Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

5 vinkkiä ikävän ihmisen kohtaamiseen

Elämä
 
Anna Tommola
satu kettunen
Kuva: satu kettunen

1. Pahanilmanlintu levittää kielteisyyttä ympärilleen. Tutkijoiden mukaan mielentilat todella tarttuvat ihmisverkostoissa virusten tavoin: surulliset kontaktit lisäävät yksilön todennäköisyyttä tulla itse onnettomaksi. Sen sijaan, että hylkää synkeän ystävän, voi tietoisesti vetää rajansa ja opetella erottamaan omat tunteensa toisen tunteista. Tunteet tarttuvat verkossakin: kielteiset Facebook-postaukset poikivat lisää kielteisyyttä. Tyhjästä valittajan voi napsauttaa piiloon ketään loukkaamatta.

2. Ilkeilijälle on turha vastata samalla mitalla. Henkiseen kasvuun valmis voi kokeilla Berkeleyn yliopiston hyvinvointitutkimuskeskuksen vinkkiä. Onnellisuustutkija Christine Carter neuvoo ensin hyväksymään oman mielipahan. Seuraava askel on nähdä kurja tyyppi myötätuntoisesti: hän voi olla pohjimmiltaan pieni ja turvaton. Lopuksi hänelle lähetetään vielä rakkaudellisia ajatuksia. Ja oma olo kohenee!

3. Saako työkaveri tai perheenjäsen äkkiraivareita? Auttaa, kun muistaa, että rationaalisen pinnan alta paljastuu jotain vaille jäänyt lapsi. Tärkeintä on pysyä itse korostetun rauhallisena – kuten menettelisit lapsenkin kanssa.

4. Passiivis-aggressiivinen läheinen ilmaisee itseään kiertoteitse: hidastelulla, mykkäkoululla tai syyllistämällä. Tutkijoiden mukaan vain harva syyllistämiseen taipuvainen ymmärtää käytöksensä aiheuttavan toisissa torjuntaa. Huokailija tai sarkastinen sivaltaja kannattaakin pysäyttää suoralla puheella. Mistä hän on vihainen tai mitä hän tahtoo?

5. Miksi joku ihminen tekee olon epämääräisen hankalaksi? Onko hän oikeasti tyly ja ylimielinen, vai onko hänellä vain erilainen tapa ilmaista itseään? Kun ymmärtää toisen viestintätyyliä ja ajattelua – ja omaansa – on helpompi tulla toimeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!