Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lapsiperheet pilaavat kaiken

Elämä
 
Paula Noronen
Kirjoittaja on Torstain kolumnisti.

Jos laissa on epäkohta, voi kuka tahansa yrittää muuttaa sen kansalaisaloitteen avulla. Mukaan pitää vain saada 50 000 samanmielistä.

Myös kansalaisaloitteen perusteella uudelleensäädettyyn lakiin voi hakea muutosta – milläpä muullakaan kuin kansalaisaloitteella. Joku voisi sanoa, että hullun hommaa, mutta näin se demokratia toimii.

Jos ei jaksa mennä lenkille, on kansalaisaloite ihan hyvä vaihtoehto purkaa ärsytystään. Lapsiperheet saavat monet näkemään punaista. Eikö niitäkin vastaan voisi tehdä kansalaisaloitteen? Tässä muutama pointti, joiden avulla voi alkaa kalastella tarvittavia nimmareita.

Ne tunkevat joka paikkaan.  Lapsiperheet ovat ympäristöään terrorisoiva väsyneen ja kalpean näköinen porukka, josta on pelkkää haittaa. Ne saapuvat kehyskunnista halpis-Crocseissaan ja tukkivat kesätapahtumat, kaupat, ravintolat ja uimahallit. Lapsiperheen isä puhuu kovaan ääneen työpuheluitaan beessit kesäsortsit jalassaan – ne sellaiset, joiden lahkeet eivät ole tarpeeksi lyhyet ollakseen sortsit, eivätkä riittävän pitkät ollakseen housut – ja äiti vaatii ketsupit rinnuksillaan erityiskohtelua koska lapset.

Ne pilaavat tunnelman. Voi sinua raukkaa, jos tällainen ryhmittymä sattuu istumaan lentokoneessa taaksesi, tai jos ne tuovat kontrolloimattomat kääpiönsä ravintolaan sekoilemaan. Kaiken sovitun ne peruvat, kun "kotona on nyt kaikenlaista flunssaa, kihomatoa ja täitä".

Ne tuhoavat ystävyyssuhteet. Lapsiperheen aikuiselle on turha soittaa, koska puhelun aikana se komentaa lapsiaan eikä pysty keskittymään mihinkään. Ja koskaanhan ei ole hyvä aika soittaa, koska lapsiperheessä on aina "pikku hässäkkä" päällä.

Viikonloppuisin tuttavalapsiperheet pakottavat muut typeriin lastentapahtumiinsa, joissa saa kahdella eurolla osallistua kotikutoiseen ongintaan, jonka pääpalkintona on pyykkipoika.

Ja mikä pahinta. Näissä kolumneissaan ne valittavat kaikesta: siitä, kun lapset huutavat, pesukone menee rikki, väsyttää ja aina on sellainen olo, etteivät ne riitä vanhempina. Nehän eivät nuku, kun joka yö joku oksentaa ja toiselle tulee hampaita. Parisuhteessa niillä on kireää, ja sitten ne kohta jo eroavat.

Jos näitä lapsiperheitä ei saada täysin kiellettyä tai kriminalisoitua, niin ainakin niiltä on otettava joitain oikeuksia pois. Kuka allekirjoittaa ensimmäisenä?

Kirjoittaja on lastenkirjailija ja äiti perheessä, jossa on kaksi äitiä ja kaksi lasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!