Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oletko introvertti? Olet ehkä myös saita

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen
Christian Westerback / HS
Kuva: Christian Westerback / HS

University College Londonin psykologian professori Adrian Furnham kirjoittaa seuraavasti:

"Saituudelle voi olla monta selitystä. Tutkimusten mukaan ulospäin suuntautuneet ihmiset kokevat helposti olevansa rahavarojensa valtiaita ja käyttävät rahaa rennosti. Sen sijaan introvertit ovat varovaisempia ja ahdistuneempia rahankäyttäjiä.

Etenkin nuorella iällä ihmisen suhtautumista rahaan määrittelee vahvasti se, mitä vanhemmilta on opittu. Rahavaikeuksien kanssa painineet tai velkaantuneet vanhemmat ovat taipuvaisia kehottamaan lapsiaan taloudelliseen harkintaan. Samoin koulutetut ihmiset opettavat jälkikasvulleen säästäväisyyttä useammin kuin kouluttamattomat.

Toisinaan vanhempien vaikutus voi tosin olla käänteinen, sillä osa nuorista tekee kasvaessaan juuri päinvastoin kuin vanhemmat opettavat. Tuhlaavaisten vanhempien lapsista voi tulla taloudellisesti ylivarovaisia.

Tilastojen mukaan myös vuosien kertyminen tekee ihmisistä itarampia. Tämä johtuu oletettavasti siitä, että vanhempana meillä on enemmän taloudellisia velvoitteita, esimerkiksi tarve elättää perhe.

Saituutta voidaan selittää myös yksinkertaisella fysiologisella responssilla. Rahan menettäminen aktivoi samoja aivoalueita kuin fyysinen kipu. Joskus saituudella saatetaan siis pyrkiä hallitsemaan psykosomaattisia oireita."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!