Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihminen ei ole eläinkunnan ainoa uhkapelaaja, myös makaki mokailee

Lottovoitto on niin epätodennäköinen, että ihmisillä on tapana yliarvioida voiton mahdollisuutta. Miksi ylipäätään lottoamme, vaikka tiedämme, ettei se kannata?

Elämä
 
Juha Matias Lehtonen

Miksi lottoan, vaikka tiedän, ettei se kannata? Brittiläisen Kolumbian yliopiston uhkapelien tutkimuskeskuksen johtaja Luke Clark:

"Viime kädessä uhkapelaamisen taustalla piilee luonnollinen taipumuksemme olettaa, että maailmassa on näkymättömiä syy-seuraussuhteita, joista voimme hyötyä. Tämä on ollut ihmisille evolutiivisesti hyödyllistä.

Uusissa tutkimuksissa on jopa havaittu, ettei ihminen ole eläinkunnan ainoa uhkapelaaja. Myös muilla eläimillä on taipumus tehdä samoja virhepäätelmiä, joihin lottoajat lankeavat. Eräässä tutkimuksessa makakit yliarvioivat satunnaisten tapahtumien ennustettavuutta samaan tapaan kuin uhkapelaaja, joka on voittanut kahdesti ja olettaa siksi voittavansa myös kolmannella kerralla.

Lottoajalle tarjotaan elämää mullistavaa voittoa erittäin pienellä sijoituksella. Jättipotin voittamisen todennäköisyys yhdellä rivillä on kuitenkin vain yhden suhde yli 15 miljoonaan. Emme pysty ymmärtämään noin mitättömän pientä todennäköisyyttä ja siksi vaistomaisesti yliarvioimme voiton mahdollisuuden.

Myös muut virhepäätelmät voivat pitää yllä uhkapeliharrastusta. Esimerkiksi numeroiden valitseminen omin käsin on monille pelaajille tärkeää, sillä se luo harhan kontrollista. Todellisuudessa jokainen loton numerosarja voittaa aivan yhtä todennäköisesti, eikä pelaaja voi saavuttamastaan kontrollintunteesta huolimatta vaikuttaa pelin lopputulokseen."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!