Perässähiihtäjä

Kuka voitti vaaliveikkauksen?

Maanantai 23. tammikuuta 2012 ja 27. postaus

Päätinkin tehdä niin, että kerron tämän päivän postauksessani vain vaaliveikkauksen tulokset.  Ja annetaan viime yönä alkaneen keskustelun jatkua vielä huomiseen tiistaihin asti. Siirrytään sitten miettimään asioita eteenpäin. Se ehkä tasaa meidän kaikkien kierroksiamme. Vaaliveikkauksen tulokset perustuvat blogimme lukijan Markus Miettisen Berliinistä lähettämään laskelmaan, jossa on mukana kaikkiaan 196 vastausta. Hygieniasyistä en julkista koko listaa, mutta kärkiporukoista täytyy kertoa. Voittaja on...

Jos joku huomaa tässä listassa virheitä joko omalla tai jonkun muun kohdalla, pyydän ystävällisesti ilmoittamaan huomiseen tiistaihin kello 12 mennessä tarkistuslaskentaa varten. Sen jälkeen jaamme kirjapalkinnot.

Alustava voitonjako on siis seuraava:

1. Jaakko Vääräniemi 49 virhepistettä

2. Reetta Eiranen 51 vp

3.  Jarno Friimäki 53 vp

3. Pekka Kilpeläinen 53 vp

3. Marika Palosaari 53 vp

3. Riitta Skoglund 53 vp

Voittajamme Jaakko Vääräniemi on kauppatieteiden opiskelija Jyväskylästä. Hän kertoo lukeneensa blogia säännöllisesti ja pitävänsä lukemastaan. Keskusteluihimme hän ei ole vielä osallistunut.

Jaakon rivi hipoo täydellisyyttä, ei voi muuta sanoa. Ja muutenkin kärkeen sijoittuneet veikkajat ovat todellisia veikkausmestareita. Erojakin syntyi - viimeiseksi sijoittanut sai 365 virhepistettä, mutta hänen nimensä  jääköön salaisuudeksi. Jokainen veikkaaja voi arvioida osumistarkkuuttaan virhepisteasteikolla 49 - 365!

Pyytäisin ystävällisesti kuuden kärkeä lähettämään minulle sähköpostilla osoitteensa palkintokirjan postitusta varten. unto.hamalainen@hs.fi (Palkintokirja oli - yllätys yllätys - omistuskirjoituksella kirjani Suomi Orwellin vuonna 1984, joka ilmestyi HS-Kirjojen kustantamana joulukuussa.)

Kiitos kaikille veikkaukseen osallistuneille, onnittelut menestyjille ja erityiskiitos Markukselle, joka on tehnyt tarkistustyön ja vielä pyytämättä ja yllätyksenä. Kiitos myös muille havaintojen tekijöille.

Ja jatketaan vielä tämä maanantai keskustelua sunnuntain teemasta Miten tässä näin kävi?

Seuraavan kerran postaan huomenna tiistaina iltapäivällä. Mietitään sitten myös sitä, kannattaako blogin jatkaa vielä seuraavat kaksi viikkoa.

Päivän siteeraus 1:

Kalevi Sorsa-säätiön toiminnanjohtaja ja tutkija Mikko Majander kirjoittaa Talouselämän nettisivujen Tebatissa.

"Timo Soini teki ensimmäisen valtiomiestekonsa estämällä Paavo Väyrysen pääsyn presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Hänen odotettua pienempi kannatuksensa oli riittävän suuri viemään ne puuttuvat prosentit kepulaisesta maakuntien laarista.

Oman osansa suorittivat ne perinteisen vasemmiston äänestäjät, jotka hylkäsivät omansa ja ryhmittyivät jo tässä vaiheessa Pekka Haaviston taakse. Suomenkirjat ovat sekaisin, kun sosiaalidemokraattien ehdokas häviää jopa Helsingissä sekä maalaisliittolaiselle että perussuomalaiselle.

Sauli Niinistön suosion suuruus on yhä yllättävä. Paitsi Yleisradion tv-vaalistudiolle, jossa ei koko eilisen illan aikana pohdittu kertaakaan, miksi hän vetää lähes kaksi kertaa paremmin kuin Kokoomus puolueena.

