle lapsuudesta asti tutut Kallioniemen ja muun Taivalkosken maisemat on helppo nähdä silmiensä edessä.

Kaupunkilaisnuorikko Lainan ja Taivalkosken väen tapaaminen onkin ihan hauskaa luettavaa, mutta parasta ja kamalinta oli yksityiskohtainen kuvaus kolmivuorokautiseksi venyneestä matkasta välillä Tampere-Kallioniemi. Kesähelteessä, pitkiä matkoja kävellen, välillä täydessä junassa seisten ilman tietoa seuraavasta lepopaikasta ei ollut nuorelleparille mukavaa, ja minulla ainakin saattaisi usko matkan päättymiseen loppua.

Lisäksi tässä osassa päästiin vauhtiin vaarin rakennustyömaakuvausten osalta. Ne ovat minusta jopa yllättävän mielenkiintoisia! Savotta- ja sotatyöt olivat minulle niin vieraita ympäristöjä, että välillä kokonaisen kappaleen merkitys saattoi mennä ohi. En minä mikään rakennustyöläinenkään olen, mutta osaan lyödä vasaralla naulaan kuten vaari tässä kirjassa.

Vaarin tarinan lukeminen jatkuu nyt minulla entistä tarkemmin silmin. Toisaalta olen helpottunut siitä, ettei vaari ollut jättänytkään mitään kertomatta. Ei se silloin olisi ehtaa Päätaloa!

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Päätalolta Päätalolle

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

  2. 2

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  3. 3

   Trump heräsi ja alkoi heti kirjoittaa isoilla kirjaimilla – HS seuraa virkaanastujaisia hetki hetkeltä

  4. 4

   Mies kuristi 12-vuotiaan tytön liki hengiltä Espoossa keskellä päivää ja soitti samalla hätäkeskukseen – passitettiin mielisairaalaan

  5. 5

   Poliisi: Sarjahukutusjutussa tuomittu Pekka Seppänen saattaa liikkua punaisella Volvolla

  6. 6

   Ministeriö tekijänoikeuksiin liittyvistä uhkauskirjeistä: ”Ei ole tarkoitus, että laki mahdollistaa lypsämistä”

  7. 7

   Ministeri Bernerin pelottelutaktiikassa on eräs perin tuttu, mutta holtiton piirre

  8. 8

   Emmi Salminen, 99, synnytti 20-vuotiaana aviottoman lapsen: ”Kätilö haukkui minua koko yön”

  9. 9

   15-vuotiasta sipoolaispoikaa rääkättiin jo kaksi vuotta sitten – nyt joukkopahoinpitelystä epäillään 12–14-vuotiaita

  10. 10

   Asiantuntija: Meitu ei ole sen pahempi sovellus kuin muutkaan, kohussa kyse jopa ”rasismista”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  2. 2

   Juristit vaativat sarjoja ja elokuvia ladanneilta rahaa uhkauskirjeillä – ”Lakimieheltä on turha kysyä moraalista”

  3. 3

   Vuosikymmeniä autoveron poistamiseksi työskennellyt juristi tyrmää Bernerin toiminnan – ”Autokaupan kannalta tilanne on hirveä”

  4. 4

   Selkäkipu ei estä seksiä – katso kuvat kahdeksasta asennosta, joissa petipuuhat asiantuntijoiden mukaan onnistuvat

  5. 5

   15-vuotiaan julma joukkopahoinpitely kuohuttaa Sipoossa – kuntalaiset puuhaavat mielenosoitusta lauantaiksi

  6. 6

   Sinisilmäiset vanhemmat uskoivat sadun koulun järjestämästä laivaristeilystä – valvojia olikin hankittu Tinderistä

  7. 7

   Mies, jos haluat nöyrän kumppanin, ota koira

  8. 8

   Ministeri Bernerin pelottelutaktiikassa on eräs perin tuttu, mutta holtiton piirre

  9. 9

   Opettajat osallistuivat tietämättään Helsingin korruptioepäilyn selvittämiseen – ”Kukaan ei tiennyt miksi, mutta käsky oli painava”

  10. 10

   Emmi Salminen, 99, synnytti 20-vuotiaana aviottoman lapsen: ”Kätilö haukkui minua koko yön”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”

  2. 2

   Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

  3. 3

   Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

  4. 4

   Joukko Munkkiniemen yhteiskoulun lukion oppilaita karkasi bileristeilylle Ruotsiin – Rehtori: ”Viitteitä suuresta salajuonesta”

  5. 5

   Heli Kurjanen kehitti maailman myydyimmän kuukautiskupin – suorasukainen markkinointi on järkyttänyt Yhdysvalloissa

  6. 6

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  7. 7

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  8. 8

   Muutin 41-vuotiaana vanhempieni luokse ja toivon, että oma lapseni voi keski-ikäisenä kivuta syliini itkemään

  9. 9

   Kukaan ei tunne 25-vuotiasta Axel Thesleffiä, mutta hänen biisinsä oli viime vuoden suurin Suomi-hitti, jota on kuunneltu yli 130 miljoonaa kertaa – Miten se on mahdollista?

  10. 10

   Viranomaiset hakivat espoolaispojan kesken koulupäivän – vakavasti sairas äiti ei pääse tapaamaan satojen kilometrien päähän vietyä lastaan

  11. Näytä lisää