Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin annat parhaan ensivaikutelman – sekunnin murto-osa ratkaisee

Miten voi jättää hyvän ensivaikutelman? Kannattaa tarkistaa sekä ulkoinen olemus että kehonkieli.

Elämä
 
Anna Tommola
Satu Kettunen
Kuva: Satu Kettunen

1. Jos haluat tehdä myönteisen vaikutuksen, tapaa uusi ihminen kasvokkain. Yhdysvaltalaistutkijat ovat havainneet, että vaikka luonteenpiirteitä tunnistetaan yhtä osuvasti videolta tai Facebook-profiilista, oikeasti kohdatessa positiiviset puolet saavat enemmän painoarvoa. Kuten moni nettideittailijakin tietää, kuvan luoma vaikutelma ei kerro siitä, miltä toisen seurassa tuntuu. 

 

2. Sano reippaasti ja eloisasti hei. Jo pelkkä tervehdys saa ihmiset vetämään johtopäätöksiä uuden tuttavuuden persoonallisuudesta. Ensiarvio äänensävystä muodostuu puolessa sekunnissa, totesivat psykologit Glasgow'n ja Princetonin yliopistoista. Miehillä luotettavaksi tulkittiin hiukan kohonnut ääni, naisilla sävyn vaihtelevuus. 

 

3. Ulkoisesta olemuksestakin tehdään pikapäätelmiä. Kasvoista vain sekunnin murto-osassa tehty arvio on yleensä hyvin samansuuntainen kuin mihin pidempi tarkastelu johtaa.

Vaikuttaakseen miellyttävältä ja pätevältä naisen kannattaa meikata, muttei liikaa, yhdysvaltalaistutkimus toteaa. Pienetkin yksityiskohdat, kuten puvun hyvä leikkaus, vaikuttavat puolestaan miehen uskottavuuteen. 

 

4. Kuuntele ja katso silmiin – annat tutkitusti älykkäämmän kuvan itsestäsi. Sanat ovat ensivaikutelman kannalta vähemmän tärkeitä kuin kehonkieli. 

 

5. Ensivaikutelma voi olla huomattavan pysyvä. Kanadalaistutkijoiden mukaan siitä pidetään usein kiinni jopa tosiasioiden vastaisesti. Ihmisillä on taipumus uskoa esimerkiksi toisen kasvonpiirteistä saamaansa vaikutelmaan enemmän kuin heistä annettuun taustatietoon.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!