Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hääleikeistä pitäisi maksaa veroa

Kolumnisti Paula Norosella on ehdotuksia uuteen hallitusohjelmaan. Hänen mielestään esimerkiksi lomalle lomps -päivitys tulisi määrätä maksulliseksi.

Elämä
 
Paula Noronen
Kirjoittaja on Torstain kolumnisti.
Kirjoittaja on lastenkirjailija ja äiti perheessä,
jossa on kaksi äitiä ja kaksi lasta.

 

Ystäväni laittoi netin treffipalstalle ilmoituksen: "Etsin tyttöystävää, entinen oli huono." Hän sai valtavasti vastauksia.

Tekniikka toimi, joten sovelletaanpa: Tässä uusi hallitusohjelma, entinen oli huono.

Päiväkoteihin suunnatut säästöt kuten ryhmäkokojen kasvattaminen ja esikoulun alasajo perutaan. Tilalle tulee hallituksen ministereihin kohdennettu subjektiivisen työssäkäyntioikeuden rajoitus.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että jos ministerin puoliso on työtön tai viettää vapaapäivää kotona koiran kanssa, on ministerillä oikeus ainoastaan puolikkaaseen työpäivään. Seuraavana päivänä hänen tulee tehdä rästiin jääneet työnsä.

Lisäksi palaveriryhmiä kasvatetaan, ja niiden vetäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa. Palaverin saa pitää mistä aiheesta haluaa, ja jos ministerille tulee päivän aikana pissa housuun, niin uudet housut saa sitten, kun housunantajalla on siihen aikaa.

Koulutusleikkaukset perutaan ja tilalle asetetaan uusi mediavero. Sitä maksetaan joka kerrasta, kun tv- tai radio-ohjelman juontaja tai toimittaja käyttää sanoja "huikea" tai "kiinnostelee".

Mediaveron maksaa juontajan tai toimittajan palkannut mediatalo tai konserni, ja se on huikean korkea.

Kirjastot pysyvät maksuttomina, mutta sen sijaan netissä tapahtuva kommentointi muuttuu maksulliseksi. Yksi kommentti maksaa kaksi euroa ja vitosella saa kirjoittaa kolme.

Jos nettikommentti on hyvin negatiivinen ja jonkun persoonaan kohdistuva, joutuu pulittamaan kympin. Kirosanat maksavat ekstraa paitsi "perkele" on ilmainen, koska sitä käyttivät jo sotiemme veteraanit.

Hääleikkiveron maksavat hääleikin järjestäneet kaaso ja bestman. Vero kattaa kaikki hääpariin liittyvät hassuttelut, mutta morsiamenryöstöstä saa veron lisäksi ehdollisen tuomion.

Someveroa joutuu maksamaan, jos syksyllä laittaa keräämistään sienistä kuvan Facebookkiin. Myös "lomille lomps" -päivitys muuttuu tästä päivästä eteenpäin maksulliseksi.

Lisäksi hallitusohjelmaan on kirjattu mielenpahoitusvero.

Tervetuloa talkoisiin! Suomi nousuun!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!