Perässähiihtäjä

Mitä tilastot paljastavat mepeistämme?

Tiistai 12.5. ja 3.postaus

Tarkoitus oli tehdä tänään muuta hommaa ja postata vasta huomisaamuna, mutta eihän sitä millään malta, kun suuhun työnnetään lämmin sokerimunkki. Nyt se sattui löytymään Suomen Tietotoimiston STT:n uutiskoneesta. STT on poiminut yhteenvedon, joka on tehty vuosina 2004-2009 työskennelleiden meppien aikaansaannoksista.

STT:n osoittamana löysin nettisivujen osoitteessa http://www.votewatch.eu/ valtavan aineiston mepeistä. Sinne kannattaa muidenkin mennä kurkkimaan ja tekemään vertailuja. Mepit ovat sivustolla aakkosjärjestyksessä, mutta muitakin ryhmittelyjä löytää helposti. Isänmaallisena ihmisenä minä katselin meppejämme kohdasta Finland.

Maanantaina alkanut keskustelu ”Suomen asialla” olemisesta innosti minut tekemään vertailuja siitä, miten lojaaleja mepit ovat olleet joko omalla poliittiselle parlamenttiryhmälleen tai omalle maalleen Euroopan parlamentin äänestyksissä. Jälkimmäinen on toki aika kiistanalainen käsite, mutta jotain suuntia näistä prosenteista voi silti havaita.

Tässä muutamia prosentteja:

Satu Hassi (vihr) Ryhmä 97,83, Maa 62,36,

Ville Itälä (kok) Ryhmä 94,50 Maa 83,13

Anneli Jäätteenmäki (kesk) Ryhmä 92,98 Maa 89,89

Eija-Riitta Korhola (kok) Ryhmä 94,18 Maa 83,42

Henrik Lax (Rkp) Ryhmä 97,08 Maa 91,92

Lasse Lehtinen (sd) Ryhmä 95,05 Maa 81,32

Riitta Myller (sd) Ryhmä 95,77 Maa 80,03

Reino Paasilinna (sd) Ryhmä 96,22 Maa 80,32

Sirpa Pietikäinen (kok) Ryhmä 82,48 Maa 84,19

Samuli Pohjamo (kesk) Ryhmä 95,22 Maa 91,27

Esko Seppänen (vas) Ryhmä 88,62 Maa 51,92

Eva-Riitta Siitonen (kok) Ryhmä 92,44 Maa 82,27

Hannu Takkula (kesk) Ryhmä 85,38 Maa 85,28

Kyösti Virrankoski (kesk) Ryhmä 94,47 Maa 91,09

STT:n uutisessa nostettiin otsikkoon meppien osallistumisaktiivisuus parlamentin istuntoihin. STT:n mukaan Eija-Riitta Korhola on ollut suomalaisista europarlamentaarikoista eniten poissa parlamentin täysistunnoista. Korhola osallistui noin 87 prosenttiin täysistunnoista, kun keskimäärin suomalaismepit osallistuivat 92 prosenttiin täysistunnoista. Hui!

Korhola kiirehti jo puolen tunnin päästä uutisen julkistamisesta lähettämään tiedotteen, jossa hän totesi, että syyt STT:n mainitsemiin täysistuntopoissaoloihin löytyvät hänen kohdallaan vastuutehtävistä. ”Esimerkiksi YK:n ilmastokokoukset ovat aina samaan aikaan täysistuntojen kanssa”, Korhola sanoi ja kertoi osallistuneensa jokaiseen YK:n ilmastokokoukseen ”parlamentin erittäin pienessä ja valikoidussa edustajaryhmässä”.

Tilastot ovat tunnetusti kuivia, mutta vaalien alla ne saattavat näköjään liikutella suuria tunteita.

Jotta tieto olisi mahdollisimman puolueetonta, suosittelen arvoisille lukijoille tutustumista kahteen nettisivuun (ensimmäinen on englanniksi, jälkimmäinen suomeksi, niille pitäisi päästä suoraan klikkaamalla näitä nimiä, pahoittelen, että tässä on ollut teknistä pulmaa):

http://www.votewatch.eu

http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch.do?language=fi

Ja sitten olisi hauska lukea kommenttejanne.

Päivän Hyvä Kysymys on: Mitä tilastot paljastavat mepeistämme?

