Perässähiihtäjä

Mitä odotamme uudelta hallitukselta?

Hyvää Jussin päivää!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nimitti aamupäivällä pääministeri Alexander Stubbin viiden puolueen hallituksen. Uusi ja vanha hallitus olivat äsken Mäntyniemessä Niinistön luona, ja presidentti piti molemmille puheen. Ne eivät olleet korupuheita.

Näin Niinistö arvioi Jyrki Kataisen hallituksen taivalta.

Taloudessa:

”Hallituskautta leimasi talous ja talouden globaali kriisi. Sen vaikutuksia ei Suomella, ei Euroopallakaan, ollut mahdollista välttää. Tavoitteena oli aivan oikein oman talouden tasapainottaminen ja kasvun herättäminen. Myös seuraavat hallitukset joutuvat asettamaan samat tavoitteet. EU-politiikassa tarina, näyttämö ja kulissit ovat jatkuvasti vaihtuneet. Suomenkin rooli on muuttunut. Mallioppilas on kyseenalaistanut mallia silti pysyen lukujärjestyksessä.”

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa:

”Ukrainan kriisi on horjuttanut ja horjuttaa eurooppalaista turvaa. Oma turvallisuuspoliittinen ajattelumme pohjautuu jatkuvuuteen ja viimeisessä selonteossa huonojenkin vaihtoehtojen ennakointiin. Tämä on ollut oikea linja. Yhteistyö hallituksen ja presidentin välillä on sujunut myös perustuslain uusimpien pykälien pohjalta. Ehkä kuitenkin olemme joutuneet jakamaan sen kokemuksen, ettei ainakaan samaan suuntaan meneviä pykäliä ole aihetta lisätä. Kevään aikana saimme kokemusta siitä, miten erityisesti kriisitilanteiden yhteydessä korostuu yhteistoiminnan merkitys kun samaa aihetta käsitellään sekä EU:n että muissa puitteissa.”

Näin Niinistö arvioi Alexander Stubbin hallituksen tulevaisuutta.

Näkymisestä ja tekemisestä:

”Kiinnitämme paljon huomiota siihen, miltä toimintamme näyttää. Meidän pitäisi nyt keskittyä siihen, mihin toimintamme johtaa. Niin hankalia aikoja elämme.”

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa:

”Ukrainan vakava kriisi jatkuu. Ratkaisujen hakeminen ja tukeminen on nyt tärkein tehtävä. Samalla on arvioitava, mitä tämä kaikki tarkoittaa ja toisaalta ei tarkoita juuri Suomelle. Yksi johtopäätös on selvä. Meidän on pidettävä huolta omasta puolustuskyvystämme.  Se edellyttää panostuksia, ehkä suurempia kuin mistä olemme tähän asti puhuneet. Toinen johtopäätös on yhtä ilmeinen. Kansainvälisen turvallisuuspoliittisen ja puolustusyhteistyön kehittäminen on nyt tärkeää ja se on yhteinen tehtävämme. Kultarannan keskusteluissa ehdotettiin kansainvälisen turvallisuusyhteistyömme eri lohkojen arviointia. Tähän asiaan voimme palata tasavallan presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen (valiokunnan) kokouksessa.”

Niinistöä ei saisi tietenkään tulkita, mutta tulkitaan nyt kuitenkin.

 1. Niinistö odottaa uudelta hallitukselta enemmän kuin se itse odottaa itseltään. Pelkkä näkyminen ei riitä, tarvitaan tekoja. Vaikka vaaleihin on vain kymmenen kuukautta, hallitus ei voi eikä saa hellittää ja keskittyä vain vaaleihin.
 2. Presidentti on pirun huolissaan Ukrainan tilanteesta, ehkä vielä enemmän huolissaan kuin me muut. Valtiojohto arvioi, että kriisi on syvä, todennäköisesti pitkään jatkuva ja mahdollisesti myös syvenevä. Se vaikuttaa Suomenkin ratkaisuihin – ”huonojenkin vaihtoehtojen ennakointiin”.
 3. Niinistö aikoo pitää ulko- ja turvallisuuspolitiikan johdon näpeissään.

