Perässähiihtäjä

Mikä oli Euroopan parlamentin tärkein päätös kaudella 2004-2009?

Keskiviikko 13.5. ja 4. postaus

Sain tänään moiteviestin. Ystävällisen moitteen mukaan minun pitäisi nostaa esille eurovaalien asioita eikä ruotia menneen parlamenttikauden ja sen meppien aikaansaannoksia. Totellaan, totellaan, mutta jos vielä tällä viikolla katsottaisiin mennyttä aikaa. Meillä on vielä viikkoja edessä keskustella vaalien teemoista ja ehdokkaista.

Usein – tai oikeastaan jatkuvasti – kuulee valitusta, ettei media kerro, mitä siellä Euroopan parlamentissa saadaan aikaiseksi. Siksi pyysin ja sain EP:n Suomen tiedotustoimistolta paksun luntan, johon on poimittu tärkeimmät lainsäädäntöhankkeet parlamentin kaudelta 2004-2009. Otan siitä muutaman kohdan.

Luettelo näyttää tältä. Tarkempaa tietoa saa Euroopan parlamentin tiedotustoimiston nettisivulta. http://www.europarl.fi/

( Sieltä ja eilisessä postauksessa mainituilta muilta sivuilta voi muuten käydä katsomassa meppien äänestyskäyttäytymistä ja tekemisiä muutenkin. Läsnäolotilastot ovat tarjolla olevassa tilastoaineistossa vain jäävuoren korkein huippu. Kannattaa katsoa! Niihin pääsee kätevästi oheisista linkeistä tämän sivun oikeasta laidasta.  Tuore esimerkki on mielenkiintoinen yhteenveto, jonka toimittaja Pete Pakarinen on tehnyt  meppien mietinnöistä. Pakarisen jutun voi lukea Verkkouutisten sivulta. )

Kuluttajanoikeudet:

- halvemmat verkkovierailumaksut EU:ssa

- lentolippujen todelliset hinnat kerrottava mainoksissa ja varausjärjestelmissä

Ympäristö:

- Reach: velvollisuus rekisteröidä kaikki kemikaalit ja korvata vaarallisimmat

- vuoteen 2020 mennessä tulee kierrättää puolet kotitalouksien paperista, metallista ja lasista 70 prosenttia rakennusjätteistä

Ilmastonmuutos:

- vuoteen 2020 mennessä uusiutuvien energialähteiden osuus on oltava 20 % energiatuotannosta ja 10 % polttoaineen kulutuksesta

Terveys:

- lääkäreille ja hoitajille enemmän mahdollisuuksia koko EU:ssa työskentelyyn uuden pätevyyden tunnistamisjärjestelmän avulla

- sitovat tavoitteet päästöjen enimmäismäärälle ilmassa

Palvelumarkkinat:

- tämän vuoden loppuun mennessä jäsenmaiden on poistettava esteet palveluiden vapaalle liikkuvuudelle

Matkustajien oikeudet:

- uusia oikeuksia junamatkustajille mm. korvauksista

Liikenne:

- yhtenäinen eurooppalainen ajokortti vuonna 2013

Työllisyys- ja sosiaaliasiat:

- vuokratyöntekijät saavat saman palkan ja ehdot kuin vastaavat vakituiset työntekijät

Terrorismin vastustaminen:

- rahalaitosten täytyy tarkistaa asiakkaiden henkilöllisyys, jos nämä avaavat tilin tai siirtävät yli 15 000 euron summia

Rahoituspalvelut:

- pankit suojaavat talletukset 100 000 euroon asti vuodesta 2010

Kansalaisvapaudet:

- parlamentti varoitti, ettei terrorismin vastainen taistelu saa johtaa kansalaisvapauksien polkemiseen

Maahanmuutto ja vapaa liikkuvuus:

- vapaan liikkuvuuden Schengen-alue laajeni uusiin jäsenvaltioihin - vain Britannia, Irlanti, Kypros, Romania ja Bulgaria ovat jäsenmaista Schengenin ulkopuolella

