Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump näytteli omaa tiedottajaansa kerskuakseen naisjutuillaan

USA:lle presidentti
 

Marla haluaa olla hänen kanssaan”, sanoo miesääni nauhalla. ”Myös Ivana haluaa palata yhteen hänen kanssaan. Mutta ei hän lähtenyt [Ivanan luota] Marlan takia. Hän teki sen itsensä takia. Näin meidän kesken, Marla ei ollut se oikea.”

Näin kuvailee kiinteistömoguli Donald Trumpin tiedottaja John Miller vuonna 1991 käydyssä puhelinkeskustelussa Trumpin naisjuttuja. Langan toisessa päässä on People-lehden toimittaja Sue Carswell, joka nauhoittaa keskustelun.

Republikaanien tuleva presidenttiehdokas Donald Trump oli tuolloin eronnut ensimmäisestä vaimostaan Ivana Trumpista ja tapaili malli Marla Maplesia. Tiedottaja halusi kuitenkin tehdä toimittajalle selväksi, että Trumpin ympärillä pyörii avioeron jälkeen kauniita naisia kuin mehiläisiä ruusunnupussa.

Paitsi että kyse ei ollut tiedottajasta, vaan Trumpista itsestään. The Washington Post -lehti sai käsiinsä vanhan ääninauhan, jossa Trump esittää itse omaa tiedottajaansa.

Kerta ei ollut ainoa eikä ensimmäinen: The Washington Post -lehden mukaan Trump soitteli toimittajille 1970-, 1980- ja 1990-luvuilla lukuisia kertoja esiintyen peitenimillä John Miller tai John Barron.

Osa toimittajista nieli syötin, osa tunnisti Trumpin. Hänen toistuvista puheluistaan tuli toimituksissa vitsi. Mutta kun Carswell antoi Marla Maplesin kuunnella nauhoituksen, tämä alkoi itkeä.

Vuonna 1990 Trump tunnusti oikeusjutun yhteydessä esiintyneensä John Miller -nimisenä. Välillä tiedottaja myös lipsauttaa nauhalla ”minä” puhuessaan Trumpista. Viime viikolla, kun Carswellin nauhoitus tuli uudestaan julkisuuteen, Trump kuitenkin kiisti esiintyneensä Millerinä. ”Siitä on sitä paitsi mitä – 25 vuotta?” hän kysyi.

25 vuotta sitten tiedottaja kuvaili yksityiskohtaisesti, kuinka Trumpilla on vientiä.

”Mallit soittelevat hänelle päästäkseen treffeille hänen kanssaan”, Miller-Trump sanoo puhelimessa Trumpista. ”Madonna haluaa treffeille hänen kanssaan.”

Maplesin lisäksi Trumpilla on ”kolme tyttöystävää”. Tiedottaja mainitsee näyttelijä Kim Basingerin ja malli Carla Brunin. Bruni meni sittemmin naimisiin Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn kanssa.

”Carla on poikkeuksellisen kaunis”, hänen isänsä on ”yksi Euroopan rikkaimmista miehistä”, ja ennen Trumpia hänellä on ollut sutinaa Mick Jaggerin ja Eric Claptonin kanssa, Trump-Miller kerskuu nauhalla.

”Mutta ei hän [Trump] jättänyt Marlaa Carlan takia. Hän teki sen itsensä takia. Hän jättää naisia itsensä takia.”

Mitä tästä pitäisi ajatella?

Tarina naurattaa. Aikuinen mies teeskentelee omaa tiedottajaansa päästäkseen esiintymään playboyna. Siinä on jotain niin lapsellista, että se on melkein liikuttavaa.

Tarina kertoo myös Trumpin narsismista, vaihtolämpöisestä itsetunnosta, tunnustuksen kipeydestä ja asennoitumisesta naisiin.

”Onnellinen se nainen, jonka hän lopulta päättää valita”, Miller-Trump sanoo.

Lopulta tarina on vain yksi Trumpin tuhannen ja yhden yön seikkailu lisää. Ne, jotka inhoavat häntä, vahvistavat käsitystään. Ne, jotka pitävät hänestä, eivät välitä.

Poliitikolle on eduksi, jos maine on kuin oksennuksen värinen takki. Mikään ei enää tartu.

Laura Saarikoski

Laura Saarikoski

HS:n Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski raportoi 2016 presidentinvaaleista.

USA:lle presidentti

Trump näytteli omaa tiedottajaansa kerskuakseen naisjutuillaan

Julkaistu: 19.5. 21:24

Moralistien mahalasku

Julkaistu: 30.4. 19:40

Aatamin puvussa ja vähän Eevankin – Yhdysvaltain presidentin puolisoksi on ehdolla kolme naista ja yksi mies

Julkaistu: 14.4. 9:38

Lasten mehuhetki päättyi ikävästi – amerikkalaisisää pelottaa, että Donald Trumpista tulisi presidentti

Päivitetty: 14.3. 21:17

Mies cowboyhatussa on pienin yhteinen nimittäjä USA:ssa

Julkaistu: 9.2. 8:31

Iowan voittajan Cruzin puoliso on varttisavolainen

Päivitetty: 2.2. 8:31

Vaali-iltana Iowassa tarvitaan kilo pekonia ja suuvettä

Päivitetty: 1.2. 21:52