( Presidentin puheet voi lukea osoitteessa: http://www.tpk.fi/public/default.aspx?nodeid=44810&contentlan=1&culture=fi-FI

Stubbin puheesta poimin vain yhden kohdan, jossa hän arvioi minihallitusneuvottelujen tulosta näin:

”Hallituksen ratkaisua ei tarvitse ylenpalttisesti kehua, mutta ei myöskään turhaan haukkua. Teimme sen, mikä tässä ajassa piti tehdä. Nyt edessä on kuitenkin tärkein vaihe - päätösten toteuttaminen.”

(Kataisen ja Stubbin puheet voi lukea osoitteessa: http://valtioneuvosto.fi/etusivu/fi.jsp

No niin, uusi hallitus käy työhönsä. Eduskunta sitä vastoin lähtee keskiviikkona hallituksen luottamusäänestyksen jälkeen parin kuukauden mittaiselle kesälomalleen.

Hallituksen ensimmäinen suuri urakka on ensi vuoden budjetin valmistelu siten, että se  pystytään antamaan eduskunnalle, joka palaa kesäloman jälkeen työhönsä syyskuun alussa.

Minä en odota uudelta hallitukselta oikeastaan yhtään mitään.  Tämä ei ole epäluottamuslause, vaan oman kokemukseni tuomaa kyynisyyttä.

Olen pitkälle samaa mieltä Sixten Korkmanin kanssa, joka kirjoitti eilen HS:n kolumnissaan:  "Suomessa hallitus kehuu itseään jos taloudessa menee hyvin, oppositio haukkuu hallitusta jos menee huonosti. Käsitys, jonka mukaan kaikki riippuu hallituksesta, on kuitenkin harhainen."

Kansainvälinen tilanne ja varsinkin Euroopan taloudellinen tilanne vaikuttaa hallituksen onnistumiseen paljon enemmän kuin sen omat tekemiset. Tämän kaikki poliitikot tunnustavat, kun he ovat itse hallituksessa. Tietysti mielipide muuttuu, jos he ovat oppositiossa. Silloin vaaditaan hallitusta tilille, ja sehän onkin opposition tehtävä.

Hyvät Ystävät

On aika sanoa Näkemiin!

Kevät on ollut poikkeuksellisen vilkas: EU-vaalit, useita puoluekokouksia, hallituksen vaihdos. Blogi avattiin 5.4. eli samana päivänä, jolloin Jyrki Katainen ilmoitti, ettei jatka kokoomuksen johdossa eikä pääministerinä. Kommenttipalstalla on julkaistu lähes tuhat (!) kommenttia. Tämä on viimeinen postaukseni ennen kesälomaa, mutta pidän kommenttipalstaa auki vielä tämän viikon. Seuraavan kerran postaan elokuun loppupuolella.

Kiitos lukijoille! Kiitos kommentaattoreille! Toivotan mukavaa kesää kaikille.

Ja päivän Hyvä kysymys kuuluu: Mitä odotamme uudelta hallitukselta?

JK1. Eilen kerrottiin, että Päivi Räsästä kammetaan pois kristillisdemokraattien puheenjohtajan paikalta. Jos kampeajat onnistuvat, järjestetään uusi puoluekokous. Vaihtoyritys tuli yllätyksenä, myös Räsäselle itselleen. Uudeksi puheenjohtajaksi on tulossa entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikko Sari Essayah, joka sai EU-vaaleissa yli 60 000 ääntä ja oli myös puolueen presidenttiehdokkaana vuonna 2012.  Kristillisdemokraattien sisällä ilmeisesti pelätään, että jos puolue ei kykene tarjoamaan ääniharavalle riittävän näkyvää paikkaa, tämä lähtee joko muihin töihin tai toiseen puolueeseen. Ottajia olisi.

