Perässähiihtäjä

Mitä mieltä uusista ministereistä?

Hyvää kesäkuun viimeistä viikkoa!

Viiden hallituspuolueen puolue-elimet ovat parasta aikaa koolla käsittelemässä minihallitusneuvottelujen tulosta ja valitsemassa uusia ministereitä. Kokoomuksesta kuuluu kummia: hallitusryhmässä tehdään suurremontti.

 

Tuleva pääministeri Alexander Stubb ehdottaa, että sosiaali-ja terveysministeri Paula Risikko siirretään liikenne- ja kuntaministeriksi, uudeksi sosiaali- ja terveysministeriksi Helsingin apulaiskaupunginjohtaja tulee Laura Räty, Stubbin seuraajaksi Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeriksi tulee kansanedustaja Lenita Toivakka sekä uudeksi maa- ja metsätalousministeriksi kokoomuksen nimitetään eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo.

Hallituksesta lähtevät liikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen Euroopan parlamenttiin ja Jari Koskinen maanviljelijäksi Hauholle. Koskinen ei ole kansanedustaja ja on jo ilmoittanut, ettei hän asetu ensi vuoden eduskuntavaaleissa ehdolle. Ilmeisesti Koskinen olisi kuitenkin halunnut jatkaa ministerinä ensi vuoden kevääseen asti.  Koskinen tuli hallitukseen 2011 Lontoosta, jossa hän oli Euroopan kehityspankin johtokunnan jäsenenä vuodesta 2009.  Sitä ennen hän oli pitkään kansanedustajana.

Jyrki Kataisen hallituksen kokoomusministereistä jatkaa entisissä tehtävissään vain elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

Näin suurta myllerrystä ei odotettu. Risikko siirto pois entisistä tehtävistään oli yllätys. Rädyn nimitys oli ehkä vielä suurempi yllätys. Räty ei ole kansanedustaja, ja hänen kautensa Helsingin apulaiskaupunginjohtajana on vasta alussa. Samoin Orpon siirtyminen maatalousministeriksi oli yllätys. Alalta hänellä ei ole kokemusta. Toivakan tulo Eurooppa-ministeriksi oli odotettu, mutta myös Toivakalla on kokemusvajetta - hänen Eurooppa-kokemuksensa on kovin köykäistä.

Ministerinimitykset tuottavat lisää uusia nimityksiä, sillä kokoomuksen eduskuntaryhmä joutuu valitsemaan puheenjohtajan Orpon ja varapuheenjohtajan Toivakan tilalle.

On myös mahdollista, että Räty jättää apulaiskaupunginjohtajan tehtävät, koska nykyisin pakastevirkoihin suhtaudutaan kielteisesti. Tosin virka olisi pakastettuna hänelle vain vuoden.

Näin näyttävillä ministerivaihdoksilla Stubb näyttää noudattavan vanhaa ohjetta: jos et voi vaihtaa kuvioita, vaihda edes kuvia.

Muiden hallituspuolueiden ei odoteta tekevän vaihdoksia, vaan nimittävän entiset ministerit jatkoon, mutta mistäs tietää, ettei lisää yllätyksiä ole tulossa.

Hallitusprosessi jatkuu tänään eduskunnassa, jossa eduskunta valitsee Stubbin pääministeriksi. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimittää hänen hallituksensa huomenna, ja keskiviikkona eduskunta keskustelee hallituksesta ja hallitusohjelmasta. Sitten alkaa arki.

Hyvät kommentaattorit. Nyt alkaa blogin viimeinen viikko ennen kesätaukoa. Päivän hyvä kysymys on: Mitä mieltä uusista ministereistä?

Seuraavan kerran postaan huomenna, ja silloin keskustelemme hallituksesta ylipäänsä.

20 vastausta artikkeliin "Mitä mieltä uusista ministereistä?"

Leo Aho 23.06.2014 11:36

Onneksi meillä on ministeriöissä kokeneita virkamiehiä. Toivottavasti uudet ministerit kuulevat myös heitä.

Mark Andersson 23.06.2014 11:43

Vaikuttaa siltä, että Laura Rätyä ollaan työntämässä seuraavaan eduskuntaan. Muutenkin nimitykset noudattavat tuttua linjaa: pätevyydellä ei ole mitään merkitystä, poliittisella tarkoituksenmukaisuudella sitäkin enemmän.

