Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lukijoiden kokemuksia: "Anteeksianto on mahdollista, jos toinen katuu"

Elämä
 

"Mieheni saattoi kadota vuorokaudeksi ja löytyi milloin mistäkin umpihumalassa. Silloin hän käyttäytyi minua kohtaan aggressiivisesti ja haukkui, ei kuitenkaan koskaan lyönyt. Pahinta oli valehtelu. Sitten selvisi, että miehelläni on vakava psyykkinen sairaus, jota hän oli lääkinnyt alkoholilla. Kun hän pääsi hoitoon ja sai lääkityksen kuntoon, valehtelu ja juominen loppuivat pikku hiljaa, jolloin myös suhteemme alkoi korjaantua.

Anteeksiannon teki mahdolliseksi ymmärrys siitä, että mieheni käytös johtui hänen hoitamattomasta sairaudestaan. Toinen tärkeä tekijä oli rakkaus, joka on säilynyt välillämme kaikkien vuosien ajan. Teemme töitä toistemme eteen. Luottamuksen joutui rakentamaan vaihe vaiheelta: joka kerta, kun mieheni lupasi jotain ja piti sen, pieni pala luottamusta tuli takaisin. Edelleen osa minussa pelkää, että joudun taas pettymään. Mielestäni mieheni teot eivät ole anteeksiantamattomia, mutta niitä ei pysty koskaan pyyhkimään pois. Olen opetellut hyväksymään hänet omana, viallisena itsenään."

"Mietin, annanko anteeksi yksittäisen lyönnin. Annoin. Toista en olisi antanut, mutta sitä ei onneksi ikinä tullut. Anteeksianto onnistui, koska kumppani oli vilpittömän pahoillaan asiasta, ja katui kovasti. Aikaa ei mennyt pitkään, mutta toisaalta asia tuli esille monesti myöhemmin, kumppanin toimesta."

"Olen joutunut miettimään annanko anteeksi mieheni seksiriippuvuudesta johtuvan toistuvan pettämisen, valehtelun ja salailun. Anteeksianto on mahdollista, jos toinen tekee selkeän muutoksen, katuu tekojaan, on empaattinen, antaa aikaa ja kykenee ottamaan pettymyksen ja vihan vastaan.

Anteeksiantoon pyrkiminen on päätös, mutta anteeksiannon kokemus vie aikaa. Olen työstänyt anteeksiantoa kaksi vuotta. Itse ajattelen, että mitä vain voi antaa anteeksi. Se ei tietenkään tarkoita sitä, että minkä tahansa käytöksen voi hyväksyä."

"Vaimo petti. Seksi ei ollut ongelma, vaan siitä valehtelu. Kuusi kuukautta teimme töitä suhteen eteen, kunnes homma jäi unholaan. Sen jälkeen olemme menneet naimisiin ja saaneet kolme lasta."

"Sanoin, etten jää menneitä miettimään, jos tulevaisuus on parempi ja elämä voisi jatkua ilman väkivaltaa. Kun sitten luottamus petettiin uudestaan ja sain taas osakseni samaa vanhaa, meni maku koko anteeksiannosta. Se ei tee kenestäkään parempaa ihmistä tai anna itselle rauhaa, kuten monesti väitetään.

Anteeksianto on monissa tapauksissa vain lupa pahantekijöille kiertää vastuuta ja antaa vain heille helpotusta. Eron jälkeen jouduin yksin puimaan menneet ja tulin sinuiksi itseni kanssa."

 

Sitaatit on poimittu HS.fi:ssä olleesta kyselystä, jossa selvitettiin, mitä kaikkea parisuhteessa voi antaa anteeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!