JK2.  Keskustan kansanedustaja Paula Lehtomäki kertoo tänään Suomenmaan haastattelussa, ettei hän asetu toista kertaa ehdolle Uudenmaan vaalipiirissä, josta hänet valittiin eduskuntaan 2011. Sitä ennen Lehtomäki oli 12 vuotta edustajana Kainuusta ja Oulun vaalipiiristä. Lehtomäki empii, jatkaako hän politiikassa. Jos hän asettuu ehdolle, uusi vaalipiiri on Helsinki, nykyinen kotikaupunki.

JK3. Jutta Urpilaisen viimeaikaisista haastatteluista rohkenen päätellä, että Urpilainenkin harkitsee, jatkaako politiikassa ts. asettuuko ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa.

10 vastausta artikkeliin "Mitä odotamme uudelta hallitukselta?"

Veli-Pekka Silvan 24.06.2014 16:23

Kasvojen vaihtoviikot ovat ohitse. KD heräsi myös ajan henkeen, se on se, että poliitikkojen naamat kuluvat nopeasti ja tarvitaan uusia kasvoja puolueiden etupenkeille.

Se on ajan ja median henki. Räsäsen kohdalla kello käy.....

Pressan puheesta voisi ounastella ainakin sen, että Stubilla ei ole tulemista hänen reviirilleen, ja sama lienee edessä seuraavallakin pääministerillä, Niinistö on selvästi herännyt huomaamaan mikä se pressan oikea rooli onkaan, se on ulkopolitiikan johtaminen, ei yksin toki, mutta pressa on pressa.

Stubbin uusi hallitus tuskin saa aikaiseksi muuta kuin budjetin ja toivon ettei siitä tule vaalibudjettia.

Sanahelinään tullaan kuulemaan ministereiltä, kauniita puheita, sloganeita jne.....mutta siihen se sitten jää. Esim. Porin Suomi-Areenalla saadaan aika annos "positiivista" puhetta.

Vaaleja odotellessa.....

Hyvä lomat Unskille.

Juhani Heinula 24.06.2014 17:10

Aivan aluksi tahtoisin kiittää Unskia Jussin-päiväonnittelusta :-). Aloitusanalyysi oli hyvä eikä siihen juuri ole sanomista. Tärkein asia on pitää hallitus koossa, jotta se voi viedä tehdyt periaatepäätökset käytäntöön. Jo siinä on kovasti puuhaa. Toivottavasti osaavat myös tehdä sellaisen budjetin, joka pureutuu ongelmiemme ytimeen, eli yritystoiminnan tukemiseen, enkä tarkoita tällä avustuksia vaan verotusta ja sääntelyjen purkamista. Niin ikävältä kuin Korkmannin analyysi tuntuukin, niin oikeassahan hän on. Hallituksen suorat mahdollisuudet talouden todelliseen elvyttämiseen ovat varsin pienet. Hyvinvointivaltion ylläpidosta vastaavat käytännössä yritykset ja hallituksen tehtäväksi jää rakentaa sellainen toimintaympäristö, jossa yritykset voivat keskittyä omaan missioonsa. Verbaalinen puuhastelu erilaisten "oikeudenmukaisuustavoitteiden" kanssa on täysin joutavanpäiväistä, jos rahat loppuu. Hyvää kesää Unskille ja muille palstantäyttäjille.

Jussi Lähde 24.06.2014 17:25

Kiitoksen nimipäiväonnitteluista

Onnittelen myös itseäni siitä, että kesälomani on sattunut yhtaikaa kelien kanssa, jotka ovat olleet otollisia niin perässähiihtäjän kuin toisen lempilajini jalkapallon seuraamiselle.

Hallituksella on mahdollisuus tehdä todellinen jymy-yllätys tekemällä kauan kaivattuja päätöksiä. Asioiden hoitaminen ja asioiden muuttaminen ovat kaksi eri asiaa. Kataisen hallitus on ollut virran vuon seuraaja ja pahimpien karikoiden välttelijä. Rannalle nousuun ja uuden muuttuneen maaston tutkailijaksi siitä ei ole ollut.

Tasavallan presidentin purevan ilmaisun voi toki nähdä niin hallituksen arvo mitataan saavutuksissa, ei selfieissä.