Toisaalta, ministerithän ovat vain teatterinäyttelijöitä suuressa näytelmässä, jossa kansakunnalle uskotellaan vallan sijaitsevan aivan toisaalla kuin se todellisuudessa on. Talouseliitillä on valta maassa, ja poliitikot ovat heidän käskyläisiään - mitä oikeammalla, sitä vaivattomampia.

Upi Liikanen 23.06.2014 11:57

...kieltenopiskelu kunniaan; Lenita Toivakan nousu Eurooppa-ministeriksi oli pitkälti sen ansiota että hän oli lukenut koulussa pitkän saksan! Hyvä valinta joka tapauksessa, saadaan ryhtiä Suomen Eurooppa-suhteisiin...ja 5 -tien remppa eteenpäin(seuraavalla hallituskaudella, tai sitä seuraavalla, tai).....nythän liikenneinfraa kohennetaan lähinnä espoolaisfrouvien shoppailutarpeisiin...t: mies mikkelistä.

Veikko Kuivanen 23.06.2014 12:00

Eivät ole kyllä nyt kykypuolueen parhaat kyvyt asianmukaisissa tehtävissä. Tuoksuu siltä, että tuossa nyt harjoitellaan ministerinä olemista seuraavaa hallitusta varten. Miksi Risikonkin ministeriö piti vaihtaa, kun hän sentään osasi alansa ja asiansa? Ihan vain siksi, että Rädylle voidaan pedata neljän vuoden pesti seuraavassa hallituksessa? Ja oletetaan että Keva-nimittäjä Räty automaattisesti pääsee kansanedustajaksi, kun hänet on nyt oikein ministeriksikin valittu?

seppo romppanen 23.06.2014 12:13

Kyllä ihan hyvät nimet kokomuksesta mutta työtä se vaatii ja tiedon hakemista asioista.

raimo oksa 23.06.2014 12:43

Kyse on tiimistä, ryhmä hyvä kokonaisuus eri puolilta Suomea, ja sisältää monenlaista elämänkokemusta. Mikä ei ole ministeritehtävässä huono asia.Orposta voisi sanoa, että hän yksi uuden hallituksen sisäpoliittinen neuvottelija, joita PM tarvitsee avukseen.Eduskuntaryhmän puheenjohtajana on kouliintunut jatkuvasti muiden ryhmien kanssa yhteistyöhön. Viiden puolueen hallituksen taito on tarpeen.

Miika Kurtakko 23.06.2014 12:46

Automaailmassa näistä muutoksista käytettäisiin nimitystä 'facelift' eli kasvojennosto. Ehkä kyseessä on enemmän kasvojen pesu ja/tai vaihtaminen, jolloin vanhoille asioille tarvitaan uudet kasvot.

Näin on ainakin sosiaaliministerin tehtävissä, joista vaihdetaan "ryvettynyt" Paula Risikko tuoreeseen Laura Rätyyn. Räty on silläkin tavalla tuore, että hän on ehtinyt olla Helsingin apulaiskaupunginjohtajana vasta pari vuotta, vaikkakin juuri sosiaalitoimen alalla. Hankala terveystieteiden tohtori vaihdettiin helpompaan lääkäriin. Ja kun kyseessä on ns. vaalihallitus, Rädyn pesti Stadin lääkäreiden päällikkönä jääneekin noihin pariin vuoteen - ministeriksi ei nousta ilman halukkuutta eduskuntaan.

Samasta syystä myös kokenut ja asiansa osaava Jari Koskinen sai väistyä kokoomuksen tulevan ex-ryhmänjohtajan Petteri Orpon tieltä. Tällä siirrolla Stubb halusi jonkun itselleen lojaalimman kansanedustajan vetämään kokoomuksen ryhmää, mihin tehtävään veikkaan Stubbin pj-kampanjaakin vetänyttä Outi Mäkelää. Hänestä tuli Lahden kokouksessa puolueen varapuheenjohtaja ja eduskuntaryhmässä hän on ollut jo kolmas varapuheenjohtaja, joten asia lienee selvä.

Lisäksi maatalousministerin tontti on perinteisesti ollut kokoomuslaisille vaikea, joten Orpo sai lahjaksi tuestaan Vapaavuorelle nyt "Mustan Pekan", joka pahimmassa tapauksessa pudottaa hänet eduskunnasta pihalle.