Ulkosuhteet:

- huoli ihmisoikeustilanteesta Kiinassa ja Venäjällä sekä vaatimus Yhdysvalloille Guantanamon pidätyskeskuksen sulkemisesta

Toimielimet ja laajentuminen:

- tuki Lissabonin sopimukselle

- tuki Bulgarialle ja Romanialle EU:n jäseniksi

- tuki euron käyttöönotolle Sloveniassa, Kyproksella, Maltalla ja Slovakiassa

Budjetti:

- 7 miljardia euroa EU:n oppimisen ohjelmille kuten Erasmukselle

Eikö olekin tylsää juttua? Huh, huh. Mutta tosiasiassa politiikka on tällaista arkista taapertamista. Niin on muuten journalismikin, vaikka sekin näyttää ulkopuolelta katsottuna kumman hohdokkaalta.

Uhrataan vielä hetki aikaa näille asioille. Miettikää listaa tai/ja niitä muita tärkeitä asioita, joita tiedätte Euroopan parlamentin käsitelleen päättyneellä kaudella.

Päivän Hyvä Kysymys on: Mikä oli Euroopan parlamentin tärkein päätös kaudella 2004-2009?

Päivän lainaus:

Verkossa on nyt valtava määrä reviirinmerkintäpalstoja, joissa kuka tahansa voi käydä laskemassa omat kikkanansa ja keltaiset linkkinsä ja heti tarkistaa, että sinne se minun neronleimaukseni ilmestyi. Siitä saivat kaikki typerykset ja tolvanat!

Ne ovat tulleet jäädäkseen. Niissä toteutuu proletariaatin diktatuuri koko komeudessaan. Suosio on suuri ja mediayhtiötkin tarvitsevat niiden kävijälukuja epätoivoisessa taistelussaan verkkomainostajien sieluista.

Mutta luulisi sekaan sopivan sinne tänne myös toisenlaisia keskustelupalstoja. Niissä esiinnytään omalla nimellä ja moderaattorin tehtävänä on edistää hyvää mielipiteenvaihtoa. Eikä vain poliisina vaania kaikkein rikollisinta ainesta, josta julkaisija voi joutua vastuuseen.

Tässä olisi haastetta alkajaisiksi vaikka Hesarille. Ei kai tämä sentään Ylen julkisen palvelun niskoille kuulu?

Päätoimittaja Antti Marttinen Taloustaito-lehden pääkirjoituksessa 13.5. 2009.

11 vastausta artikkeliin "Mikä oli Euroopan parlamentin tärkein päätös kaudella 2004-2009?"

Teemu Lehtinen 13.05.2009 17:20

Kuten listasta näkyy, EU on erinomaisen merkittävä kuluttaja- ja ympäristökysymyksissä. Itse kuitenkin sanoisin, että kaikkein vaikein, monimutkaisin ja kerrannaisvaikutuksiltaan kattavin on uusi kemikaalilainsäädäntö, REACH.

Jan Rossi 13.05.2009 18:14

Vaikka kannatankin EU:n jäsenyyttä mitä lämpimämmin, EU ei ole kuitenkaan mikään demokratian kehto. Suomen ja jäsenmaiden tehtävä olisi vaikuttaa vieläkin voimakkaammin, että EU:sta tulisi avoin ja aidosti demokraattinen yhteisö. Demokraattisuuden täytyisi näkyä komission ja presidentin valinnassa. EU:n olisi itse täytettävä kaikki ne vaatimukset mitä se vaatii jäsenmailtaakin.