Vaalijärjestelmän paradoksaalista ivaa on se, että EU-kriittiset pudottivat toisensa pois pelistä. Toisesta kierroksesta ei tule näin kansanäänestystä eurosta tai Euroopasta, vaan polarisaatio tapahtuu muilla akseleilla.

Lopputuloksesta viittaan aikaisempiin kommentteihini. Niinistön etumatka on liian pitkä, eikä ratkaisu taida mennä yhtä tiukaksi kuin edellisissä presidentinvaaleissa. Pyörremyrskyjä sattuu Suomeen kovin harvoin."

Päivän siteeraus 2.

Timo Soini plokissaan:

Vaalitaistelu saa aina ihmiset suunniltaan.

Järkevätkin ihmiset menettävät järkensä, tunne ottaa ylivallan.

Nyt on juuri se aika, jolloin molemmat puolet pistävät liikkeelle huhun, että se Soini on tätä mieltä tai tulkitsevat asioita mielensä mukaan. Tämä pätee myös toimittajiin.

Julkisuudessa tulkitaan Soinin sanomisia milloin mitenkin. Ei kannata tulkita, koska tulkinta voi olla  väärä. En ole kummankaan tukijoukoissa.

Sanon suoraan, kun se Soini ääni kiinnostaa:

1. Äänestän toista finalistia, koska en ole tyhjän äänestäjä.

2. Kerron kumpaa äänestin klo 20.00 vaalipäivänä, jos joku sitä minulta kysyy.

3. Finalistit ovat samalla viivalla harkinnan suhteen. Toisen mielestä harkitsen Niinistön äänestämistä, toisen mielestä Haaviston äänestämistä. Kumpikin on yhtä oikeassa. Minua ei voi laskea kumpaankaan leiriin.

4. En ohjaa omia äänestäjiäni mihinkään suuntaan. Jokainen saa vapaasti valita, niin kuin Perussuomalaiset aina itse vapaasti harkitsevat.

5. Olen toisella kierroksella yksi äänestäjä – en sen vähempää tai enempää.

6. Perussuomalaiset kansanedustajat, vaikuttajat ja äänestäjät voivat minun puolestani vapaasti ottaa kantaa kenen puolesta haluavat.

7. Moni äänestäjäni jättää myös äänestämättä, ymmärrän sen yhtenä kannanottona muiden joukossa.

11 vastausta artikkeliin "Kuka voitti vaaliveikkauksen?"

P. Ekholm 23.01.2012 16:27

Miksi ihmeessä jättäisit kesken, kun eivät ehdokkaatkaan jätä kesken?

Jouko Halttunen 23.01.2012 19:43

Olin valmistautunut aanestamaan Vayrysta molemmilla kierroksilla, vaikka en edes olettanut etta han tulisi lopulta valituksi. Mutta siksi etta ainut ehdokas susirajan pohjoispuolelta mutta ensisijassa siksi etta Lipposen kanssa on selkeasti patevin ja osaavin ulkopoliitiikassa. Vayrynen putosi joten taidan jattaa toisen kierroksen valiin .

Nythan valittaan keha III:n sisapuolelle asuville presidenttia, siihen riittaa mediakasvoisuus. Riittaa etta ne jotka aanesti ensimmaisella kierroksella Niinistoa ja Haavistoa aanestamassa, kayvat nyt uudestaan aanestamassa eihan siina meita muita tarvita - eika kaivata. .. joo kylla olen pettynyt.

Ilari Kiema 23.01.2012 20:15

VEIKKAUSTAPPIOSELITYS/ HÄPEÄ

Oman laskurini mukaan sain tässä veikkauksessa 277 virhepistettä. Sellaisenaan tämä ilmentäisi kyseenalaista tai heikohkoa osumatarkkuutta. Toisaalta kyse on siitä, mihin pyrkii tai sattuu osumaan. En välttämättä edes pyrkinyt vastaamaan mekaanisesti annettuun kysymykseen vaan pikemminkin laajemmin aiemmin sanottuun.