Lenita Toivakan nousu hallitukseen ei ole yllätys. Henna Virkkusen tilalle tarvittiin nainen Kehä III:n ulkopuolelta. Lisäksi Toivakan tausta on kokoomukselle erinomainen: naisyrittäjiä ei löydy monta eduskuntaryhmästä. Lisäksi hän on ministeri "uusiovaalipiiristä" eli yhdistetystä Mikkelin ja Kymen eli Kaakkois-Suomen vaalipiiristä. 18 edustajalla Kaakkois-Suomen vaalipiiri on Suomen kolmanneksi suurin yhdessä Pirkanmaan kanssa, ja Jyri Häkämiehen tilalle tarvittiin ministeri vaalivankkurien eteen.

Taktisesti kelpo valintoja Alexilta, jonka ideana tuntuu olevan oman asemansa vahvistaminen kokoomuksen sisällä. Suunnitelmassa on vain yksi suuri mutta: kuinka uudet ministerit pärjäävät omilla tonteillaan?

marja mölläri 23.06.2014 12:52

kyllä Toivakan suvun busineksille olisi ehkä parempi mitä useampi kulkisi Mikkelin Stellan tms. kautta - ei siis moottoritietä ohi....

Saksankielen taito lienee positiivista, mutta silloinhan jokainen saksanmaikka sopisi periaatteessa tuohon hommaan...

Toivottavasti Lenitalla on kaimansa tavoin viennin/ulkomaankaupan edistäjän taito - ei tuolla maailmalla ihan K-kauppiastaidot taida riittää ;-)

Janne Viskari 23.06.2014 12:56

Ihan hyviä ministereitä, epäilemättä. Ehtivät ehkäpä auttavasti perehtymään uuteen työkenttäänsä ennen vaaleja, tai seitten eivät. Hetkinen, vaaleja? Miten meillä on täysin uusi hallitus ilman eduskuntavaaleja? En ymmärrä. Peruskoulussa ja muistaakseni lukiossakin opetettiin perustuslaissa sanottavan, että jos hallitus vaihtuu, niin pidetään vaalit - paitsi Kekkosen aikana ei aina tarvinnut. Miten tässä nyt näin kävi?

Ensio Ruotsalainen 23.06.2014 13:27

Hyvät valinnat. Vitostien sijaan yhteydet Pohjanmaalle voi parantua. Tosin todelliset tienrakennustarpeet ovat Uudellamaalla, missä tiet ovat edelleen surkeimmat liikennemääriin nähden.

Yrittäjäkokemus on hieno plussa ulkomaankauppaministerille.

Jouni Pulli 23.06.2014 13:42

Laura Rädyn valinta STM:n ministeriksi osoittaa osaltaan, että nimitettävä hallitus haluaa tosissaan saada SOTE-uudistuksen "satamaan" vielä toimikautenaan. Hyvä niin!

Lenita Toivakan osaamista ulkomaankaupasta vastaavana ministerinä on vaikea arvioida, mutta hänen käytännönläheinen yrittäjätaustansa ja ymmärryksensä venäläisistä asiakkaista on maallemme eduksi.

Petteri Orpo on jo pitkään ollut puolueelle tärkeä voimavara ja siten hänen valintansa on järkevä varsinkin huomioiden, että hän asettui puheenjohtajavaalissa tukemaan Janne Vapaavuorta.

Paula Risikon siirtyminen liikenne- ja kuntaministeriksi herättää ajatuksen sote- ja kuntauudistusten priorisoinneista kokoomuksessa ja toisaalta saa pohtimaan, miten arvokkaaksi kokoomus kokee liikenteeseen liittyvien infrahankkeiden välttämättömän kasvattamisen Suomessa lähivuosina.

J P Roos 23.06.2014 14:20

Ainakin tässä on se hyvä puoli että Helsinki voi saada paremman apulaiskaupunginjohtajan tilanteessa missä sosiaali- ja terveysvirasto on hirveässä kriisissä. Räty on ollut tyypillinen kokoomuksen broilerijohtaja jolla ei ole ollut mitään edellytyksiä tehtävän hoitoon. Hän on vain haalinut hommia joita ei ole osannut hoitaa. Ministerinä hän tuskin on parempi mutta ministerin suorat vaikutukset organisaatioiden toimintaan ovat onneksi vähäisemmät. Jos tällä kertaa valittaisiin hyvä ja pätevä eikä vain puolueansioilla!

Veli-Pekka Silvan 23.06.2014 16:35

Rädyn valintaa on naureskeltu netissä ja syystä, todellinen kävelevä katastrofi. Keva-sotkut, Helsingin terveydenhoito on sekaisin jne....