Mielestäni parlamentin tärkeimpiä päätöksiä olivat kaikki päätöslauselmat, jossa tuomitaan Zimbabwen diktatuuri ja Robert Mugaben despotismi. Mugabe tuhosi maansa demokratian ja muutti maansa hulluuden partaalla olevaksi despotismiksi. Mugabe hylkäsi kansalaisensa ja aiheutti suunnatonta nälänhätää ja köyhyyttä kaikkialle maahan. EU:n tärkein päätös oli estää Mugaben hallinnon edustajia pääsemästä EU-alueelle. On valitettavaa, että yksikään meppimme ei ollut kiinnostunut Zimbabwen tilanteesta. On valitettavaa, että yksikään meppimme ei ole koskaan edes käynyt maassa ja ottanut selvää mistä maassa on kysymys. Tuho on totaalinen Zimbabwessa.

Jan Rossi

Jan Rossi 13.05.2009 18:17

Tärkeimmät päätöksen olivat kaikki päätöslauselmat, joissa tuomitaan Zimbabwen diktatuuri. On valitettavaa, että yksikään meppimme ei ole vieraillut Zimbabwessa tutustumassa maan oloihin. Milloin näemme suomalaisen mepin Zimbabwessa?

Jan Rossi

Heikki Rönkkö 13.05.2009 18:44

Tärkeintä oli olla edellenkään mainitsematta perustuslaissa uskontoa.

Mutta HBL:n tänään haastattelema Timo Soini aikoo lähteä ajamaan sinne kahtakin: kristinuskoa ja juutalaisuutta.

Parasta olisi pitää EU maanpäällisenä paratiisina, joka perustaa toimintansa ihmisjärkeen ja siihen pohjaavien tieteiden saavutuksiin. Siten sinne mahtuvat islamilaisetkin -ilman ulkoisia uskontunnustuksia, kuten myös Mitro Repo.

Uskonsotilaat pysykööt muilla mantereilla, ja Soini Espoossa.

Jussi Lähde 13.05.2009 18:58

Olihan mielenkiintoinen lista, tätä vasten on hyvä tarkastella sitä millaista lisäarvoa unioni on tuonut paljon puhutulla "terveellä järjellä" mitattuna?

Ovatko päätökset fiksuja?

Olisiko ne voitu tehdä itseksemme suomessa päättämällä?

Ovatko päätökset tyhmiä?

Olisivatko ne voineet syntyä itsekselle Suomessa päättämällä?

Tärkeimmät ratkaisut ovat aina edessä. Vierailtuani taannoin Yhdysvalloissa jäin pohtimaan sitä, miten nopeasti uusi hallinto siellä saa lakeja lainsäätäjilla päätettäväksi.

Olemme luutuva maanosa, päätöksenteon ja toimeenpanon nopeus ei ole itseisarvo, mutta sen hitaus voi osoittautua kohtalokkaaksi.

Tärkein päätös olisi siis merkittävä päätöksenteon yksinkertaistaminen ja nopeuttaminen.

Seppo Isotalo 13.05.2009 20:39

Moitteita ja varsinkin kehumista tulee, mutta ainoa joka ratkaisee on puheenvuorojen kiinnostavuus ja lukumäärä. Nyt mennään alaspäin kuin lehmän häntä. Syynä on Hämäläisen varovaisuus. Minusta ainoa keskusteluun houkutteleva kirjoitus on ollut Lähteen juttu, jossa kerrottiin, että ehdokkaat kilpailevat sillä kuka parhaiten estää EU:n direktiivien tulon Suomeen. Sillä pohjalla minulle oli helppo määritellä kuka on hyvä ehdokas. Vaikka EU:n mentäisikiin vastustamaan - niin ei tämä merkitse, että pitää saattaa lainsäädäntö kaaokseen. Olemem sitoutuneet noudattamaan EU:n direktiivejä ja muusta ei voi olla nyt kysymyskään.

Tässä keskustelussa ollaan asenteellisia. EU:in uskovat ovat enemmistönä. Jokaisesta puheenvuorosta paistaa kirjoittajan asenne. Minut lasketaan ilmeisesti EU:n vastustajiin, jota itse asiassa olenkin.

En jaksa innostua EU:n säätämistä laeista kun nyt ei ole EU:sta kokonaisuudessaan kysymys. Jos esim. Satu Hassi kertoisi kuinka yhdessä tärkeässä asiassa Komissiolla oli yksi linja ja sitten taistelu käynnistyi Parlamentissa.