Aikaisemmin on keskusteltu a) Niinistöstä yksinään, b) ”punavihreistä” eli Haavistosta ja Lipposesta yhdessä, c) ”eurokriittisistä” eli Soinista ja Väyrysestä yhdessä. Kysymys oli siitä, kannattaisiko näiden blokkien, joiden olemassaoloon en sinänsä erityisesti usko, liittoutua tai yhdistää voimansa. Näiden teoreettisten blokkien pohjalta tarkasteltuna veikkaukseni ei mennyt niinkään pahasti pieleen:

Niinistö veikkaus 36,1 toteutunut 37, virhep. 9

Haavisto ja Lipponen veikkaus yht. 23,7, toteutunut yht. 25,5 virhep. 18

Soini ja Väyrynen veikkaus yht. 26,6, toteutunut yht. 26,9 virhep. 3

Perässähiihtäjän kysymys siitä, kannattaisiko ao. suuntausten yhdistää voimansa, oli siis oikeaan osunut. Ns. ”eurokriittiset” saivat enemmän ääniä kuin ”punavihreät”. Jos Soinilta olisi siirtynyt pari prosenttiyksikköä lisää Väyryselle, Väyrynen olisi jatkossa ja tilanne aivan toinen. Biaudetin kannatuksen suhteen kiistatta erehdyin. Tämä lienee ensimmäinen kerta, jolloin RKP ei saanut omia perusäänestäjiään ehdokkaansa tueksi.

Riitta Skoglund 23.01.2012 23:16

Miksi ihmeessä blogi ei jatkuisi? Tämä on presidentinvaaliblogi, ja vaali on kesken. Sunnuntain hesarissa vai oliko tänä aamuna Unski kirjoitti, että peruuttamaton muutos poliittisessa kulttuurissa on tapahtunut; siinäpä tutkailtavaa.

Totaaliseksi yllätyksekseni huomaan olevani saamassa kirjapalkinnon; kiitos jo etukäteen! Toki vaali-iltana huomasin itsekin veikanneeni ainakin järjestyksen ja ainakin Niinistön prosentin oikein.

Tarmo Viitaluoma 24.01.2012 14:33

Kepun ja persujen kannattajien kannattaa äänestää Pekka Haavistoa. Perusteluni:

Pekka on varsin painokkaasti puhunut syrjäytyneiden aseman parantamisesta - joka ei tietenkään ole presidentin tehtävissä konkreettisesti, mutta arvojohtaja panee nimensä hallituksen esityksiin vasta sitten kun on selvillä lain merkitys vähäosaisten kannalta!

Vesa Kaitera 24.01.2012 16:35

Olisin Tarmo Viitaluoman kanssa täydellisesti eri mieltä : minusta ensimmäseillä kierroksella Väyrystä ja Soinia äänestäneiden kannattaisi vakavasti harkita Sauli Niinistön äänestämistä.

Pekka Haavisto on toki sympaattinen ja sovitteleva luonne, joka osaa esiintyä edukseen TV:n valitenteissä. Mutta onko hänellä rittävästi luonnetta, halua ja kykyä aidosti johtaa ? Minusta hänen poliittinen uransa antaa pikemminkin vaikutelman henkilöstä, jolle on tärkeää, että kaikki osallistujat tuntevat olevansa osa päätöksentekoprosessia ja että kellekään ei jää paha mieli. Pidän Haavistoa rakastettavana nössönä.

Mitkä ovat Pekka Haaviston poliitiset saavutukset ? Onko hän aidosti pannut kaikkensa peliin jonkin tärkeäksi katsomansa asian puolesta ? Minusta hän vaikuttaa pikemminkin peesaajalta kuin aidolta johtajalta. Haavistoa voisi verrata jääkiekko-ottelua urkuparvelta seuraavan kommentaattoriin. Hän on ottelun ylä- ja ulkopuolella. Hän ei ole pelaaja eikä valmentaja, vaan ulkopuolinen, jolle ottelun tulos ei ole mitenkään ratkaisevan tärkeä.

Pekka Haavisto on toiminut aikoinaan ympäristöministerinä ja on osaltaan vastuussa Natura-prjojektista, niin hyvässä kuin pahassa.

