Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outi Mäenpää satsaa hyötyliikuntaan: "Salille minua ei saa"

Elämä
 
Liisa Takala
Outi Mäenpää on 53-vuotias näyttelijä ja vuorovaikutuskouluttaja. Hänellä on 21- ja 16-vuotiaat pojat. Mäenpää on voittanut neljä Jussi-palkintoa ja kaksi Venlaa. Hänet tunnetaan muun muassa Noriko show -tv-sarjasta ja Musta jää -elokuvasta. Hänen ensimmäinen ohjaustyönsä Uusioperh(s)e pyörii Aleksanterin teatterissa 9. toukokuuta asti.
Outi Mäenpää on 53-vuotias näyttelijä ja vuorovaikutuskouluttaja. Hänellä on 21- ja 16-vuotiaat pojat. Mäenpää on voittanut neljä Jussi-palkintoa ja kaksi Venlaa. Hänet tunnetaan muun muassa Noriko show -tv-sarjasta ja Musta jää -elokuvasta. Hänen ensimmäinen ohjaustyönsä Uusioperh(s)e pyörii Aleksanterin teatterissa 9. toukokuuta asti. Kuva: Liisa Takala

Olen pettynyt, kun poliitikot tekevät päätöksiä, jotka eivät tue kestävää kehitystä ja huomioi tuotantoeläinten hyvinvointia.

Koulussa en osannut käsitöitä enkä osaa vieläkään. En muista nauttineeni koulussa olosta koskaan. En pitänyt pulpetissa istumisesta enkä siitä, että joku vain luennoi.

Oloni tekee keveäksi meren ja hevosen läheisyys sekä rakkaiden lasteni hyvinvointi.

Ei naurata, kun joku on sarkastinen tai ironinen. En pidä myöskään ihmisten mollaamisesta. Suorastaan vihaan sitä, että toinen ei saa valita, onko hän naurun kohteena vai ei. Työyhteisöissä tätä tapahtuu jonkin verran, vaikka kaikkien tavoitteena pitäisi olla, että työkaveri voi hyvin.

En koskaan unohda ihmisten kasvoja, mutta unohdan poikkeuksetta nimet. Muistan vain lasten ja lähiystävien nimet, muiden kohdalla joudun tsemppaamaan.

Jos olisin mies, olisin dominoiva alfauros. Todennäköisesti sokeutuisin yhteiskunnan antamasta miehisestä vallasta ja väittäisin, että Suomi on tasa-arvoinen maa.

Minua on kehuttu työstäni. Olen jokaisesta kehusta hyvin kiitollinen. Edesmennyt äitini kehui minua myös äitinä, mikä oli kauhean ihana asia. Se tuki vanhemmuuttani.

Tätä ohjetta en aio noudattaa: Ole kiltti. Se johtaa vääränlaiseen miellyttämiseen. Liian kiltti ihminen ei kasva omaksi itsekseen vaan suorittaa elämäänsä.

Yksin jäädessäni nautin. Rakastan yksinoloa valtavasti, kunhan tarjolla on riittävästi yhdessäoloa. Yksin ollessani usein kirjoitan, maalaan ja juon litran teetä.

Luen lehdestä kulttuurisivut ilolla, uutiset pakolla.

Rakastettuni on monimuotoinen, hellä ja älykäs persoona.

Olen laihduttanut monta kertaa, mutta en enää. Pyrin silti syömään terveellisesti. Jos vaatteet alkavat kiristää, katson mistä kohtaa ja miksi.

Vartalossani rakastan kokonaisuutta: sen toimivuutta, kestävyyttä, naisellisuutta, aistillisuutta ja pehmeyttä.

Treenaan hyötyliikkumalla. Kävelen koiran ja hevosen kanssa joka päivä ja ratsastan. Kuntosalille minua ei saa.

Orgasmi tuntuu ihanalta. Se on elämän suola.

Viimeksi itkin, kun Paavo Kerosuon roolihahmo avasi miehen tuntoja Aleksanterin teatterin Uusioperh(s)e-näytelmässä. Olen itse ohjannut sen, mutta itken silti joka kerta, kun Kerosuo sanoo pelkäävänsä lapsensa äidin voimaa ja sitä, että äiti vie lapsen häneltä.

Ihailen brittitutkija Jane Goodallia. Hän on pitänyt esillä simpanssien ja muidenkin eläinten suojelua.

Lapsille olen opettanut keskustelutaitoa, väkivallatonta viestintää ja konfliktien hallintaa.

Jos kuolisin nyt, tietäisin, että poikani selviävät. Se on helpottava ajatus.

Yritän kaikin keinoin välttää kielteisyyttä. Kielteisyys on kuin kärpästeippi, se edustaa tahmeaa energiaa.

Menetän malttini perusteettoman autoritäärisyyden edessä.

Kantapään kautta olen oppinut elämään itseni kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!