Minulla on tieto siitä että Tuomioistuin pani viralta Ruotsin työväenliikkeen kulmakiven kollektiivsopimukset. Parlamentissa alettiin sotia vastaan, mutta Komissio ei innostunut

Mikko Airto 14.05.2009 0:35

Ilmastosopimus ja REACH ovat mielestäni tärkeimmät parlamentin päätökset viime kaudelta.

Tärkeimpiä lakeja tulevat olemaan ne, jotka vaikuttavat kaikkien unionikansalaisten mahdollisuuteen kokea onnea. Eurooppalainen perusturva ja turvaverkko pitää saada keskusteluun ja päätökseen. Sen ei tarvitse tarkoittaa perustuloa tai muutakaan kankeaa tai jähmeää, vaan päättäväistä halua vähentää köyhyyttä yhteisillä toimenpiteillä.

Jussi Lähde kysyi noista laeista että voisiko ne säätää kansallisella tasolla. Näen kyllä, että esim. Kööpenhaminan ilmastokokouksen tuloksissa on paljon suuremmat mahdollisuudet saada hyviä ja vahvoja tuloksia unionin painoarvolla kuin yksittäisten maiden yrittäessä yksinään.

Aika moni tuntuu lähtevän näissä keskusteluissa kuitenkin Suomen edusta: siitä, mitä Suomi voi unionista saada ja kuinka vähällä voimme selvitä.

Itse en näe unionia näin kapeana ja Unskin blogikommenteissa on paljon itselleni ihan uudenlaista maailmankuvaa. Eikös unionissa olla siksi, että voidaan olla keskustelemassa laajemmista kokonaisuuksista? Ja ainakin itse näen yhtenä motiivina sen, että voimme jakaa omaa osaamistamme muiden jäsenmaiden kanssa.

Mutta toisaalta, minä näen politiikan tavoitteen muutenkin niin, että eri näkökulmien ja puolueiden tulisi pyrkiä luomaan erilaisten näkökulmien dialogin kautta synteesia ja synergiaa.

Ja jos valtapolitiikasta tykkää, niin eikös ilman unionia tilanne olisi se, että Saksa ja Ranska ja Britannia olisivat eurooppalaisia suurvaltoja ja me vain seuraisimme kaukaa vierestä, mitä ne tekevät? Nyt me olemme osa unionia, suurvaltaa, joka voi käyttää auktoriteettiaan myös muualla maailmassa pyrkien ratkaisemaan konflikteja muillakin keinoilla kuin sotimalla.

Parlamentin tärkeimmät lait ovat vielä säätämättä ja yhtenä syynä on se, että parlamentarismia tulee vahvistaa unionissa.

Teemu Lehtinen 14.05.2009 10:04

Jussille sanoisin minäkin sen verran, että vaikka tietenkin on hyvä pohtia, mitkä noista asioista voisi päättää tai olisi voinut päättää kansallisvaltioiden tasolla, toinen puoli asiaa on se, että vapaan kaupan aikoina Suomen kokoisen valtion on aika turha yrittää itse tehdä mitenkään erityisen kauaskantoista lainsäädäntöä, jos se on kovin erilainen kuin muualla suunniteltu. Olen tässä asiassa samoilla linjoilla Mikon kanssa.

Ympäristö- ja kuluttaja- sekä kauppakysymyksissä erityisesti ei ole mitään järkeä yrittääkään kansallista lainsäädäntöä, kun ongelmat ovat mantereenlaajuisia elleivät peräti globaaleja.