Pekka Haavisto ei ole suorittanut korkeakoulututkintoa. En toki epäile, etteikä Haavisto olisi hyvinkin sivistynyt mies, mutta presidentti on monessa asiassa esikuva, eikä ole koulutukseen satsaavalle maalle eduksi, jos tutkinnon suorittamista vähätellään. Niinistön huonosta koulutodistuksesta nostettiin aikoinaan suurikin haloo, mutta myöhemmin Niinistö ryhdistäytyii ja valmsitui varatuomariksi.

Haavisto on siviilipalvelusmies, kun taas Niinistö on reservin kapteeni. Olisi etu, jos armeijan ylipäällikkö olisi nähnyt armeijan toimintaa sisältäpäin.

Valtaosa maamme väestöstä kuuluu kirkkoon kuten Niinistökin, Haavisto ei kuulu.

Sauli Niinistö on henkilönä Haavistoa määrätietoisempi, lujempi ja särmikkäämpi. Niinistön johtajankyvyt on käytännösä testattu ja hyviksi havaittu, niin Kokoomuksessa kuin EDU:ssakin (Euroopan oikeistokeskustalaisten puolueiden yhteistyöjärjestö). Sauli Niinistö saa todellakin asiaa aikaiseksi, mutta poliittisia sankarivainajia on kyllä jäänyt tien oheen. Niinistö kun vaatii paljon sekä itseltään että muilta. Hän pyrkii perusteltuihin mutta nopeisiin päätöksiin, eikä oikein jaksa kuunnella kovin pitkiä jaaritteluja.

Toimiessaan EDU:n puheenjohtajana Sauli Niinistö tutustui moniin EU-maiden nykyisiin ijohtajiin Merkelistä alkaen. Euroopan Investointipankin varapääjohtajana Niinistö oppi tuntemaan sekä Italian että Kreikan nykyiset pääministerit. Sauli Niinistö on EU-alueella oikeinkin hyvin verkottunut, ja EPP:n kunniapuheenjohtajana hän olisi Venäjän nykyjohdon silmissä kiinistava henkilö. Yhtenäinen Venäjä-puoluehan on hakemassa EPP:n jäsenyyttä.

Pekka Haavisto tuntee YK:n väkeä sekä monia Aasian ja Afrikan vaikuttajia sissipäälliköitä myöten. Yhtäkään naapurimaamme johtajista hän ei kuitenkaan valokuvista tunnistanut.

Kenneth Wrede 24.01.2012 18:22

Vesa Kaitera on tukehtua kannattamansa ehdokkaan kehuun ja vastustajan vähättelemiseen. Pari pientä kommenttia;

Meillä on kaksitoista vuotta ollut Tasavallan Presidenttinä nainen, joka taatusti ei nuoruudessaan ole "nähnyt armeijan toimintaa sisältäpäin". Ainakin kenraalien mukaan on yhteistö kuitenkin toiminut moitteettomasti.

Kaitera myös kysyy; "Mitkä ovat Pekka Haaviston poliitiset saavutukset ?" Vastauksia voi lukea esim. Eduskunnan sivuilta.

Mitä kasvojen tunnistamiseen tulee, se lienee irrelevanttia. Kun ollaan menossa tapaamaan vaikka "Kiinan Keisaria" niin avustajat kyllä viimeistään kertovat kuka on kuka.

Vesa Kaitera 24.01.2012 22:14

Kenneth Wrede kirjoitti :"Kaitera myös kysyy; ”Mitkä ovat Pekka Haaviston poliittiset saavutukset ?” Vastauksia voi lukea esim. Eduskunnan sivuilta."

Mutta eikö olisi ollut suhteellisen yksinkertaista kopioida eduskunnan sivuilta tuo osio tälle saitille ?.Kysyn siis edelleen: mitkä ovat Pekka Haaviston poliittiset saavutukset ja missä asioissa hän on osoittanut selkeää johtajuutta ? Jos vastausta ei tule, niin siitä voi jokainen lukija tehdä omat johtopäätöksensä.