Päivän lainaus: Pääministeri Vanhanen näytti kolumnissaan kyselevän äänestykseen (yrittäjäkuljettajien työaikojen sääntely) osallistuneiden suomalaismeppien perusteluja. Eräs yrittäjille lisärajoituksia äänestänyt suomalainen demarimeppi antoi tv-uutisissa ymmärtää, ettei hänelle ”anna ohjeita Suomen porvarihallitus”.

Haluan muistuttaa, että yrittäjäkuljettajien pitäminen työaikadirektiivin ulkopuolella oli myös Suomen demareiden linja heidän ollessaan Matti Vanhasen ykköshallituksessa.

Nyt demarit ovat siis kääntäneet takkinsa suomalaista yrittäjyyttä vastaan – samaan aikaan, kun talouskriisin maassa työttömyys pahenee.

Yrittäjien pakottaminen ja lisäsäännösten tekeminen ei ainakaan luo työpaikkoja Suomeen. Päinvastoin yrittäjäkuljettajaksi ryhtymisen kynnys nousee, mikäli europarlamentin viimeviikkoinen kanta tulee todeksi. Tämä on vielä epävaramaa.

Todennäköisempää on, että kesäkuussa valittu uusi europarlamentti saa asian syksyllä käsiteltäväkseen.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk) Suomenmaassa 12.5. 2009

13 vastausta artikkeliin "Mitä tilastot paljastavat mepeistämme?"

Jan Rossi 12.05.2009 18:05

Näin näyttää olevan, että Korhola olisi istuntopinnari. Tänään Korhola ehätti jo puolustautumaan sanomalla, että matkat olisivat syy poissaoloihin. Mikä tässäkin on totuus? Olen aiemmin jo kysellyt Korholan taustayhdistyksen perään ja yrittänyt saada selvyyttä Korholan vaalirahoitukseen. Vuonna 2004 Korhola ilmoitti vaalirahoituksensa könttäsummana, eikä yksilöinyt keneltä kaikilta hän sai vaalirahaa. Tähän vaalirahoitukseen kaipaisin selvyyttä ei pelkästään Korholan osalta, vaan kaikkien ehdokkaiden osalta.

Jos siis tukea ottaa, se pitäisi kyetä myös kertomaan koska kyseessä ovat äänestäjien oikeudet, ei rahoittajien.

Jan Rossi

Petri Lahesmaa 12.05.2009 20:43

Suomalaisedustajilla on jälleen erittäin korkea osallistumisprosentti täysistuntoihin, myös Korholalla.

Viime kaudella korkein prosentti taisi olla Mikko Peälällä (kesk.). Oliko Pesälä sitten vaikusvaltaisin ja ahkerin Suomen meppi, sitä pitäisi arvioida aivan muilla mittareilla.

Uskollisuus omalle maalleen täysistuntoäänestyksissä onkin merkillinen määrite. Uskollinen kai kulloisellekin maan hallitukselle! Mepit voisivat yhtä lailla vaatia kulloistakin hallitusta tilille siitä, että se ei ole yhdenpitävästi noudattanut avoimesti ja julkisesti toimivan ja demokraattisesti valitun parlamentin viisasta ja punnittua linjaa. Ei se viisaus yksin hallitusten välisessä neuvostossa ole. Siellähän lehmänkauppoja tehdään suljettujen ovien sisällä, Berlusconi vetää välistä ja suuret jäsenmaat sopivat keskenään. Jos nyt hieman liioitellaan.

Jussi Lähde 12.05.2009 20:44

HV Unski

Itse en kuulu niihin ihmisiin, jotka näkevät unensakin exel-taulukoissa. Jäin miettimään miten Winston Churchill olisi pärjännyt moisissa mittelöissä ja kuinka moni hirmuhallitsija olisi kerrassaan loistanut oman ryhmänsä priimuksena.

Kysymyksen takaa löytyy toinen kysymys, osataanko parlamenttien työ järjestää niin, että toimijat eivät tee vääriä valintoja sen mukaan, mikä näyttää tilstossa "oikeammalta"?