Eräs Hiili- ja teräsyhteisöä ja sen jälkeen Euroopan yhteisöjä puuhannut virkamies muisteli kymmenisen vuotta sitten tavatessamme, kun sopimus Euroopan yhteisöjen luomiseksi oli allekirjoitettu kuuden alkuperäisjäsenen voimin 1957, kuinka Jean Monnet välittömästi oli sanonut pienessä piirissä, "no hyvä, seuraavaksi meidän on saatava yhteinen valuutta!". Euroopan yhdentymisessä on todellakin isommista asioista kuin kansallisvaltioiden tulitikkupolitiikasta kyse. Jos ei ymmärrä, että tarkoituksena on kokonaan toisen mittakaavan tavoitteet kuin kuka saa nyt sulan hattuunsa tästä lakialoitteesta, on jotain mennyt korkealta ohi. Minusta tuntuu, että Suomessa ei juuri kukaan muu aktiivipoliitikko kuin A. Stubb ole uskaltanut avoimesti EU:n puolesta liputtaa. Hyvä, että edes hän.

Elina Kiiski 17.05.2009 20:44

Mielestäni oli oikein mainiota, että Unto laitoit kyseisen listan blogiisi. Harmilliseksi asian tekee se, että näinkin tärkeistä asioista pääsee kärryille vasta nyt, kun parlamentin kausi on jo loppu. On totta, että parlamentin päätöksenteokoa voisi seurata esimerkiksi EP:n tiedotustoimiston sivuilta. Käytönnössä hyvin harva kuitenkaan moista tekee vapaa-aikanaan, en edes minä, vaikka EU ja Eurooppa ovat kansalaisjärjestöharrastuksen pohjalta lähellä sydäntä.

Tässä tuleekin mielestäni esiin kysymys median vastuusta ja siitä, miten EU:ssa tehtävää politiikkaa viestitään kansalaisille. Yleisimpänä käytäntönä tuntuu olevan suht negatiivinen uutisointi tyyliin "Nyt sieltä Brysselistä sitten tuli tällaista". Suomalaisia kirjeenvaihtajia on parlamentissa vain vähän, eikä esim. Hesari juurikaan nosta uutisagendalleen ja sitä kautta julkiseen keskusteluun EU-politiikassa kulloinkin käytäviä keskusteluja ennen kuin päätöksiä tehdään. EU:sta tulevan lainsäädännön määrä on valtava ja siksi EU-politiikasta käytävälle keskustelulle tarvittaisiin normaani julkinen tila, kuten kotimaisellekin politiikalle. Sen luominen tuntuu kuitenkin olevan yllättävän vaikeaa, eivätkä politiikan toimitukset tunnu asiasta innostuvan. Vai mitä mieltä olet politiikan toimittajana Unto?

Eurooppalainen julkisuus on konseptina erittäin vaikea, yhteistä eurooppalaista julkisuutta tuntuu olevan mahdoton luoda yli kieli- ja kultttuurirajojen. Sille kuitenkin olisi todellinen tarve EU:n demokratian kehityksen näkökulmasta. Puolueet, mepit ja mediat ovat tässä kaikki tärkeässä roolissa ja etenkin toivoisin medioilta aktiivista otetta EU-asioiden käsittelyssä, kuten neljännen valtiomahdin kuuluisi tehdä myös ylikansallisen demokratian hakiessa muotoaan ja suuntaansa.

Sinikka Tyynelä 23.05.2009 21:02

Euroopan parlamentin merkittävimpiä saavutuksia 2004–2009 :

Eurooppalaiset poliittiset puolueet saavat Euroopan parlamentin kautta julkista EU-rahoitusta, tähdentäen, että : EI RAHOITUSTA KANSALLISILLE PUOLUEILLE !

Linkki :http://www.europarl.europa.eu/elections2009/highlights/product.htmref=20090120TMN46722&secondRef=0&language=FI&section=10 :

Parlamentti kannattaa yleistä periaatetta, jonka mukaan EU - varoilla ei saa missään tilanteessa rahoittaa etenkään kansallisia puolueita tai ehdokkaita suorasti tai epäsuorasti.

Toivottavasti olen täysin erehtynyt ja ymmärtänyt kansalliset puolueet ihan väärin, niinkuin koko rasismin tai nykyisen EU:n kapitalistisen totalitarismin ?