Kenneth Wrede :"Mitä kasvojen tunnistamiseen tulee, se lienee irrelevanttia. Kun ollaan menossa tapaamaan vaikka ”Kiinan Keisaria” niin avustajat kyllä viimeistään kertovat kuka on kuka."

Mutta asia on niin, että Pekka Haaviston tukijoukot ovat kehuskelleet ehdokkaansa YK-kokemuksella. Kuitenkaan Haavisto ei tunnistanut kuvasta YK:n pääsihteeriä. Haavisto on CV:ssään maininnut olevansa Venäjän erikoistuntija. Silti hän ei tunnistanut kuvasta Venäjän presidenttiä (eikä Ruotsin ja Viron pääministereitä). Ehdokkaan uskottavuuden tällaiset kämmit ovat hyvin harmillisia.

Kuulun itse noin kahden prosentin ryhmään, joka on ns. kasvosokea. Jatkuvasti tulee vastaan tilanteita, joissa kadulla vastaan tuleva henkilö tervehtii minua ja alkaa tuttavallisesti puhua ja minä ihmettelen itsekseni, kukahan tuo henkilö oikein mahtaa olla ja missä yhteydessä olen häneen tutustunut. Joskus saan puristettua muististani tuon tiedon, mutta useimmiten minun täytyy ohjailla keskustelua niin, että saan tuolta henkilöltä jonkin vinkin, joka rajaa henkilögallerian ja niin saatan osua lopulta oikeaan. Kun olin menossa naimisiin, niin en tunnistanut kirkon lähellä tulevaa vaimoani, mutta onneksi hän tunnisti minut. Niin että tällainen tausta minulla on, mutta pystyin kuitenkin noista Haavistolle esitetyistä valokuvista tunnistamaan niin Venäjän presidentin, Ruotsin pääministerin kuin YK:n pääsihteerinkin, ainoastaan Viron pääministeriä en pystynyt tunnistamaan. Vaikka Haavisto hyvinkin saattaa olla minun laillani kasvosokea, niin parempaan hänen olisi kuitenkin pitänyt pystyä. Voi olla, että hänellä oli huono päivä tai että hän ei kunnolla keskittynyt tehtävään. Se tulee maksamaan hänelle monta ääntä.

Mitä tulee siihen, että kehun estoitta kannattamaani ehdokasta, niin eiköhän minulla ole siihen oikeus. Samoin kuin siihen, että pyrin tietoisesti väheksymään kilpailevan ehdokkaan tekoja, motiiveja ja kykyjä. En valehtele, mutta tulkitsen tilanteita luovasti oman ehdokkaani hyväksi. Luonnollisesti Teillä Haaviston kannattajilla on oikeus tehdä aivan samoin. Sana on vapaa.

Jussi Lähde 25.01.2012 22:35

Onnittelut vaaliveikkauksen voittajalle ja kärkiporukalle. Huikea suoritus!

Kalle Keränen 27.01.2012 7:34

Onneksi olkoon Jaakko!

Voittaja oli taannoin meillä Sulkava-lehdessä kesätoimittajana. Hieno mies. Ja näemmä poliittiset arviot osuvat kohdilleen.

Kiitos Unskille loistavasta ja kiinnostavasta blogista.

Mika Kähkönen 02.02.2012 15:53

Gallupeiden virhepisteet:

Mtv 226, IL 266, IS 278, Yle 295.

Mitäs käyttivät EOS-lukuja.

HS ei käyttänyt; se sai virhepisteitä 68.

Luetuimmat
 1. 1

  Stockmannin hallituksen puheenjohtaja myi puolet osakkeistaan ennen kurssin laskua – selitti tarvitsevansa rahaa putkiremonttiin

 2. 2

  Miss Helsinki -kisoissa vedettiin alkuperäiskansojen asut päälle, järjestäjien mukaan kyse on ”fantasiapäähineistä” – saamelaisnuoret: ”Täysin absurdi väite”

 3. 3

  IL: Laboratoriohoitaja kertoo videolla kohtelevansa maahanmuuttajia kaltoin – laboratorion johtaja HS:lle: ”Olemme ryhtyneet toimenpiteisiin”