Mika Häkkinen 12.05.2009 21:59

Mielestäni istuntomäärä ei ole hyvä kriteeri mepin työtä ja vaikutusvaltaa arvioitaessa. Tosiasiassa työ tehdään istuntojen välillä. Korhola saa siis minun puolestani olla 87 prossallaan ihan rauhassa. Ei vaikuta minun äänestyskäyttäytymiseeni suuntaan tai toiseen. No, Korholan ollessa kyseessä niin ei kannata ääntäni odotella.

EU-parlamentin äänestyskäyttäytyminenkin on hiukan ongelmallinen, vaikka se toki paljon kertookin. Parlamentissa ei äänestetä samalla tavalla "hallituksen" esitystä vastaan, vaan monesti selkeästi puolueryhmät jakavat kysymykset sovitellaan niin pitkälle, että lopullinen äänestys käydään kompromissista.

Silmiini osui kuitenkin tällainen teksti Unton suosittelemilta sivuilta. Harmi kyllä linkki itse tutkimukseen ei toiminut. "In this paper Simon Hix and Abdul Noury look at patterns of MEP voting and party behaviour in the first half (July 2004 to December 2007) of the current European Parliament. Despite the addition of 10 new member states, voting in the European Parliament is still primarily along transnational party lines rather than national lines. Nevertheless, the MEPs from the new10 member states do sometimes vote differently from their colleagues from the old15 member states, as was the case on the Services Directive."

Eli sitoutuminen puolueryhmiin on merkittävintä ei kansallinen ryhmä.

Mika Rossi 12.05.2009 22:15

Liiallinen tilastoanalyysi ei tietenkään voi pelkästään olla meppien työn arvioinnin peruste. Etkä tietenkään Unto sitä väitäkään. Toki ne ovat ikäänkuin persiljatupsu voileipäkokonaisuuden päällä.

Tuo demarien takinkääntö yrittäjäkuljettajien työaika-asiassa on joka tapauksessa osoitus siitä, mitä Urpilaisen peräänkuuluttama "eurooppalaisissa puolueissa" toimiminen demareille tarkoittaa. Tilanteen mukaan mennään takinsaumat ratkeillen. Olen toki hivenen subjektiivinen arvioimaan Vanhasen sanomisia, mutta maaliin sanoma osui.

Mika Häkkinen 12.05.2009 22:36

Itse asiassa tilastoja kiinnostavampi on tuo Vehviläisen kannanotto.

Voisiko joku oikeistopuolueen edustaja selvittää minulle, eikö yrittäjille kuulu ihan samat perusoikeudet kuin palkollisellekin. Miten siis inhimillisten ajoaikojen noudattaminen voi olla yrittäjälle vahingollista. Itse pienessä yhden auton yrityksessä työskennelleenä voin todeta, että ilman normeja yrittäjä voidaan pakottaa ajamaan vaikka kellon ympäri. Jos et aja, niin sopimus raukeaa. Nyt joku kertokoon minulle, kuinka työaikasuojelulla rajoitetaan yrittäjyyttä. Pikemminkin päätöksellä suojataan yrittäjienkien oikeuksia järkeviin työaikoihin.

Mielenkiintoista on, että Suomen mepeistä demarit, vasemmisto ja vihreät äänestivät työaikasuojelun puolesta. Komission esityksen hylkäämiseksi äänestivät: Satu Hassi, Lasse Lehtinen, Riitta Myller, Reino Paasilinna ja Esko Seppänen.

Komission tieliikenneturvallisuutta uhanneen ehdotuksen olisivat hyväksyneet: Ville Itälä, Anneli Jäätteenmäki, Eija-Riitta Korhola, Sirpa Pietikäinen, Samuli Pohjamo, Eva-Riitta Siitonen, Hannu Takkula, Ranskan EP-edustaja Ari Vatanen ja Kyösti Virrankoski.

Jos tämä on yrittäjien asialla olemista, niin ainakin yrittäjäkuljettajan kannattaa äänestää vasemmistoa.