Hyvää lomaa Unski, jos kelit jatkuvat tällaisina saatat päästä vielä hiihtämäänkin!

Markus Leikola 24.06.2014 18:54

Kyllä kai vanhakin hallitus kuvitteli matkaan lähtiessään olevansa valtakunnan peräsimessä enemmän navigoija kuin karikkojen väistelijä. Eurokriisin syvyys ja kesto yllättivät kaikki, sen lisäksi että sen ajoitus oli opposition näkökulmasta täydellinen.

Nyt kun Kreikkaa lukuunottamatta pahin ulkomainen turbulenssi on takana, niin on helppo ajatella, että mahdollisuudet kotimaiselle politiikalle ovat enemmän auki - ja ennen kaikkea, että kaikki energia ei valu oksanreikävuorosta toiseen juoksemiseen. Tämän päivän maailmassa mikään ei kuitenkaan ole varmaa, ja yllättävälle kriisille on tunnusomaista vain se, että se yllättää. Isot luonnon tai ihmisen aiheuttamat onnettomuudet lähialueilla tai kauempana tai Ukrainan eskaloituminen saattavat imeä kaiken hapen vaalienalussesongilta - tai sitten jokin muu asia. Eli eurokriisin helpottaminen ei takaa muiden kriisien suhteen yhtään mitään.

Oikeastaan ainoa toimiva strategia on määritellä ne asiat, jotka viedään läpi "riippumatta mistään muusta", eli priorisointi. Kuuden puolueen hallituksen startatessa priorisointi oli ymmärrettävästi vaikeaa, kun hallitusohjelmaan piti mahduttaa kaikkien lempparit. Nyt näyttäisi siltä, että kaksi kokonaisuutta on omaehtoisella puolella ylitse muiden: Pisara, Länsimetro sekä pääkaupunkiseudun kaavoitus ja asuminen sekä toisaalta soten vieminen toimintaan. Olkoon tämä optimistinen arvio hallituksen priorisointiosaamisesta, sillä mitä lähemmäs vaalit tulevat, sen parempi mahdollisuus mopolla on karata käsistä.

Yrjö Eronen 24.06.2014 21:17

Ihmettelen millä eväillä tämä hallitus sote-ratkaisun tekee. Toteutushallituksen toteuttamiseväät ovat levällään. Parasta olisi palata kunnanlääkärijärjestelmään, julkisena palveluna tai vaikka yrittäjäperustalta. Suuret kunnat voisi jakaa sopiviin alueisiin.

Marita Salenius 24.06.2014 21:29

No niin, blogistihan sen jo sanoiksi pukikin tuon vastauksen kysymykseen: ei yhtään mitään odota. En minäkään.

Paitsi. Kun tuo pääministeri tuppaa olemaan kovin aurinkoinen ja hymy herkässä, niin joskopa sitä aurinkoa yltäisi meillekin asti, että saataisi heinät pakettiin - niitä kuuluja strutsin munia.

Pitäisiköhän noita presidentin puheita todella tulkita rivien välistä. Natoahan tuo lie kuulutteli, vai mitä muuta kansainvälistä turvallisuuspoliittista- ja puolustusyhteistyötä voisi edes olla. Nuo Niinistön Ukrainapuheet on kylmiviä. "Suurempia panostuksia, kuin on edes puhuttu". Kun presidentti puhuu noin, niin mielestäni ei ole näköpiirissä helppoja aikoja. Viesti on selvä: pelätkää pahinta ja varautukaa vielä pahempaan. No ehkei sentään vielä tarvitse tarkistaa varmuusvaraston näkkileipien päivämääriä - vai pitääkö sittenkin.

Tuo Korkmanin sitaatti on varmasti totta, kun sen kerta viisas mies sanoo. Ehkä kaikki ei riipu hallituksesta, mutta sen tekemiset voivat saada aikaiseksi sen, että siltä se kuitenkin näyttää ja varsinkin, jos ei kerrota, että mistä kaikki sitten riippuu. Kai nyt hallituksellakin jokin vastuu on, miten se reagoi kansainvälisiin tilanteisiin.

