Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorpuu, Koivulintu ja Kesä-Heino kertovat: Näin me keksimme nimemme

Elämä
 
Helsingin Sanomat

Tarja Nuorpuu:
"Lapsena minua kiusattiin sukunimestäni. Ajattelin jo silloin, että kun kasvan isoksi, muutan nimeni.

18-vuotiaana olin metsäkoulussa ja siellä kuulin maailman kauneimman sanan. "Nuorpuu" tarkoitti puun uutta kasvua. Nimi kuvasi ammattiani metsätyönjohtajana ja mielestäni myös luonnettani: halusin olla ihminen, joka uudistuu ja kasvaa.

Asia jäi hautumaan, menin naimisiin ja otin mieheni sukunimen. Vasta mieheni kuoltua, 44 vuotta nimen keksimisestä, minusta tuli Nuorpuu."


Jaana Suviniitty:
"Kun vuonna 1997 lähdin Yhdysvalloista kahden tyttäreni ja kahden matkalaukun kera, silloinen sukunimemme Summerfield tuntui ahdistavalta. Enoni vaimo antoi idean nimen alkuun – suvi ei kuulostanut yhtä arkiselta kuin kesä. Kysyin mielipidettä nimestä viisivuotiaalta esikoiseltani, ja harkittuaan asiaa hän suostui. Nyt meitä Suviniittyjä on vävypojan myötä neljä ja ehkä joskus enemmänkin."


Irina Larsin:
"Minulla oli aiemmin monta nimikaimaa, ja sain toisinaan vääriä posteja. Kun erosin miehestäni, päätin muuttaa sukunimeni ihan omaksi. Olen isän tyttö, ja halusin kunnioittaa häntä. Isäni nimi oli Lars, joten päädyin nimeen Larsin, vähän niin kuin Larsin tytär."

Tarja Kesä-Heino:
"Tyttönimeni oli Kesänen, ja mieheni oli Heinonen. Yhteiseksi sukunimeksemme tuli Kesä-Heino. Ei siis mitään hankalaa nen-päätteiden ilotulitusta, vaan rohkeasti pois nuo "savolaisen aatelin" tunnukset.

Haimme alun perin nimeä Kesäheino, mutta sitä ei hyväksytty. Sitten kokeilimme tasa-arvoista Kesä-Heinoa ja hakemus meni sukkana läpi."


Jussi Lescelius:
"Isäni sukunimi oli vuoteen 1938 Lescelius. Siihen aikaan ei latinalaisia nimiä pidetty arvossa, joten tätini ja isäni ryhtyivät muotoilemaan suomenkielistä nimeä. He päätyivät nimeen Leskio. Vieraiden suussa nimi taipui helposti Leskiöksi.

Vuonna 2004 kaksi poikaani meni kihloihin. Morsiamet halusivat harvinaisemman ja "hohdokkaamman" nimen suvun historiasta. Täytyihän myös isällä olla sama sukunimi, ja niin minustakin tuli Lescelius."


Tiina Koivulintu:
"Kun Lintunen ja Koivunen menivät naimisiin, kumpikaan ei halunnut luopua nimestään. Olin nuorisotyönohjaaja, ja nuoret kutsuivat linnuksi, fogeliksi ja tipuksi. Mies ei puolestaan halunnut nimekseen hentoa Lintusta. Koivulintu oli aluksi vitsi, mutta sitten mietimme, että miksi ei. Nimeä on kehuttu kauniiksi ja erikoiseksi."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!