Muutenkin kuljetusalan rakenne on muuttunut siten, että kuljettajille ei jätetä muuta vaihtoehtoa kuin aloittaa \\\"yrittäjänä\\\" ja pistää pystyyn oma yhden miehen pulju. Työ ja palkka ovat täysin verrattavissa palkattuun kuskiin, mutta työntekijän oikeudet puuttuvat. Lopputuloksena on, että alan palkkataso ja lakisääteistenkin normien noudattaminen heikentyvät, koska yrittäjäkuljettajilla ei ole keinoja puolustaa oikeuksiaan. Yrittäjyys tilanteessa, jossa yrittäjällä on yksi iso asiakas, joka voi yksipuolisesti määrittää hänen työehtonsa ja palkkansa, ei ole todellista yrittäjyyttä. Missä se kilpailu ja oikeiston hellimän näkymättömän käden pehmeä ohjaus oikein on? Sama ilmiö on tuttu muillakin aloilla, mutta kuljetusala on varmasti yksi räikeimmistä.

Illan viimeinen kommentti koskee Vehviläisen kommenttia siitä, että demarit olisivat kyseistä direktiiviä ajaneet. Nyt olisi aika porvaripuolueissa vihdoinkin herätä tähän päivään ja ymmärtää olevansa itse hallitusvastuussa. Enää demarien haukkuminen ei vain toimi, vaan omista päätöksistä pitää kantaa vastuu.

Jos joku suomalainen demarimeppi antoi Vehviläistä järisyttävästi tv-uutisissa ymmärtää, ettei hänelle ”anna ohjeita Suomen porvarihallitus”, niin enpä voi olla enempää samaa mieltä kyseisen mepin kanssa.

Pilvi Torsti 12.05.2009 23:01

Unskille kiitos munkin laittamisesta jakoon kaikkine linkkeineen. Juuri viime perjantaina vaalitilaisuudessa eräs kansalainen purki tuohtumustaan Brysselin vierailusta ja siitä, kuinka kukaan meppi ei ollut salissa jne. Tilastoihin en silloin osannut vedota, jos kohta "yleiseen käsitykseeni" varsin hyvästä osallistumisprosentista. Kiitos myös puolue-maa-vertailuluvuista. Minä luin lähinnä niin, että Sirpa Pietikäinen, Esko Seppänen ja Hannu Takkula ovat eniten erimielisiä oman ryhmänsä kannoista. Miltähän näyttäisi vertailu, jos katsottaisiin sosialidemokraattien tai vihreiden ryhmää verrattuna Sirpa Pietikäisen vastauksiin? Vaalitilaisuuksissa Suomessa välillä on suorastaan tuntunut siltä, että kuuntelee sosialidemokraattista vaaliohjelmaa, kun Sirpa puhuu.

Eiliseen keskusteluun siitä, pitääkö mepin olla Suomen asialla kommentoin jo edellisenä päivänä, että mepit ovat kansalaisten edustajia, ei Suomen hallituksen. MIelenkiintoista näiden tilastojen valossa on se, että hyvin pitkälle mepit näyttävät olevan linjassa kansallisen poltiikan kanssa. Positiivinen johtopäätös on se, että suomalainen näkökulma pääsee hyvin esiin eurooppalaisten puolueiden EU-lainsäädäntötyöhön.

Eetu Komsi 12.05.2009 23:16

Tämä STT:n uutisointi on tietenkin vain yksi tilasto muiden joukossa. Paljon perusteellisemman kartoituksen Suomen mepeistä kokosi Esko Seppäsen avustaja Mikkola esimiehensä toimeksiannosta tässä jonkin aikaa sitten.

Siitä jopa uutisointiinkin.

http://www.kansanuutiset.fi/scripts/edoris/edoris.dll?tem=lsearchart&search_iddoc=1851983

http://www.annamikkola.fi/2009/04/22/suomalaismeppien-ahkeruustilastot/

Anna Elomäki 13.05.2009 0:55

Mielestäni YLEn uutisointi meppien istuntoläsnäoloista oli lähinnä huvittavaa. Jos olisi vähän enemmän tutkittu taustoja, olisi huomattu, että kun verrataan EP:n poliittisten ryhmien edustajien keskimääräiseen läsnäoloon, kaikki suomalaismepit ovat olleet melko kiitettävästi paikalla.

Sitäpaitsi kuten joku jo tuossa ylempänä mainitsikin, ei niitä päätöksiä täysistunnoissa tehdä, vaan valiokunnissa. Samasta tilastoainaistosta voisi siis tehdä vaikka sellaisen johtopäätöksen, että meppi, jolla on paljon vastuullisia tehdäviä ei vain ehdi paikalle, kun taas ne, jotka ovat täyteainesta nimenomaan haluavat istua täysistunnossa näyttääkseen aktiivisilta.