Jääkäämme siis mielenkiinnolla seuraamaan uuden hallituksen edesottamuksia. Mukavaa kesää kaikille ja totisesti toivon, että blogisti ei suksia tarvitse - no ehkä korkeintaan rullilla toimivia. Kuulumisiin.

Aleksi Päiväläinen 24.06.2014 22:47

Parahin Unski ja muut arvoisat kommentaattorit,

Perässähiihtäjälläkin lienee lupa kesälomille, ylikunto on vaarana parhaimmillekin.

Niinistö on kehittynyt varsin taitavaksi vähäeleisen mutta purevan tyylikkään ilmaisun taitajaksi. Henkinen asetelma vihreän - viittaan tässä aloittelijaan, en puolueeseen - pääministerin ja lähes kaiken nähneen presidentin välillä oli selkeä: Valtiomies ohjaa untuvikkoa.

Yksittäisistä suurista päätöksistä pidän tärkeimpänä Sote-pakettia. Sen osalta odotan, että tämä hallitus saa paketoitua uudistuksen sellaiseen kuosiin, että viestikapulaa voidaan vaihtaa vajaan vuoden kuluttua ilman pelkoa kapulan putoamisesta. Tehtyjä päätöksiä tuskin saadaan enää toimeenpantua, mutta monista likaisista yksityiskohdista voidaan saada aikaan päätökset (esim. tilaaja-tuottaja-malli), joiden taakse toivottavasti myös oppositiopuolueet saadaan. Näin kaikki tehty työ asiantuntijakomiteoineen ja poliittisine vääntöineen ei päätyisi ö-mappiin pölyttymään.

Jouni Pulli 25.06.2014 10:53

Unski, olet perin oikeassa siinäkin, että presidenttimme pitää kiinni perustuslaillisesta oikeudestaan johtaa maamme ulkopolitiikkaa, mikä on onnemme huomioiden hyvin vakavan turvallisuuspoliittisen kehityksen. Ulko- ja turvallisuuspolitiikan hoidossa tarvitsemme sekä presidenttiä että hallitustamme. On melko todennäköistä, että myös nykyinen hallitus joutunee ottamaan kantaa puolustuksemme kehittämiseen.

Koska hallituksen toimikausi tulee olemaan lyhyt, on realistista olla asettamatta sen tulostavoitteiden osalta liian suuria vaatimuksia. Mutta, koska Suomi on jo liian pitkään jättänyt tekemättä tarpeellisia muutoksia ollakseen kilpailukykyisempi kestävällä pohjalla, on kuitenkin eräitä asioita, joissa toivoisin hallituksen pääsevän ainakin työn alkuun ja mieluiten ennemmin kuin myöhemmin. Siten toivon, että hallitus onnistuisi ainakin yhdessä seuraavista tavoitteista:

a. SOTE-uudistus;

b. nuorten työllistyminen; ja

c. hyvinvointivaltiojärjestelmämme kokonaisremontin alullepano niin, että Suomesta tulisi tulevillekin sukupolville kestävän kehityksen periaatteita käyttävä kilpailukykyinen ja turvallinen maa elää.

Hyvää kesää Unskille ja kaikille kommentaattoreille ja lukijoille!

Taina Hämäläinen 28.06.2014 1:11

Oletan, että nyt voi vielä kommentoida, vaikka "hitaana" Hämäläisenä olen aina hieman myöhässä.

Tähän untuvikkohallitukseen en aseta muita toiveita, kuin että toivottavasti eivät kovin pahoin enää möhli. Toivottavasti ei siis tarvitse tuntea myötähäpeää ministereidemme käytöksestä ja puheista kotona tai ainakaan maailmalla.

Ennen uskottiin, että jos Herra antaa viran, antaa Hän myös järjen sen hoitamiseen. Nykyään on liian usein näyttänyt, että vastuullisen viran saatuaan on viimeinenkin järki kadonnut. Joten ei auta muu, kuin toivoa parasta ja pelätä pahinta.

