Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kylpyläloma kirjastossa – näin viihdytät lasta joululomalla

Kolumnisti Paula Noronen listaa, miten voit viihdyttää lasta joululomalla. Olisiko esimerkiksi kylpyläloma kirjastossa hyvä idea?

Elämä
 
Paula Noronen
Kirjoittaja on Torstain kolumnisti.

Kohta koittaa pitkä joululoma, joka sulkee koulujen ja päiväkotien ovet. Ajatus yhdessäolosta lämmittää, mutta kuten joku viisas on todennut, vuodet ovat lasten kanssa lyhyitä ja illat pitkiä. Jos energiaa riittää Tuttiorkesterin keikalle, niin tervemenoa, mutta joskus helpompi tekeminen houkuttelee. Joulun jäljiltä pitäisi myös saada talous takaisin tasapainoon. Tässä muutama helppo köyhän miehen jouluinen menovinkki.

Las Prismavegas

Välipäivien jälkeen aika menee kuin siivillä kauppakeskuksen hyllyjen välissä. Mitään ei ole pakko ostaa, mutta silti voitte käydä ihastelemassa värikkäitä joulupukkisukkia, jotka ovat muuten nyt -70 %.

Tomaattimurskiakin voi pinota uudestaan ja uudestaan, kunhan muistaa varoa oikeita asiakkaita. Kirsikkana kakun päällä isoissa kaupoissa on usein varsinkin perjantaisin maistelupisteitä tai jopa ohjelmaa. Eikä omaan ulkonäköön tarvitse panostaa.

Kirjastokylpyläloma

Jos kirjasto on auki, suuntaa sinne. Voit parkkeerata lastenosaston pehmeälle pallotuolille, kuvitella olevasi kylpylässä ja ottaa vaikka rentouttavat nokoset sillä aikaa, kun lapsi selaa kuvakirjoja ja leikkii kauhtuneilla leluilla. Jos tekee mieli virkistäytyä kuin spassa, kastele naamasi hanavedellä.

Taaperorail

Lapsi rakastaa aukeavia ovia ja ihmisten katselua. Olemme ajelleet lukemattomia kertoja lähijunan reittiä edestakaisin. Ystävälliset konduktöörit antavat hauskoja lastenlippuja, ja lähiliikenteen päihdepeikot tarjoavat omaa viihdykettään.

80-luvun joulunostalgiaa

Autoväribongaus on helppoa ja halpaa. Ottakaa retkituolit ja menkää istumaan tien varteen. Jokainen valitsee värin. Jos valitset punaisen, saat pisteen aina kun ohitse menee punainen auto.

Julkkisbongaus

Ulkomaan julkkisten jouluisista Lapin-matkoista huhutaan aina. Menkää lentokentälle kyttäämään laskeutuvia lentokoneita. Vaikka Pitt junior ei juuri sinä päivänä vilahtaisikaan Lapin-koneen rapuissa, lisää näkemisen mahdollisuus jännitystä.

Kirjoittaja on lastenkirjailija ja äiti perheessä, jossa on kaksi äitiä ja kaksi lasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!