Eihän se edes näy tai maistu missään muualla kuin siinä, että otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille ja pelätään demokratiaa, nationalismia, protektionismia kuin ruttoa ! - että kapitalismin pelisäännöt kestäisivät - otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille !

Kivaa olla kansallisen puolueen meppi - tie taivaaseen on ihan auki - vaalibudjetti 0 euroa !

Siitä huolimatta ja juuri siksi : eläköön ihmisoikeudet, demokratia ja oikeudenmukaisuus kaikkialla maailmassa !

Jyväskylässä 23.5.2009

Sinikka Tyynelä, Itsenäisyyspuolueen meppiehdokas nro. 218

MERJA RENVALL 24.05.2009 20:53

Hienoa että Perässähiihtäjä julkaisi listan!

Koska kyseessä kuitenkin on EU:n oma lista, niin siihen voisi lisätä kriittisen kommentin:

Lista ei kerro koko totuutta, sillä tällä hetkellä voimassa olevien EU-lakien määrä on 17.069 ja tekeillä on 1.355 (lähde: EurLex 8.5.09)

Parlamentaarikkojen tekemisiä voi myös itse seurata. Ota esiin sivu www.selkoteksti.vuodatus.net ja lue ohjeet.

Merja Renvall (IPU 216)

Luetuimmat
 1. 1

  Trump kysyi, mitä Ruotsissa tapahtui eilen illalla – nyt joukko maan parhaita valokuvaajia vastaa

 2. 2

  Pettyneet äänestäjät nostivat valtaan räyhääjän, joka haluaa keskustella holokaustista – Saksa ei ole normaali maa, ja siksi äärioikeiston esiinmarssi on erityisen huolestuttavaa

 3. 3

  Pikkuruinen kustantamo onnistui myymään suomalaisille viikossa noin 20 000 kirjaa – koska ei polttanutkaan niitä: ”Taloudellisesti tässä ei ole mitään järkeä”

 4. 4

  Länsimetroa riivaa nyt vakava sähkövika, jonka syytä ei tiedä kukaan – koeajoa varten on tehty ”purkkaviritys”, aloitus voi viivästyä viikkoja

 5. 5

  Miss Helsinki -kisoissa vedettiin alkuperäiskansojen asut päälle, järjestäjien mukaan kyse on ”fantasiapäähineistä” – saamelaisnuoret: ”Täysin absurdi väite”

 6. 6

  Yksi Suomen teollisuuden suurimpia julkisia salaisuuksia: Sakon asetehdas osui napakymppiin, kun sen kivääreistä tuli hitti Yhdysvalloissa

 7. 7

  Vanhanpiian vero poistui vuonna 1975, mutta sinkkuja sorretaan yhä yhteiskunnassa – ”Maksoin yhden hengen lisää matkasta, mutta jouduin silti jakamaan huoneen”

 8. 8

  Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Jukka Hienonen myi osakkeitaan kuukausi sitten – tänään yhtiö antoi tulosvaroituksen ja kurssi putosi

 9. 9

  Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

 10. 10

  Tutkimus: Keski-iässä paino nousee kuin itsestään – Vähäinenkin liikunnan lisäys auttaa ehkäisemään painonnousua

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

 2. 2

  Tajuttomana 15 vuotta maannut mies virkosi, kun tutkijat osuivat oikeaan hermoon – löydös voi parantaa koomapotilaiden hoitoa

 3. 3

  Yksi Suomen teollisuuden suurimpia julkisia salaisuuksia: Sakon asetehdas osui napakymppiin, kun sen kivääreistä tuli hitti Yhdysvalloissa

 4. 4

  Asutko Mersu-seudulla vai Toyota-kulmilla? HS selvitti koko Suomen postinumeroalueiden suosituimmat automerkit

 5. 5

  Trump kysyi, mitä Ruotsissa tapahtui eilen illalla – nyt joukko maan parhaita valokuvaajia vastaa