Joka tapauksessa levollista ja muutoinkin mukavaa kesää sukunimikaimalle ja kaikille muillekin, otetaan ilo irti kesästä, oli se sitten millainen tahansa

Unto Hämäläinen 28.06.2014 8:16

Kiitos Taina ja kaikki te muut. Nyt on hyvä mieli jäädä tauolle, blogi on aktiivisten kommentaattorien ja hyvien lukijoiden avulla herätetty taas henkiin. Syksyllä jatketaan.

Viime päivien suurin urakka oli historiallinen katsaus, jonka kirjoitin ensi viikon lauantaina (5.7. 2014) ilmestyvään HS:n Kuukausiliitteeseen. Niin ja ensi syksynä pitäisi ilmestyä kuvakirja Helsingin Sanomien suurimmista otsikoista vuodesta 1889 alkaen. Lehti täyttää marraskuussa 125 vuotta. Olen ollut siinäkin projektissa mukana.

Lomille lomps!

Unski

Luetuimmat
 1. 1

  Kynttilämeri valaisi pimenevää Turkua, kun kaupunkilaiset kokoontuivat muistamaan puukotusiskun uhreja – ”Tunnelma on epätodellinen”

 2. 2

  Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 3. 3

  Vakava väkivaltarikos Vaalimaalla – Poliisi tavoittanut epäillyt miehet

 4. 4

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 5. 5

  Terrorismi kurottaa Marokosta eurooppalaisiin kaupunkeihin jihadistijärjestöjen mukana – suurin osa Isisin vierastaistelijoista oli viime vuonna marokkolaisia

 6. 6

  Lisätäänkö turvapaikanhakijoiden valvontaa, entä miten estetään heihin kohdistuva kansalaisraivo? Kahdeksan kysymystä sisäministeri Risikolle Turun puukotuksista

 7. 7

  Turun puukotuksista epäilty marokkolais­mies liikkui viime aikoina Pernon lähiössä, paikalliset kertovat: ”Hän kulki aina katse alas päin”

 8. 8

  Mitä Isis haluaa? – Terroristit tappavat viattomia ihmisiä, mutta umpimähkäisellä väkivallalla on myös laajempia tavoitteita

 9. 9

  Putkiremonttien määrä kaksinkertaistuu seuraavan kymmenen vuoden aikana – Kannattaako asunto myydä ennen remonttia vai vasta sen jälkeen?

 10. 10

  Tutkija: Jihadistisia iskuja tehdään aiempaa enemmän, vaikka terrorismia on kokonaisuutena vähemmän kuin vuosiin – ”Iskuja voidaan tehdä kaikkialla Euroopassa”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 2. 2

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 3. 3

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 4. 4

  Yle: Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

 5. 5

  Pääministeri Sipilä: ”Kiitimme poliisia erittäin ripeästä toiminnasta. Samoin meidän terveysviranomaiset ovat toimineet tässä nopeasti”

 6. 6

  Turun puukotuksista epäilty marokkolais­mies liikkui viime aikoina Pernon lähiössä, paikalliset kertovat: ”Hän kulki aina katse alas päin”

 7. 7

  Timo Metsola, 42, on kietonut Helsingin vuokra-asuntomarkkinat pikkurillinsä ympärille – Yli 50 asuntoa omistava judoka on Jari Sarasvuon mukaan ”matemaattinen poikkeustapaus”

 8. 8

  70-vuotias turkulaismies meni puolustamaan iäkästä naista puukottajalta ja vältti puukoniskun täpärästi – ”ihmismassa” juoksi puukottajan perässä yrittäen pysäyttää hänet

 9. 9

  Solidaarisuus­mielenilmaus keräsi Turun kauppatorille parisataa ihmistä – Suomi ensin -ryhmän saapuminen kiristi tunnelmaa Turun keskustassa

 10. 10

  Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Yle: Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

 2. 2

  Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

 3. 3

  Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

 4. 4

  Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

 5. 5

  Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

 6. 6

  Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

 7. 7

  Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

 8. 8

  Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

 9. 9

  Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

 10. 10

  Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

 11. Näytä lisää