Mielestäni parempi olisi kuitenkin seurata edustajan läsnäoloa (ja asemaa) valiokunnissa, jos jonkinlaista "ahkeruustilastoa" halutaan alkaa tekemään. Jonkin verran muutaman valiokunnan työskentelyä seuranneena ei voi olla huomaamatta, että eräät mepit (enkä puhu pelkästään suomalaisista) jotka loistavat täysistuntoläsnäolotilastojen kärkipäässä saattavat olla melko harvinaisia vieraita ainakin vähemmän tärkeinä pitämiensä valiokuntien istunnnoissa.

Teemu Lehtinen 13.05.2009 10:18

Joku, joka muistaa pitkän matematiikan tilastotiedettä muinaisilta ajoilta (tai ihan viime vuosiltakin), voisi varmast tehdä pikaisen arvion siitä, miten merkittävistä eroista tuossa on kyse.

Muuten olen sitä mieltä, että vale, isompi vale ja... Joitain vuosia sitten, kun parlamentti vielä oli Euroopan neuvoston parlamenttisalissa Strasbourgissa, läsnäololistatkin olivat julkisia. Niitä kävimme mielenkiinnosta katsomassa. Mepit lähinnä kirjoittivat nimensä aamunavaukseen tullessaan sinne, ja sitten palasivat kokouksiin omiin toimistoihinsa, menivät ryhmäkokouksiin, tapaamaan vieraitaan tai minne nyt sitten halusivatkin. Useimmiten he palasivat äänestämään - tai sitten puhumaan - ja taas katosivat salista. Ihan sama jatkuu nykyäänkin, mutta listat ovat sisällä istuntosalissa, kun brittitelevisio teki juttuja mepeistä, jotka kävivät laittamassa nimensä listaan ja lähtivät sitten takaisin kotiin, kun päivärahat ja kulut korvataan läsnäolon perusteella.

Noiden lukujen perusteella ei siis ainakaan minun kokemukseni perusteella voi tehdä mitään päätelmää mepin tehokkuudesta äänestäjiensä ja Euroopan kansojen edustajana. Niiden pääasiallinen tarkoitus on varmistaa, että tiedetään, kuka on ollut paikalla, ei se, onko työ tehty hyvin. Aivan sama pätee myös valiokunnissa istumiseen. Lehdistön kannalta tilastot ovat tietysti kivoja, jos niitä jaksaa väännellä ja käännellä, voi saada mukavia otsikoita.

Arttu Viilo 13.05.2009 11:03

Kyllä tällaisten "halpojen" tapojen sijaan olisi syytä mitata ehdokkaiden ja puolueiden kykyjä varsinaisissa toimissa ja politiikkalinjauksissa. Harmittaa oikein, koska luulen tällaisen uutisoinnin passivoittavan entisestään ihmisiä.

Exel-taulukoiden sijaan pitäisikin puhua ihmisiä koskettavista asioista. Euroopan työttömyyden ennakoidaan kasvavan tulevana vuonna 27 miljoonaan ja Suomenkin yli 10 %:n (viime vuoden maaliskuussa Suomen työttömyysaste oli 6,8 %).

Missä ovat hallituspuolueiden linjaukset tässä kysymyksessä? Oppositiojohtaja Jutta Urpilainen haastoi tänään voimakkaasti hallituksen. Voisiko haaveilla vaalikeskustelunkin kääntyvän hiljalleen reaalipolitiikan isoihin asioihin, jotka tuntuvat kipeästi ihmisten arjessa?

Satakunnan Kansa 13.5.2009:

Urpilainen vaatii 200 miljoonaa työllisyyteen

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen patistaa pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) kakkoshallitusta pikaisiin työllisyystalkoisiin ja vaatii 200 miljoonan euron työllisyyslisäbudjettia. Hän antoi hallitukselle vastausaikaa vain viikon.

Urpilaisella oli valmiina jo seuraava askel, mikäli hallitus ei ota esitystä vakavasti ja lisää selvästi rahaa työllisyyden hoitoon: SDP esittää hallitukselle välikysymyksen.

