Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viisi faktaa: Suklaa on terveydeksi – suojaa sydäntä ja muistia

Etenkin tumma konvehti tekee hyvää

Elämä
 
Anna Tommola

1. Tumma suklaa suojaa sydäntautien riskitekijöiltä. Hollantilaisen Wageningenin yliopiston tutkijoiden mukaan kaakaopavun antioksidantit, flavanolit, auttavat säilyttämään verisuonten joustavuuden. Se parantaa verenkiertoa.

2. Parantunut verenkierto suojaa myös aivoja ja virkistää muistia. Kaksi kuppia kaakaota päivässä paransi ikääntyvien aivoverenkiertoa sekä pärjäämistä ajatustoimintoja mittaavissa testeissä, osoitti Neurology-lehdessä viime vuonna julkaistu yhdysvaltalaistutkimus.

3. Tummasta suklaasta voi olla apua ylipainon ja diabeteksen torjunnassa. Laboratoriokokeissa kaakaopavun flavanolit auttoivat pitämään lihottavaa ruokaa saaneiden hiirten painon kurissa ja verensokerin alhaalla. Ihmisillä tehdyssä pienessä pilottitutkimuksessa tumma suklaa kohotti hyvää kolesterolia ja kavensi vyötäröä. Maltillinen määrä tummaa suklaata pari kertaa viikossa näyttäisi myös suojaavan tulehduksilta.

4. Suklaa on tuttu lohtuherkku. Se piristää mieltä muun muassa kohottamalla aivojen serotoniinitasoja. Australialaisessa tutkimuksessa kaakaopitoisen juoman nauttiminen lisäsi merkittävästi terveiden keski-ikäisten tyyneyttä ja tyytyväisyyttä.

5. Mitä tahansa suklaapatukoita ei voi ahmia terveysherkkuina. Niissä on usein paljon sokeria, haitallisia rasvoja sekä antioksidanttien imeytymistä heikentävää maitoa. Kannattaa valita mahdollisimman tummaa suklaata, jotta saa hyödyt ilman tyhjiä kaloreita.

Satu Kettunen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!