Vaalien takia nämä valinnat tehtiin, on kiintiönaisia, yksi Savosta ja yksi Hesasta. on kiintiömies Varsinais-Suomesta.

Jokainen noista tulee olemaan vaaliveturi ensi vuoden vaaleissa.

Hallitus on selvästi nyt vaan vaali- ja toimitusministeriö.

SOTE:sta ja kuntauudistuksesta halutaan jonkinlainen helppo ratkaisu jolla päästään eroon ennen vaaleja.

Marita Salenius 23.06.2014 19:17

Väistämättä tulee eräällä tavalla mielleyhtymä Stubbin ja Gogolin Tsitsikovin välille. Molemmat ovat sujuvia ja sutkeja. Toinen osteli olemattomia ja toinen niitä myy.

Toki kokoomuslaiset parhaiten uudet ministerinsä tuntevat. Itselleni ovat lähinnä nimiä siinä suuressa tuntemattomassa massassa. Mitään kovin suuria ei heistä siis voi sanoa. Ehkä ovat sopivaa taustaa Stubbille, sellaista harmaata eminenssiyttä.

Näin viljelijänä tietysti maatalousministeri on aina erityisen katsannan kohteena. Kokoomuksella ei ole sitten kai enää ketään, joka näistä asioista mitään ymmärtäisi. Onkohan jokin suuntamerkki siitä, mitä vielä pahempaa on odotettavissa. Tai ehkei välttämättä, sillä Keskustan Sirkka-Liisa Anttila kyllä ylsi varsinaiseen voittoon, kun kilpaillaan siitä, kuka maataloudelle on eniten hankalia direktiivejä rustaillut.

Juhani Heinula 23.06.2014 20:49

Uusi puheenjohtaja/pääministeri teki sen, minkä useimmat uudet johtajat tekevät, eli valitsi omasta mielestään parhaimman saatavissa olevan tiimin. Poliittiset vastustajat moittivat tietysti ja kannattajat ovat ainakin osittain tyytyväisiä. Viisaimmat sanovat, että annetaan uusille ministereille mahdollisuus näyttää kyntensä ja arvioidaan sitten ensi keväällä onnistumisia. Oman taustani perusteella olen tyytyväinen, että ulkomaankauppaministeriksi valittiin henkilö, jonka tausta (yrittäjä, KTM + kielitaito) on erinomainen tähän erittäin vaativaan mutta valitettavan aliarvostettuun tehtävään. Laura Räty tuntuu myös hyvältä valinnalta taustansa vuoksi. Koska poliittiset vastustajat tuntuvat hyökänneen erityisesti hänen kimppuunsa, niin uskon, että hän on myös pätevä SOTE-ministeriksi. Petteri Orpon pesti tuntuu tietenkin omituiselta, ja on selitettävissä ilmeisesti sovinnoneleenä ja todellisena viestinä siitä, että Stubb tarvitsee Orpoa.

Taina Hämäläinen 23.06.2014 21:09

Muistaakseni kokoomusta markkinoitiin joskus kykypuolueena. Mihinkähän ne kyvyt ovat oikein kadonneet vai onko meikäläisellä täysin väärä käsitys siitä, mitä kyvykkyys käytännössä merkitsee?

Katainen ajoi hallituksineen maan lähes selvitystilaan. Virkkunen aiheutti kunnille turhaa ajan ja varojen haaskausta vaatimalla vuosikausia selvityksiä ja selvitysten selvityksiä.

Nyt sitten nämä kaaoksen aiheuttajat pakenevat Eurooppaan ja sotkua "selvittämään" nimitetään untuvikkoja. Uskooko joku tosissaan, että tämä untuvikkohallitus pystyy järkevään työskentelyyn minimi ajassa, kun Kataisen hallitus ei kyennyt siihen edes kolmessa vuodessa?

Ei voi muuta, kuin pistää kädet kyynäspäitä myöten ristiin ja toivoa, että vaikkapa demarit pistäisivät pelin poikki ja lähtemällä hallituksesta kaataisivat sen. Se olisi teko nimenomaan Stubbin hokeman "isänmaan edun nimissä".

Yrjö Eronen 24.06.2014 7:33

Minusta nykyinen tapa ruotia uusien ministereiden soveltuvuutta spekulatiivisten arviointien perusteella on ontto. Ihmetyttää esim. Hesarin 24.6 arviot - Hesari on ryhtynyt oikein uusien ministereiden mainostoimistoksi keksimällä jokaisella näppärän sloganin. Mielestäni kielteistä poliittista journalismia.

