Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi joku kuntoilee koko ajan, vaikka se tuntuu pahalta?

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen

Miksi joku kuntoilee koko ajan, vaikka se tuntuu pahalta? Tutkija vastaa.

Fieldingin yliopiston kliinisen psykologian ohjelmajohtaja Marilyn Freimuth:

"Aerobinen liikunta tuottaa fyysistä hyvää oloa. Liikuntaan voi kuitenkin liittyä myös huomattavaa psykologista nautintoa: voimien kehittyminen ja kehon muokkaantuminen kohottavat itsetuntoa. Urheilullisten päämäärien saavuttaminen synnyttää tunteen kyvykkyydestä ja menestymisestä. Jos ihmisellä ei ole elämässään juurikaan muita tapoja kokea vastaavia onnistumisen tunteita, liikuntaan voi muodostua riippuvuus.

Liikuntariippuvuuteen liittyy monissa tapauksissa myös syömishäiriö. Sukupuolen ei sen sijaan ole osoitettu vaikuttavan addiktion esiintyvyyteen.

Ihmisten tiedetään aiheuttaneen itselleen vakavaa vahinkoa jatkamalla liikuntaa kehon varoituksista ja vammoista piittaamatta. Esimerkiksi eräällä kiipeilijällä oli synnynnäisesti heikko polvi. Liikunta aiheutti polvessa alati kasvavaa kipua. Mies jatkoi kiipeilyä siitä huolimatta, kunnes lopulta putosi ja joutui sairaalaan.

Mielitekojaan ei voi hallita, mutta niitä ei tarvitse noudattaa. Jos tuntuu, että on pakko kuntoilla enemmän kuin on keholle hyväksi, kannattaa puhua ongelmasta jollekulle tai ryhtyä muuhun puuhaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!