 6. 6

  Helsingin hinnat karkaavat ensiasunnon ostajien käsistä, huonokuntoinen pikkukaksio voi maksaa jo 250 000 euroa – katso laskurista, kuinka suureen asuntolainaan sinulla olisi varaa

 7. 7

  Verkko pursuaa lentoja ja majoituksia vertailevia hakukoneita, mutta moni niistä jekuttaa kuluttajaa – Näillä ammattilaisten vinkeillä löydät varmasti halvimmat liput ja majoitukset

 8. 8

  Millaista palkkaa nuorten unelma-ammateista todellisuudessa maksetaan? HS:n testi paljastaa niin muusikon kuin koodarinkin ansiot

 9. 9

  Pohjois-Korea uhkasi ampua alas Yhdysvaltojen pommikoneet – Valkoinen talo pitää puheita Trumpin julistamasta sodasta ”absurdeina”

 10. 10

  Vanhanpiian vero poistui vuonna 1975, mutta sinkkuja sorretaan yhä yhteiskunnassa – ”Maksoin yhden hengen lisää matkasta, mutta jouduin silti jakamaan huoneen”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

 2. 2

  Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

 3. 3

  Helsingin poliisin raiskaustilastoissa toistuu tuttu tarina – HS:n kokoama kartta näyttää, mihin kaupunginosiin raiskaukset keskittyvät

 4. 4

  Kuvia Suomesta: Outi Pyhäranta kuvasi Miss Suomi -kisan osallistujia arkioloissa

 5. 5

  Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

 6. 6

  Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

 7. 7

  ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

 8. 8

  Bussikaaos jatkuu myös iltapäivällä pääkaupunki­seudulla – Nobinan lakko vaikuttaa 200 000 ihmisen liikkumiseen

 9. 9

  Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

 10. 10

  Asutko Mersu-seudulla vai Toyota-kulmilla? HS selvitti koko Suomen postinumeroalueiden suosituimmat automerkit

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Ihmisiä pitää kouluttaa rohkeammin uudelleen ja työllisyyttä täytyy tukea – nobelistit Ahtisaari ja Holmström keskustelivat talouden vakaudesta ja demokratiasta
 3. Miss Helsinki -kisoissa vedettiin alkuperäiskansojen asut päälle, järjestäjien mukaan kyse on ”fantasiapäähineistä” – saamelaisnuoret: ”Täysin absurdi väite”
 4. Ruotsalaismediat: Armeijan ajoneuvoon törmännyt matkustajajuna suistui raiteilta Ruotsissa – ainakin kolme loukkaantunut
 5. Stockmannin hallituksen puheenjohtaja Jukka Hienonen myi osakkeitaan kuukausi sitten – tänään yhtiö antoi tulosvaroituksen ja kurssi putosi
 6. HIFK joutui tuskan keskelle, mutta seurajohto vakuuttaa: päävalmentaja Ari-Pekka Selinin potkuille ei ole mitään syytä – ”Minulla on hyvä asema”, sanoo Selin
 7. Trump: Pohjois-Korea kidutti vangitsemaansa amerikkalaista – kuolleen opiskelijan vanhemmat pitävät diktatuuria terroristivaltiona
 8. Pettyneet äänestäjät nostivat valtaan räyhääjän, joka haluaa keskustella holokaustista – Saksa ei ole normaali maa, ja siksi äärioikeiston esiinmarssi on erityisen huolestuttavaa
 9. Syyttäjä vaatii sarjakuristajana tunnetun miehen vangitsemista välittömästi – perusteena riski uusista väkivaltarikoksista
 10. Olympialaisten lipunmyynti sakkaa Etelä-Koreassa – suurin osa lipuista myyty toistaiseksi ulkomailla
 11. Donald Trump ei luovuta – presidentti vaatii nyt amerikkalaiseen jalkapalloon sääntöä, joka kieltäisi polvistumisen kansallislaulun ajaksi
 12. Näytä lisää