Jussi Lähde 24.06.2014 12:09

Petteri Orpon nimitys maa- ja metsätalousministeriksi on kiinnostavaa. Kaikki kunnia myös edeltäjille, mutta kyseessä on ollut sitte n Natura-aikojen hallitusneuvottelujen jakojäännös, joka jonkun on ollut vain hoidettava. Toivon, että tämä asia muuttuu sillä sekä kansallisesti että kansainvälisesti asiassa on todella paljon työtä, ei vain hoidettavaa vaan myös saavutettavaa.

Stubb tuntee historian - tätä miehestä ei niinkään tiedetä - hänelle historia ei ole yksin Suomen vaan maailmanhistoriaa, myös politiikassa. Vahvat omaksi koetut nimitykset luovat tunteen siitä, että hän on nyt ruorissa. Hän osoitti kykenevänsä myös yllättäviin nimityksiin - elki ministeriydestä haaveilevien kokoomuslaisten määrä vain kasvoi Rädyn nimityksen myötä. Kiinnostava ja viisas veto uudelta pääministeriltä.

Jan Rossi 24.06.2014 12:30

Mielestäni Stubbin hallituksen tärkein tehtävä olisi valmistella Suomen NATO-jäsenyys, mutta eihän se onnaa kun SDP panee vastaan. No, ensi vuonna maassa on Sipilän porvarihallitus, joka pystyy asian toteuttamaan. SDP romahtaa ensi vuoden vaaleissa, Rinne kun ei kykene ymmärtämään millaisessa poliittisessa tilanteessa Suomessa eletään. Suomi on siirtynyt porvalliseen Suomeen, jossa vasemmistolla ei ole enää tilaa ja tämä ihan vasemmiston omaa syytä.

Ja pienenä huomautuksena, KD:ssa puuhataan jo potkuja Räsäselle. Loppu on siis tulossa Päivi Räsäsellekin. Kysymys siis kuuluu, miksi nämä naispoliititkot eivät ymmärrä poliittista tilanneta? Urpilainen sai jo potkut ja samaa odottaa Räsästä. Sari Essayah odottaa jo nousuaan sisäministeriksi.

Jan Rossi

Irmeli Mattila 24.06.2014 12:53

Jari koskinen vaihdettiin, koska hän ei aikonut asettua ehdolle seuraavan vuoden eduskuntavaaleissa. Hämäläinen kommentoi, että Rädyn posti saattaa olla vain vajaan vuoden kestävä. Eikö Stubbin logiikan mukaan luulisi hänen vakuuttuneen Rädyn ehdokkuudesta ensi vuoden vaaleissa?

Luetuimmat
 1. 1

  Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

 2. 2

  21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

 3. 3

  Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

 4. 4

  Voiko terroritekoja estää ennalta? HS selvitti, mitä Suomessa olisi tehtävissä uusien iskujen estämiseksi

 5. 5

  Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

 6. 6

  Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

 7. 7

  Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

 8. 8

  Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

 9. 9

  Turun puukkoiskun jälkeen meiltä kysytään reiluutta ja valppautta

 10. 10

  Yllätys autoalalta: vielä joku kehittää polttomoottoriakin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

 2. 2

  Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

 3. 3

  Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörä­tuolissa muisto­hetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

 4. 4

  Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

 5. 5

  21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

 6. 6

  Suomen viranomaiset joutuivat testiin, joka monessa maassa on jo koettu – poliisi toimi eurooppalaisia kollegoitaan varovaisemmin

 7. 7

  Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

 8. 8

  Krp: Turun puukotuksien pääepäiltyä päästiin kuulemaan – esitetään vangittavaksi huomenna

 9. 9

  Ulkomailla moni hämmästyisi, jos kuulisi suomalaisten syvästä rakkaudesta Pentti Linkolaan – paitsi uusnatsit ja hörhöt

 10. 10

  Laura Huhtasaari puhuu kovia mutta hymyilee kivasti ja korostaa äitiyttään – imago on kopioitu Marine Le Peniltä ja muilta oikeistopopulisti­naisilta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

 2. 2

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 3. 3

  Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 4. 4

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 5. 5

  Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

 6. 6

  Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

 7. 7

  Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

 8. 8

  Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

 9. 9

  Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

 10. 10

  Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

 11. Näytä lisää