Pääoppositiopuolueen puheenjohtajan avaus tuli Porin tiistai-illassa niin yllättäen ja pyytämättä, ettei hän ole vielä ehtinyt kuulostella muiden oppositiopuolueiden näkemystä asiaan.

Urpilainen perusteli esitystään hallituksen talouspolitiikan epäonnistumisella ja sitä seuranneella työttömyyden kasvulla, josta nuorten miesten päätyminen kilometritehtaalle on hänen mielestään räikein esimerkki. Hallituksen veroelvytys ei hänen mielestään toimi. Hän muistutti lisäksi, että kunnat joutuvat ottamaan lisää velkaa, kiristämään veroja ja leikkaamaan palveluja. Elvytysvara sulaa.

Puheenjohtaja Urpilainen oli huolissaan erityisesti siitä, että nuorisotyöttömyys on kasvanut yli 50 prosenttia ja 15–24-vuotiaiden nuorten miesten työttömyys yli 70 prosenttia.

Mika Rossi 13.05.2009 14:08

Urpilainen on joko lukenut lehtensä tai jättänyt lukematta, mutta hallitus valmistelee parhaillaan 200 miljoonan euron lisäbudjettia käsiteltäväksi elokuun budjettiriihen yhteydessä. Eli välikysymystä ei tarvitse ainakaan tehdä, sillä lisäbudjettia valmistellaan jo.

Eli eduskuntasalin vasemmistolaidallakin alkaa unihiekka tippua silmistä. Hyvä niin.

Sinänsä olisi todella hyvä, kuten Arttu Viilokin toteaa, että vaalikampanjan loppuviikot keskittyisivät asiakysymyksiin eurooppapolitiikassa ja Suomen roolin EU:n aktiivisena toimijana. Pintahöttö saisi jäädä vähemmälle.

Ville Ylikahri 13.05.2009 20:54

Vote Watcher on erittäin hieno sivu. Voisiko joku taho tehdä vastaavan myös Suomen eduskunnasta ennen seuraavia eduskuntavaaleja?

Koska täällä mainostettiin muitakin linkkejä, joiden kautta pääsee tutustumaan nykyisten meppien edesottamuksiin, niin uskallan itsekin laittaa linkin Euroopan Vihreiden Vote Tracker -nettisivulle, johon on koottu eri puolueiden äänestystuloksia europarlamentissa painopisteenä ympäristöasiat. Vihreiden Vote Trackerin kautta löytyvät keskeiset ympäristöasiat ehkä helpommin kuin valtavan laajalta Vote Watcher -sivulta.

http://greens-efa-service.org/votetracker/

Luetuimmat
 1. 1

  Mediat: Barcelonan yliajossa ainakin 13 kuollutta ja useita loukkaantuneita, yksi pidätetty – HS seuraa, suora lähetys La Ramblalta käynnissä

 2. 2

  Suomalainen Siru Laine seuraa Barcelonan tapahtumia työpaikkansa ikkunasta: ”Ihmisiä juoksi ja kiljui ulkona jonkinlaisessa yleispaniikissa”

 3. 3

  ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

 4. 4

  Liika terrorismin pelko voi jopa heikentää turvallisuutta – tutkija Leena Malkki neuvoo, miten toistuvien iskujen kanssa voi elää

 5. 5

  Twitter-käyttäjät vastaavat Barcelonan terrori-iskuun kissoilla – ”Kunnioitetaan tämän kauheuden uhreja”

 6. 6

  Game of Thrones -sarjan varjopuoli: hylätyt huskyt, joiden määrä on monin­kertaistunut – sarjan näyttelijä vetoaa faneihin eläinsuojelu­järjestön kanssa

 7. 7

  Tutkija tyrmää Pentti Linkolan ”todellisuuspakoiset” ajatukset: ”Niitä ovat viljelleet äärioikeistolaiset tai uskonnolliset fundamentalistit”

 8. 8

  Trumpin väkivalta­lausunnot ajoivat hänet nurkkaan – yritysjohtajat pakenevat presidentin ympäriltä, republikaanit moittivat ja hallintoa kuvataan ”halvaantuneeksi”

 9. 9

  Keksittiinkö Malminkartanossa ikiliikkuja? Jätemäen portaat maalattiin tällä kertaa mustiksi ja sitten matemaattisen kaavan mukaan

