Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oletko peto sängyssä, Minna Kivelä?

Elämä
 
Tarja Ollikainen
Milka Alanen
Näyttelijä-ohjaaja Minna Kivelä, 44, asuu Helsingin Kalliossa avomiehensä ja 10-vuotiaan poikansa kanssa. Hänet muistetaan mm. sketsisarjasta Kätevä emäntä. Kivelä on mukana Musiikkiteatteri Kapsäkin Oot sä onnellinen? -esityksessä 14. 3. alkaen.
Näyttelijä-ohjaaja Minna Kivelä, 44, asuu Helsingin Kalliossa avomiehensä ja 10-vuotiaan poikansa kanssa. Hänet muistetaan mm. sketsisarjasta Kätevä emäntä. Kivelä on mukana Musiikkiteatteri Kapsäkin Oot sä onnellinen? -esityksessä 14. 3. alkaen. Kuva: Milka Alanen
Sarjassa kysymme ihmisten iltarutiineja.

Petikaverisi?
Joskus avopuoliso, joskus lapsi. Yksin nukkuminen on ihan parasta. Kukaan ei potki, työnnä sängystä pois tai kuorsaa.

 

Kuorsaatko itse tai puhutko unissasi?
Olen joskus kuorsannut, pari vienoa kissan korahdusta. Mieheni kuorsaa kuin karhu olisi kylässä. Joskus olen herännyt, kun olen unissani sanonut jotain ääneen tai itkenyt tai nauranut.

 

Yöasusi?
Yöpaita, vihaan paituleita. Polvipituinen, olkaimellinen, kevyt ja kiva päällä, mieluiten tiikeri- tai pantterikuvioinen.

 

Suosit siis eläinkuvioita. Oletko peto sängyssä?
Tuskin, nukahdan heti. Herätessä olen peto, oikea naarasvampyyri.

 

Millainen petikaveri olet?
Olen järjestelmällinen reunassa nukkuja ja herään, jos joku yrittää jyrätä, työntää tai käännellä.

 

Millaisia unia näet?
Näyttelijän painajaisunia: en löydä lavalle tai olen näyttämöllä, mutten tiedä, mikä on näytelmä, rooli ja repliikki. Katson myös seuraavien unien trailereita.

 

Minkälaisista lakanoista pidät?
Pussilakanoiden pitää olla kauniit, jotta ne houkuttelevat sänkyyn. Ne saavat olla minkä väriset vain: kirkkaanpunaiset, pantterikuvioiset, flamingoja, kultaa. Ei tarvitse olla rauhoittavia värejä. Lakanat ovat henkilökohtaisia, niitä ei voi ostaa lahjaksi.

 

Hyvän unen olosuhteet?
Ahdistaa nukkua, jos on liian lämmintä päällä. Melu ei haittaa, sillä olen pienestä pitäen tottunut ratikan ääniin. Kaaos ei haittaa, eikä lakanoidenkaan tarvitse olla ihan puhtaat. Sänky ei saa olla liian pehmeä, vesisänky on painajainen. Pään alla pitää olla monta tyynyä ja vielä yksi tyyny pään päällä. Se on perua lapsuudesta – se on joku kohtutilanne, tuntuu turvalliselta.

 

Millainen tyyny?
Ei höyhentyyny, paras on karkea, jonka voi muotoilla. Otan yhden tyynyn mukaan matkoillekin. Palatessa matkalaukkuun mahtuu enemmän tuliaisia, koska jätän tyynyn hotelliin.

 

Tekniikkaa sänkyyn vai ei?
On kännykkä, joka herättää ja josta voi katsoa Facebook-päivitykset. Olen pari kertaa katsonut tietsikalta leffaa sängyssä. Se ei ole mun juttu yhtään. Televisio ja tietokoneet hoidetaan muualla. Jos nukahtaa television ääreen, se on kuin väliaikaista unta, ei kunnon unta.

 

Paras paikka nukkua?
Paras on sänky, vaikka periaatteessa voin nukkua missä vain: junassa, lentokoneessa, laivan lattialla, vessan lattialla, vaatehuoneessa, pöydän alla, kaikki nämä on koettu. Kun kuvasimme lastenohjelmaa Tampereella, roolihahmollani oli verkkosänky, ja nukuin siinä tyynesti kuvauksissa.

 

Iltarutiinisi?
Peruskuviot eli iltapesut. Käyn suihkussa, vaikka menisin nukkumaan viideltä aamulla. Käsi- ja huulirasvan täytyy olla sängyn vieressä – olen paniikissa, jos eivät ole.

 

Sänkykeskusteluja vai ei?
Olen kova puhumaan. Vaikka keskustelu alkaisi arkipäiväisistä asioista, lähtee se tunne- ja rakkausasialinjalle. Sänky on intiimi keskustelupaikka, siinä on paljaana, vaikkei olisi alasti. Avomies kielsi minua katsomasta Sinkkuelämää-sarjaa, koska se synnytti päässäni liikaa intiimejä keskusteluja.

 

Oletko ilta- vai aamuihminen?
Olen iltakupeksija, siivousinto voi tulla yhdeksältä illalla. Esityksen jälkeen ei voi mennä heti nukkumaan. Kesällä voi tulla huono omatunto, kun nukkuu vapaapäivänä aamukymmeneen; mitä kaikkea aamun aikana olisikaan ehtinyt tehdä. Lepäilyä pidetään laiskuuden merkkinä ja makoilua aliarvioidaan. Mutta luovuus kaipaa lepoa ja pöllöilyä.

 

Terveisesi Nukkumatille?
On ihana olotila, kun saa mennä nukkumaan. Jos väsyneenä ei pääse, se on piinaavaa. Nukkuminen on huippuhommaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!