Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Professori vastaa: Miksi kaatuminen hävettää niin kovasti?

Jos kompastuu kadulla, lähes ensimmäisenä tulee katsottua, eihän kukaan nähnyt. Miksi?

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen

Psykologian professori Rowland S. Miller Sam Houstonin osavaltionyliopistosta:

"Nolostuminen on tahaton fysiologinen reaktio, jolla on vahva evolutiivinen tausta. Ihminen on sosiaalinen eläin. Nolostus on tapa osoittaa laumatovereille, että ymmärrämme tehneemme virheen ja yritämme jatkossa toimia paremmin. Tutkimuksissa on osoitettu, että jos virheen tehnyt henkilö ilmaisee nolostusta, häneen suhtaudutaan myönteisemmin kuin alati tyynenä pysyttelevään.

Muinaisille ihmisille nolostuminen on ollut äärimmäisen tärkeä sosiaalinen työkalu, sillä yhteisön hyväksynnän menettäminen on merkinnyt miltei varmaa kuolemaa. Nykyäänkin, vaikka meitä ympäröisivät tuntemattomat ihmiset eikä kyse olisi mistään sen vaarallisemmasta kuin liukastumisesta tai housujen vetoketjun unohtamisesta auki, nolostus puskee pintaan väkisin. Se on rakentunut meihin niin syvälle.

Aivoissa nolostumisesta vastaa otsalohko. Kyseessä on sama aivoalue, jossa muodostuvat tulevaisuutta koskevat päätökset ja suunnitelmat. Otsalohkon vahingoittuminen sairauden tai onnettomuuden takia voi saada ihmisen toimimaan julkisesti sellaisilla tavoilla, jotka saisivat tavallisen ihmisen kiemurtelemaan häpeästä.

Vaikka nolostuminen on sosiaalisesti hyödyllistä, joskus se voi mennä liian pitkälle ja alkaa rajoittaa elämää. Ääritapauksessa ihminen ei kehtaa kävellä edes omalla postilaatikolleen. Liiallisesta noloudesta voi päästä eroon kognitiivisella käyttäytymisterapialla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!