 10. 10

  Demarien gallup-luvut ovat pohjanoteeraus, sanoo apulaispormestari Nasima Razmyar – ”Jos kurssi ei muutu, puoluejohdon asema on arvioitava uudelleen”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

 2. 2

  Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

 3. 3

  Mediat: Barcelonan yliajossa ainakin 13 kuollutta ja useita loukkaantuneita, yksi pidätetty – HS seuraa, suora lähetys La Ramblalta käynnissä

 4. 4

  Poliisi: Hengitysoireita aiheuttanut aine Mannerheimintiellä saattoi olla peräisin ruokapalosta

 5. 5

  Keksittiinkö Malminkartanossa ikiliikkuja? Jätemäen portaat maalattiin tällä kertaa mustiksi ja sitten matemaattisen kaavan mukaan

 6. 6

  Globalisaation aika on ohi, kun Yhdysvaltain mahti murenee – ja silloin on tapana rytistä

 7. 7

  Professori tyrmää pääsykoe­uudistuksen: ”Käytännössä oikeus­tieteelliseen pääsisi vain laudaturin papereilla” – Lukiolaisten mielestä uudistuksen lähtökohta on oikea

 8. 8

  Ensin Mikko sai kuulla olevansa liian lihava, sitten liian laiha ja lopulta liian naismainen – Jatkuva pilkka sai sairastumaan syömishäiriöön ja samalla kariutui myös rakkauselämä

 9. 9

  Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

 10. 10

  Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

 2. 2

  Lauantaina salamoi yli 6 000 kertaa, Kiira-myrskyn tuhoja raivataan koko sunnuntai – ”Ihme, ettei mitään vakavampaa sattunut”

 3. 3

  Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

 4. 4

  HS testasi eineslihapullat: Raati löysi kaksi pyörykkää, jotka nousivat ylitse muiden

 5. 5

  Unitutkija: Suomalaisten ruokailurytmi vaikeuttaa nukahtamista – Päivän pääateria kannattaisi syödä vasta illalla

 6. 6

  Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

 7. 7

  Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään – ”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”

 8. 8

  Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

 9. 9

  Nyt on jollakulla ollut ylimääräistä aikaa: Malminkartanon täyttömäen portaiden yli 200 askelmaa maalattiin valkoisiksi keskiviikkoyönä

 10. 10

  On yksinkertaisesti väärin olla rikas

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Pian Helsingin ainoaksi synnytys­sairaalaksi jäävä Naistenklinikka on vakavissa sisäilma­ongelmissa – Husin mukaan remonteista selvitään
 3. Mediat: Barcelonan yliajossa ainakin 13 kuollutta ja useita loukkaantuneita, yksi pidätetty – HS seuraa, suora lähetys La Ramblalta käynnissä
 4. Suomalainen Siru Laine seuraa Barcelonan tapahtumia työpaikkansa ikkunasta: ”Ihmisiä juoksi ja kiljui ulkona jonkinlaisessa yleispaniikissa”
 5. Twitter-käyttäjät vastaavat Barcelonan terrori-iskuun kissoilla – ”Kunnioitetaan tämän kauheuden uhreja”
 6. Liika terrorismin pelko voi jopa heikentää turvallisuutta – tutkija Leena Malkki neuvoo, miten toistuvien iskujen kanssa voi elää
 7. Game of Thrones -sarjan varjopuoli: hylätyt huskyt, joiden määrä on monin­kertaistunut – sarjan näyttelijä vetoaa faneihin eläinsuojelu­järjestön kanssa
 8. Demarien gallup-luvut ovat pohjanoteeraus, sanoo apulaispormestari Nasima Razmyar – ”Jos kurssi ei muutu, puoluejohdon asema on arvioitava uudelleen”
 9. Tunti sitten
 10. Air Berlinin toimitusjohtaja: Kansallinen katastrofi vältettiin hallituksen rahoitustuen ansiosta – Ryanair syyttää saksalaisia salaliitosta
 11. Eurosarjojen tähdet tuikkivat taas viikonloppuna – jalkapallon huippusarjoissa tahkoaa kourallinen suomalaisia
 12. Serie A -kauden kovin tavoittein aloittava maajoukkuetoppari Sauli Väisänen sai Italiassa aplodit laulamisestaan – ”Ihan hauska setti”
 13. Näytä lisää