 4. 4

  Trump uhkasi Pohjois-Koreaa sotilaallisilla toimilla: ”Jos päädymme siihen vaihtoehtoon, siitä tulee tuhoisaa”

 5. 5

  Trump kysyi, mitä Ruotsissa tapahtui eilen illalla – nyt joukko maan parhaita valokuvaajia vastaa

 6. 6

  Yksi Suomen teollisuuden suurimpia julkisia salaisuuksia: Sakon asetehdas osui napakymppiin, kun sen kivääreistä tuli hitti Yhdysvalloissa

 7. 7

  ”Hoitoa tarvitseva seksiaddikti” saattoi tehdä Trumpista presidentin – Anthony Weiner on ehkä Amerikan vihatuin mies

 8. 8

  Pikkuruinen kustantamo onnistui myymään suomalaisille viikossa noin 20 000 kirjaa – koska ei polttanutkaan niitä: ”Taloudellisesti tässä ei ole mitään järkeä”

 9. 9

  Länsimetroa riivaa nyt vakava sähkövika, jonka syytä ei tiedä kukaan – koeajoa varten on tehty ”purkkaviritys”, aloitus voi viivästyä viikkoja

 10. 10

  ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Yksi Suomen teollisuuden suurimpia julkisia salaisuuksia: Sakon asetehdas osui napakymppiin, kun sen kivääreistä tuli hitti Yhdysvalloissa

 2. 2

  Trump kysyi, mitä Ruotsissa tapahtui eilen illalla – nyt joukko maan parhaita valokuvaajia vastaa

 3. 3

  Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

 4. 4

  Verkko pursuaa lentoja ja majoituksia vertailevia hakukoneita, mutta moni niistä jekuttaa kuluttajaa – Näillä ammattilaisten vinkeillä löydät varmasti halvimmat liput ja majoitukset

 5. 5

  Länsimetroa riivaa nyt vakava sähkövika, jonka syytä ei tiedä kukaan – koeajoa varten on tehty ”purkkaviritys”, aloitus voi viivästyä viikkoja

 6. 6

  Helsingin hinnat karkaavat ensiasunnon ostajien käsistä, huonokuntoinen pikkukaksio voi maksaa jo 250 000 euroa – katso laskurista, kuinka suureen asuntolainaan sinulla olisi varaa

 7. 7

  Tajuttomana 15 vuotta maannut mies virkosi, kun tutkijat osuivat oikeaan hermoon – löydös voi parantaa koomapotilaiden hoitoa

 8. 8

  Vanhanpiian vero poistui vuonna 1975, mutta sinkkuja sorretaan yhä yhteiskunnassa – ”Maksoin yhden hengen lisää matkasta, mutta jouduin silti jakamaan huoneen”

 9. 9

  Autoilijoiden törttöily käy yhä villimmäksi Töölössä – video näyttää, miten auto toisensa perään koukkaa kiveyksen yli pyöräilijöiden sekaan pyörätielle

 10. 10

  Miss Helsinki -kisoissa vedettiin alkuperäiskansojen asut päälle, järjestäjien mukaan kyse on ”fantasiapäähineistä” – saamelaisnuoret: ”Täysin absurdi väite”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

 2. 2

  Länsimetroon vedettiin kenenkään tilaamatta liki 2,5 kilometriä salaojaa – Destia yritti laskuttaa työstä 30-kertaisen hinnan

 3. 3

  Helsingin poliisin raiskaustilastoissa toistuu tuttu tarina – HS:n kokoama kartta näyttää, mihin kaupunginosiin raiskaukset keskittyvät

 4. 4

  Kuvia Suomesta: Outi Pyhäranta kuvasi Miss Suomi -kisan osallistujia arkioloissa

 5. 5

  Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

 6. 6

  ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

 7. 7

  Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

 8. 8

  Bussikaaos jatkuu myös iltapäivällä pääkaupunki­seudulla – Nobinan lakko vaikuttaa 200 000 ihmisen liikkumiseen

 9. 9

  Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

 10. 10

  Asutko Mersu-seudulla vai Toyota-kulmilla? HS selvitti koko Suomen postinumeroalueiden suosituimmat automerkit

 11. Näytä lisää